slm tatlım sana bu durum da hangi dr hamileliği önerdi çok tehlikeli 7cmlik miyomun var hamilelikte miyomlar hormonlardan dolayı çok büyüyor ben gebelikten önce 2 tane doktora gittimselamlar aynı durumdan bende muzdaribim,benimki 7 cm ve rahmin dışına doğru büyüyor,ve bana da doktorum hamilelik önerdi 5 aydır bıraktık korunmayı fakat insan gene de çok tedirgin oluyor ister istemez,şuanda çalışmıyorum ama çalışma durumum var ve mesleğim çok stresli miyom hamileliğimi zorlaştırır mı ki acaba ve kanamalarım çok olur mu bundan çok korkuyorum yada hamile kalmama bir engel oluşturur mu tecrubelerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkürler sevgilerimle..
ilk canım oğluşum olucak..
slm tatlım sana bu durum da hangi dr hamileliği önerdi çok tehlikeli 7cmlik miyomun var hamilelikte miyomlar hormonlardan dolayı çok büyüyor ben gebelikten önce 2 tane doktora gittim
miyom çok küçük olduğu için anlamadılar hamilelikte büyüdü 4,5 aylık hamileyim miyomum 4cm oldu şanslıyımki çok büyümedi doktorumda tahminimden daha az büyüdü diyor bence başka bir doktora git geçmiş olsun:1hug:
canım doktorun demesi cocuğun konumlancağı yere uzakmış rahmin tepesindeymiş kaçıncı doktor canımcım ameliyatı pek önermiyolar rahme zarar gelir düşüncesiyle ama dediğin gibi insan ürküyo genede hayırlısı artık...
ben de geçen hafta öğrendim 4.5 cm lik bir miyomum varmış rahmin dışına doğru gelişen. biraz korktum tabi ama benim hiçbi sorunum olmadı bugüne kadar ne bir kanama ne lekelenme ne sancı ne bulantı.. bence adet görmediğimiz için daha çok beslenip hamilelik sürecinde büyüyen bişey, doktorum da önemli olmadığını bilen bilmyen her kadının yüzde ellisinde olduğunu söyledi inşallah normal doğum yapmama engel olmaz
geçmiş olsun canım.. Benimde 4 cm bi myomum var. Benim haberim yoktu gebelik öncesi tetkikler için gittiğimde tesbit edildi. İlk gittiğim dr ameliyat olmazsan düşük ve erken doğum tehditin var ve ağrılı geçer demişti. Sonra bi prof a gittim o gebelik önerdi gebe kal deneyelim dedi 2 aydır deniyoruz ama bi yandan da korkmuyo değilim myomun gebelikte daha çok büyüdüğünü ve ağrılı geçmesine sebep olduğunu duydum. Senin myomun gebelikte mi 4,5 cm oldu büyüdü mü? Ağrılarının sebebi büyük olasılık myomdan kaynaklanabilir. Allah yardımcın olsun şifa diliyorum.
kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için.ben de bu duruma alıştım artık, oturup buna üzülmenin bir anlamı yok değil mi?peki bişey soracağım.boyutuna göre değişir tabi ama miyomu olanlar normal doğum yapabilirler mi acaba?doktorum bu konuda net bişey söylemedi bana.ben de internetten araştırmak yerine başından geçmiş olanlara sorayım istedim.
Normal Doğum yaparsan miyomun için operasyon geçirmen gerekir daha sonra. Sezeryanı miyomuda almak için öneriyorlar. Benimde rahimimde miyom vardı. Rahim ameliyatı oldum temizledi dr.Boyutu yeri çok riskli yerde değilse sıkıntı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?