Gebelikte mide bulantısı yaşayanlar ne yediniz?

Ben çok mide bulantısı çekmedim,çekmiyorum, ama nadiren çektiğim dönemlerde yemeyi tercih ettiğim ve gerçekten iyi geldiğini gözlemlediğim yiyeceklerin tesadüfen okuduğum bir blogda sıralanmış olduğunu görünce bu linki paylaşmadan geçmek istemedim. Olur ya sıkıntısı olana belki bir deva olabilir.

http://www.keyifbebesi.com/mide-bulantisi-yasayan-hamileye-tavsiyeler/

Yüzde sekseni bana iyi gelen yiyecekler oldu. Özellikle sade ve hafif tuzlu kumpir, mantı ve leblebi. Taze zencefil ve naneli limonata kendi tavsiyem. Yeşil elmayı denemedim bilmiyorum. Domates bana da çok iyi geldi. Peynirli gözleme ya da peynir ekmek de içinizi bastıracak, bulantınızı alacaktır. Çubuk krakeri ise eminim çantasında bulundurmayanımız pek azdır.

son bir haftadır durmadan çıkarıyorum. sabah uyanınca çıkardım. sonra kahvaltı yaptım, zencefil kökü iyi geliyor dedi herkes. kaynattım içtim. onları da çıkardım. midem bomboş leblebi yedim o bile midemi bulandırdı. çok açım. halsiz düştüm. bir şeyler yemem lazım. :KK43:aklıma yiyecek hiçbir şey gelmiyor. canım bir şey istemiyor. siz ne yediniz? nasıl geçirdiniz bu günleri? :KK14:
Zavallı ben. 16. Haftaya kadar devam edecek korkunç günlerim başladı gene. Allahım dayanmak çok zor. Çok mutsuzum. Bu hormonlar ve bulantilar beni depresyona sokuyor. Artık istediğim zaman yatamiyorum bile. Kızımla da ilgilenmem gerekiyor. Off off...

BENİM DE kötü geçiyor ama patates haşlayıp üstüne limon sıktım geçen gün birer ikişer iyi geldi ama şimdi tiksindim. her günü bişi deniyorum.. soğuk su iyi geliyordu bugün kaynar su içtim çay falan içemiyorum tiksindim o da iyi geldi ama 3. bardaktan sonraondan da tiksindim.. yarın napıcam bilmiyorum ama şikayet etmiyorum.. inşallah yarın da kalp atışlarını duyarız..

Naneli sakız çiğneyin
onu düşünmek bile bulandırıyor midemii.. sakızz.. sürkli tükürük üretiyorum zaten.. insan kendisi bulcak ne iyi geldiğini..ve canın ne istiyorsa zorla da olsa yiyecek o zaman gerçekten bişi olmuyor.. benim o bulantıyla canım baklava,pasta istiyor yiynce bulantı falan olmuyor.. çoook iyi geliyor.. canınızın istediğini yiyin dokunmaz korkmayın..

onu düşünmek bile bulandırıyor midemii.. sakızz.. sürkli tükürük üretiyorum zaten.. insan kendisi bulcak ne iyi geldiğini..ve canın ne istiyorsa zorla da olsa yiyecek o zaman gerçekten bişi olmuyor.. benim o bulantıyla canım baklava,pasta istiyor yiynce bulantı falan olmuyor.. çoook iyi geliyor.. canınızın istediğini yiyin dokunmaz korkmayın..
Doğru söylüyorsunuz. Benimkini o hafifletiyordu :)

Canim yeşil elma, beyaz leblebi, cubuk kraker ve kekik kaynatip suyunu icebilirsin benim doğuma gidene kadar migde bulantim oldu bunlar iyi geliyordu

Ayrica kussanda ye doktorum bana cikarsanda ye bebek alacagini alir demisti ben dedim herhalde bu bebis bi deri bi kemik dogacak Allaha sukur cok saglikli ve kilosu gayet iyi dogdu 3700 gramdi bol bol sut ic migden bulansada

beyaz peynirli tost yiyebiliyorum sadece
çocuk değil, tost doğuracakmışım gibi geliyor

Yemek yerken yanında sakın sıvı içmeyin. Katıyla mideyi doldurun. Yanında sıvı alınca daha kolay kusuluyor çünkü

Hamilelikte mide bulantısını önlemek için kesinlikle limon öneriyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X