• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kahve

Sirma27

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
16
13
18
28
Arkadaşlar herkese merhaba. Gebelikte kahve tüketimine bakarken burada bir arkadaşımız aşırı kahve tüketiminin bebekte hiperaktiviteye sebep olduğunu yazmisti. Benimde 14 haftalık bir gebeligim var tansiyonum da hep düşük maalesef. Bunun için günde 1 fincan kahve türk kahvesi bu arada, zararlı olur mu merak ediyorum. Tecrübesi olanlar belirtirse çok sevinirim.

Kafeinli de olsa, bir bardak türk kahvesinin hiçbir zararı olmayacağını söylemişti doktorum.
Ben kahve çok sevdiğim için kafeinsiz içiyordum hem filtre hem türk kahvesi.
Yanlış hatırlamıyorsam günlük kafein miktarı 200mg geçmemeliydi.
Ortalama da şöyle: 1 bardak orta demde bir çayda 5mg kafein, türk kahvesinde 20 mg kafein var gibi. Böyle araştırmıştım.

Bana da doktorum çok açık çay ve günde maksimum 2 türk kahvesi içebileceğimi söyledi. Siz yine de 1 tane içiyorsanız sıkıntı olmaz diye umuyorum. Sağlıkla kucağınıza alınnn.

Bana da doktorum çok açık çay ve günde maksimum 2 türk kahvesi içebileceğimi söyledi. Siz yine de 1 tane içiyorsanız sıkıntı olmaz diye umuyorum. Sağlıkla kucağınıza alınnn.d

Kafeinli de olsa, bir bardak türk kahvesinin hiçbir zararı olmayacağını söylemişti doktorum.
Ortalama da şöyle: 1 bardak orta demde bir çayda 5mg kafein, türk kahvesinde 20 mg kafein var gibi. Böyle araştırmıştım.

Kafeinsiz kahve var o iyi olabilir. Bu arada sırma ismi çok güzel
Kafeinsiz kahve tansiyona etki yapar mi bilmiyorum ama denerim🌹 Evet ben de çok seviyorum Sırma ismini🍀

Cevaplar zararı olmayacagi yönünde, başlayayım inşallah bir zararı olmaz. Teşekkür ederim bilginizi paylaştığınız için🌸

Bana da doktorum çok açık çay ve günde maksimum 2 türk kahvesi içebileceğimi söyledi. Siz yine de 1 tane içiyorsanız sıkıntı olmaz diye umuyorum. Sağlıkla kucağınıza alınnn.
Amin çok teşekkür ediyorum🌹🌺 yakinimda bir örnek var o yüzden biraz endişeliyim. Her gün bir fincan kahve icerdi sonra cocugunun çok hareketli adeta durmuyor yerinde duz duvara tırmanır elinde olsa. Onu görünce biraz endiselendim o yüzden sordum ben de. Hep olmasa da arada bir zararı olmaz inşallah👍

Gebelikte 200 mg kahve zararlı değil ama ilk üç ay hiç içmemek daha iyi diye biliyorum

Keşke ben de içebilsem de içsem valla 🥹
Doktorum bana izin verdi ama ben bulantıdan içemiyorum şimdi de
Çocuk hareketli olacaksa kahvenin yanından geçmesiniz de olur
Arkadaşım ne çay ne kahve içti hamileliği boyunca kadın vitamin bile kullanmadı doğru dürüst biraz değişik aşırı doğalcı bir doktoru vardı
Çocuk daha altı aylıkken bile durduğu yerde durmuyordu şu an daha beter bir yaşına geldi uyku bile uyumuyor o derece bağlasam durmaz bir çocuk

Back
X