Gebelikte kilo alımı

kaktusella

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2024
117
74
13
30
Kızlar 29 haftalık gebeyim. Bugün kontrole gittim ve bebeğim 11 gün önden gidiyor. Benimde kilom şimdiden +12 ancak doktorum buna çok takıldı doğuma 12 kilo ile girmen lazımdı diye. Bu süreçten sonra nasıl kilo alımımı durdurabilirim ya da azaltabilirim. Normalde de fazla fazla yemedim ama çok dikkat edemedim de. Çalışıyordum açıkcası eve geldiğimde yemek yapamadığım zamanlar oldu hazır beslendim. İlk 16 haftada bulantım çok yoğundu tost yiyodum sadece o sırada zaten +4 almıştım. Sizler kaç kilo aldınız doktor tutumu nasıl oldu

O kadar takıldım ki kaç saattir nasıl olacak diye düşünüyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi

Ben kilolu hamile kaldığım için maksimum 5 kilo alma hakkın var dedi diyetisyen.
Verdigi listeye neredeyse harfiyen uydum 21. haftaya giriyorum +1 ile.
Benim de aşırı mide bulantilarim ve istifralarim oldu 5 kilo kadar verdim başlarda zaten hiç bir sey yiyemedim. Kanama atlattım 7. haftamda , 12. haftama kadar yattım, sonra da serklaj oldum yine yattım, 3 haftadır ayaktayim. Yatmadan günlük yuruyuslerimi de yapsaydım 1 kiloyu bile almazdim diye düşünüyorum.

İsterseniz diyetisyen ile devam edin surecinize , bana çok yardımı oldu çünkü.

Bir de benim normalde de sekerim sınırda, sabah aksam şeker ölçümü yapıyorum evde.
Birazda bu durum beni listeye neredeyse bire bir uymami sağlıyor.

Merhaba çok kafanızı takmaya gerek yok bir diyetisyene başvurun kiloyu dengede tutmaya çalışın benimmgörümcemde aynısını yaşadı bebeği sağlıklı bir edünyaya geldi toplam 27 kilo aldı ilk 27 haftada 14 kilo almıştı

Kızlar 29 haftalık gebeyim. Bugün kontrole gittim ve bebeğim 11 gün önden gidiyor. Benimde kilom şimdiden +12 ancak doktorum buna çok takıldı doğuma 12 kilo ile girmen lazımdı diye. Bu süreçten sonra nasıl kilo alımımı durdurabilirim ya da azaltabilirim. Normalde de fazla fazla yemedim ama çok dikkat edemedim de. Çalışıyordum açıkcası eve geldiğimde yemek yapamadığım zamanlar oldu hazır beslendim. İlk 16 haftada bulantım çok yoğundu tost yiyodum sadece o sırada zaten +4 almıştım. Sizler kaç kilo aldınız doktor tutumu nasıl oldu
Ben kilo almadım henüz, aksine çokta yememe dikkat ettim diyemem. Ama az yedim, ne yediğimi seçtim. Yeri geldi aç uyuduğumda oldu yeri geldi çok yemekten kustuğumda oldu. Biraz vücut yapısına bağlı. Benim doktorum kilo almamış olmama pek takılmadı doğuma yakın alacaksın dedi. Şunu diyebilirim 30.haftaya kadar verdiğim kiloyu aldım sadece haliyle hamile kaldığım kilodayım veya bazı günler 1-2 kilo üstündeyim. Son 2 ay gerçekten kilo alımı oluyor. Yağlı karbonhidrat tarzı şeyleri bırak bol bol su iç ve mümkünse bol bol da yürü

Back
X