gebelikte iğneli epilasyon

musee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
88
9
28
İstanbul
arkadaşlar ben yaklaşık 3 yıldır her ay düzenli şekilde bacaklarım için iğneli epilasyona gidiyordum fakat şimdi hamile kaldığımı öğrendiğimden beri ara vermek zorunda kaldım. aslında doktorum ilk aylarda gitmende sakınca yok ama son 3 ayda falan kasılmalara sebep olabilir demişti fakat başka doktorlar yaptırmanı önermiyoruz deyince kafam karıştı ve risk almak istemedim açıkçası. % 20 si falan kaldı tüylerin ve onları nasıl temizleyeceğimi bilemiyorum. ağda yaptrırısam tekrar en başa dönme ve kökün kalınlaşma ihtimali çok yüksek diyorlar ama bunu söyleyen iğneli epilasyon uzmanları.maddi kaygıdan mı söylüyor olabilirler mi? benim durumumda olan var mı? yani ara verince ağda yaptırıp kıl kökleri eskiye dönen? lütfen cevap yazııınnnnnnn

Sevgili arkadaşlar benim durumumda olan kimse yok mu? ya da en azından çevrenizden birileri de mi yok? hadi bi cevap verin yaa lütfen :))))

İğneli değil lazer epilasyon yaptırmış ve epey azaltmıştım tüylerimi ama sonrasında bırakıp ağda, epilatör gibi yöntemlerle devam edince tekrar eski haline döndü.

İğnelide de benzer bir durum olur diye düşünüyorum. Onun dışında hamilelikte hormonlar değiştiği için %100 biten tüyler bile yeniden çıkabiliyormuş. Yani iğneliyi tamamlamış olsaydınız da tekrar çıkabilirdi tüyleriniz.

Bence devam etmeyin, doğumdan sonra devam etmeniz hem bebek için hem tüyleri bitirme açısından daha garanti olur

İğneli değil lazer epilasyon yaptırmış ve epey azaltmıştım tüylerimi ama sonrasında bırakıp ağda, epilatör gibi yöntemlerle devam edince tekrar eski haline döndü.

İğnelide de benzer bir durum olur diye düşünüyorum. Onun dışında hamilelikte hormonlar değiştiği için %100 biten tüyler bile yeniden çıkabiliyormuş. Yani iğneliyi tamamlamış olsaydınız da tekrar çıkabilirdi tüyleriniz.

Bence devam etmeyin, doğumdan sonra devam etmeniz hem bebek için hem tüyleri bitirme açısından daha garanti olur

teşekkür ederim ilgilendiğin için...

bence sır ağdayla devam edebilirsin artıcağını sanmam bebek doğduktan sonrada epilasyona devam edrsin

bence sır ağdayla devam edebilirsin artıcağını sanmam bebek doğduktan sonrada epilasyona devam edrsin

bacak hariç diğer tüm bölgeler için zaten her ay sir ağda yaptırıyorum ama iğneli sayesinde kalan tüylerim o kadar inceldi ki eğer ağda yaptırırsam kalınlaşırlar ve sil baştan iğneliye gitmem gerekir diye tedirgin oluyorum. bunu deneyimlemiş birileri olsa çok sevinecektim. yani biri dese ki ben ara verince sir ağdayla devam ettim ama hiç kalınlaşma falan olmadı içim rahatlayacak öyle yapıcam ama sanırım kimse yok böyle bir durumu deneyimlemiş olan.

Bende lazerli epilasyon yaptiriyordum. Gebe kaldim. Tek tük kalan tüylerim kaldi onlari da sir ağda ile alıyorum mecbur. Sakın igneliye devam etme. Işın yayiyo çünkü

Aslında iğneli epilasyonda ışın verilmiyor vücuda sadece düşük akımda elektrik akımı verilip kıl kökü yakılıyor. doktorum bana ilk 5 ay gitmende sakınca yok sonraki aylarda da acıdan kasılırken doğumu erken başlatma ihtimali oldugundan gitmeni önermem demişti ama ben yine de tedirgin olup gitmek istemedim. Sorum şu eğer sir ağdayla devam edersem eskisi gibi köklenir mi tüyler? senin ne durumda?

Aslında iğneli epilasyonda ışın verilmiyor vücuda sadece düşük akımda elektrik akımı verilip kıl kökü yakılıyor. doktorum bana ilk 5 ay gitmende sakınca yok sonraki aylarda da acıdan kasılırken doğumu erken başlatma ihtimali oldugundan gitmeni önermem demişti ama ben yine de tedirgin olup gitmek istemedim. Sorum şu eğer sir ağdayla devam edersem eskisi gibi köklenir mi tüyler? senin ne durumda?

Hamileyken zaten tüyler geç uzar. Mesela ben 1 ay once yaptım ağda. Daha yeni yeni baş veriyor.. doktorun öyle demişse eger vardir bi bilgisi.. farklı bi doktora da telefonla sor bence. Bana pek sağlıklı gelmedi.sivilcelerim için cilt bakımı kimyasal peeling yaptirmak istedjm. Güzellik uzmanı tavsiye etmedi. Gebelere yapmıyoruz dedi, düşün yani. Yüzüme yapılacak işleme bile müsaade etmiyolar

Hamileyken zaten tüyler geç uzar. Mesela ben 1 ay once yaptım ağda. Daha yeni yeni baş veriyor.. doktorun öyle demişse eger vardir bi bilgisi.. farklı bi doktora da telefonla sor bence. Bana pek sağlıklı gelmedi.sivilcelerim için cilt bakımı kimyasal peeling yaptirmak istedjm. Güzellik uzmanı tavsiye etmedi. Gebelere yapmıyoruz dedi, düşün yani. Yüzüme yapılacak işleme bile müsaade etmiyolar

cevabın için çok teşekkür ederim. sağlıklı gebelik dönemi geçiremen dileğiyle ...

Bende iğneli yaptırıyordum ama epilasyonu yapan kadın hamilelere kesinlikle yapılmaması gerekiyor dedi. Hatta bana adetten hem en sonra gelmemi isterdi her ay hamile olmadığımdan emin olalım diye.

Bende iğneli yaptırıyordum ama epilasyonu yapan kadın hamilelere kesinlikle yapılmaması gerekiyor dedi. Hatta bana adetten hem en sonra gelmemi isterdi her ay hamile olmadığımdan emin olalım diye.

peki hamilelikte tüylerini nasıl temizliyorsun? sir ağda gibi kökten alan bir yöntem mi seçiyorsun? çünkü epilasyon uzmanım sir ağdayla alırsak kıl yeniden köklenir aylarca yapılan müdahele de boşa gider en başa döner demişti. sen böyle bişi yaşadın mı?

peki hamilelikte tüylerini nasıl temizliyorsun? sir ağda gibi kökten alan bir yöntem mi seçiyorsun? çünkü epilasyon uzmanım sir ağdayla alırsak kıl yeniden köklenir aylarca yapılan müdahele de boşa gider en başa döner demişti. sen böyle bişi yaşadın mı?

Ben yüz bölgesinde bikaç taneye yaptırıyordum. Bir iki tane kaldığı için iple aldırıyorum onuda

canım ben 7 sene önce lazer yaptırmıştım ondan kalma tek tük tüylerim var özellikle bikini bölgesinde daha fazla kaldı, bunlara iğneli ile devam edelim dediler ama benim gitmeye fırsatım olmadı öylece kaldım. ozamandan beri yılda 2-3defa tatil öncesi falan sir ağda yaptırıyorum, yetiyor, yavaş çıkıyorlar. başka türlü kökten alamıyorum, cımbızla falan genelde kırılıyorlar çok cansız grimsi tüy kıl arası şeyler. hiç artış yada kalınlaşma olmadı bende. hormonların etkisiyle hamilelikte kılların yeniden çıktığını söyleyenleri okumuştum forumda şimdilik bende bi değişiklik olmadı umarım olmazda. bence sende sir ağda yaptırıp kökten aldırırsan artış olmaz.

canım ben 7 sene önce lazer yaptırmıştım ondan kalma tek tük tüylerim var özellikle bikini bölgesinde daha fazla kaldı, bunlara iğneli ile devam edelim dediler ama benim gitmeye fırsatım olmadı öylece kaldım. ozamandan beri yılda 2-3defa tatil öncesi falan sir ağda yaptırıyorum, yetiyor, yavaş çıkıyorlar. başka türlü kökten alamıyorum, cımbızla falan genelde kırılıyorlar çok cansız grimsi tüy kıl arası şeyler. hiç artış yada kalınlaşma olmadı bende. hormonların etkisiyle hamilelikte kılların yeniden çıktığını söyleyenleri okumuştum forumda şimdilik bende bi değişiklik olmadı umarım olmazda. bence sende sir ağda yaptırıp kökten aldırırsan artış olmaz.[/QUOT

cevabın için teşekkür ederim canım. 2 ayı aşkındır gidemiyorum iğneliye. zaten % 80 i bitmişti tek tük ince tüyler kaldı bacaklarımda ama bir türlü cesaret edemedim ağda yaptırmaya. bacak hariç tüm vücut sir ağdaya gidiyorum zateen her ay. ama bu tüyleri kökünden çektriemey korktum hep uzmanım yeniden en başa döner kalınlaşır dediği için. ama yapacak bişi yok. bir kaç daha sadece kısaltıcam traş makinesiyle yaz boyunca da sir ağda yaptırcam. sıcakta bacaklarımı kapalı düşünemiyorum hele bi de hamileyken :)))
bu arada senin de bebişin hayırlı olsun. sağlıklşa kucağına almayı nasip etsin rabbim...

canım yazını okudum .. bende lazere gidiyorum da adetım biteli 10 gun oldu.. bu ay hamile kalabilirim bu durumda sence lazere gitmelimiiyim

Son düzenleme:
canım yazını okudum .. bende lazere gidiyorum da adetım biteli 10 gun oldu.. bu ay hamile kalabilirim bu durumda sence lazere gitmelimiiyim

Bence gitmemelisin sonuçta ışın alıyorsun ama sen en iyisi lazeri yapan dr. ile konuş en doğrusunu o bilir

Back
X