Merhabalar. 4,5 aylık hamileyim ve son üç haftadır sağ mememin uç kısmının hemen altından başlayan meme bitimine kadar devam eden bir kızarıklık var. O kısmda deri biraz daha kalın, kızarık ve ateşli. Ağrı, sızı, kaşıntı yok. İki farklı hastaneye gittim. Birisi özel eryaman hastanesi, diğeri medicana hastanesi. İki kere ultrason çektirdim. Kızarık olan kısmın muayenesinde tam o kısımda beze görüldü. Zararlı değil dediler ama ne olduğuna da karar veremediler. El ile muayenede de elin altında kayan bir beze bu. Doktorun söylemesine göre eğer kanser gibi bir durum olsa elimizin altında kayan bir beze değil de o kızarık deriye yapışık bir sertlik halinde olurdu ama mutlaka takip etmeliyiz diye de belirtti. Bu arada ben yaklaşık 5 sene önce meme küçültme ameliyatı olmuştum. Kızarık kısımda tam o operasyonun dikişlerinin üstünde oluştu. Neye bağlayacağımı bilemedim, Bu konuda tecrübesi olanlardan benimle bunu paylaşmalarını rica ediyorum. İster istemez can sıkıcı bir durum benim için. Bu hafta içinde de Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesine randevu aldım. Bir de oranın Genel Cerrahi bölümünden incelensin istedim. Neticede orada bu vakkalarla daha sık karşılaşıyorlardır diye düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi, tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz. Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Teşekkür ediyorum.
Bende unv.ken kitle yuzunden ameliyat gecirdim... Benim dikislerim var belirgin sekilde senin anlattigin gibi kirmizi sekilde ama atesli degil... Orda bir tabaka olmasi gayet normal cunku deri birlesti ve seninde dikisin var... Bende doktora gorundum ultrason cekildi ve doktor emin olmamakla birlikte dikis oldugunu dusundugum bir kitle var dedi... Ama ben bunun dikis izi oldugunu dusunuyorum... Onun disinda hicbirsey gozukmuyor sıkıntı yapıcak bir durum yok dedi... Bende suan senin gibi beze yok... Ama ameliyat oldugum zaman alinan kitle cokta hareket etmeyen findiktan azdaha buyuk birseydi... Seninkini bilemedim... Sen yinede her ihtimale karsi "uzman" bir doktora gorun... Ama cokta telas yapma... Cunku dikiside goruyor olabilir... Cunku dikisten emin olamiyor hicbiri...
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Yalnız yıllarca hiçbir sorun yaşamadım dikişlerin olduğu yer ile alakalı. 4,5 aylık gebeyim. Gebe kaldıktan sonra başladı bu bahsettiğim rahatsızlık. Ben kendimce gebeliğe bağlıyorum ama henüz net birşey yok teşhis olarak. Benimle aynı durumu yaşayanlar vardır diye bir de burdan fikir almak istedim sizlerden.