gebelikte nasil beslenmeliyim??

Perizekaaaali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
319
25
38
Adana
Merhaba arkadaşlar 22haftalik hamileyim ilk bebeğim o yüzden tecrübesiz ve heyacanliyim :) bebegimin kilo almasi saglikli olmasi için ne yemeliyim. Her sabah portakal suyu yumurta kasar peynir normal peynir yiyorum ceviz findik muz kivi elma armut atistirmaliklarim haftada iki defa siyah et bir defa balik iki defada tavuk yiyorum yoğurt tuketimimde iyi tek sorun sut icemiyorm yani zorla gunde bi bardak sizde iyimi daha ne yemeliyim 21 haftalıkken 400 gramdi sizce kilosu iyimi? Simdiden cok tesekkur ederim

canım bende 22 haftalık gebeyim benim de ilk:) allah sağ salim kucağımıza versin bebişlerimizi insallah :) iyi besleniyosun süt içmeye zorla kendini çünkü kalsiyuma cok ihtiyacımız var bu haftalarda bebeğin kemik gelişimi ve tabi bizim vücudumuzdan eksilenler için zaten kadınlar ilerleyen yaşlarda bunun derdini cok cekiyo kemik erimesi yüzünden netten arastır kitaplardan falan ben cok güzel kitaplar aldım hamile oduğumu öğrenince ve qüzel bilgiler var ihtiyacın olan besin ögeleri falan var nette bak canım

Aldim canim almammi butun gun kitaplara gomuluyorum netten cikmiyorum esim ve ablamlar delirdigimi düşünüyor :) kitaplar netteki bilgiler cok iyide tecrubeli hamislerede ihiyac duyuyorum yani:) canim inşallah saglikla kucagimiza aliriz aynı zamanda dogum yapacagiz desene :)) benim kizim olacak senin bebisinin cinsiyeti ne ? Icmeye zorluyorum kendimi sevmedigim icin cok zor oluyor sutlac yapiyorm bi sekil eksigini tamamlıyorum doktorum uc bardak ic dedi ben bi bardak icebiliyorm ama artk daha cok zorlayacam kan ve demirim dusuk cikti bir haftadr hergun dalak yiyorum kocam zorla yediriyor cok igrenc bisey ama evlat icin yeniyormus :)))

benim bebişim oğlan beşik kertmesi yapalımaynen valla hayatımda ağzıma ciğer sürmedim neymiş cok yararlıymış diye zorla ciğer yedirdi kocam e sonra ne oldu yediğimi çıkardım artık zorlamıyo :)

Benim dr um da süt konusunda çok ısrarcıydı. Ben de sütü hiç içemiyordum. Çok rahatsız ediyordu beni. Sonra dr um laktaz süt önerdi bana. Ancak bu şekilde süt içmeye baladım. Denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

KALSİYUM İÇEREN BESİNLER

En fazla kalsiyum laha¬na, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, brokoli, ayran, süt ve tüm sütlü besinlerde bulunur. İkincil derecede olanlar ise, enginar, kuru fasulye ve nohut gibi kuru taneli yiyecekler, böbrek, havuç, kereviz, krema, yumurta, salatalık, ıstakoz ve diğer deniz ürünleri¬dir.
Kalsiyum içeren diğer besinler ise koyu yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagillerdir.
Kalsiyum mineralinin kullanıldığı kaynağın doğru seçimi çok önemlidir. Aksi takdirde kalsiyum yararının yanı sıra yan etkilerinin olması kaçınılmazdır. Örneğin; kalsiyum karbonat içeren takviyeler vücutta daha az kolay emildiğinden gaz ve kabızlığa neden olabilecektir. Kemik tozu, beyaz mermer, istiridye kabuklarından elde edilen kalsiyum takviyeleri kurşun içerebileceğinden kullanılması uygun değildir.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

Aşağıda sayılan belirtiler sizde mevcutsa kalsiyum eksikliği olduğu düşünülebilir.
• Kas krampları ve kas ağrıları,
• Kalp çarpıntısı,
• Tırnakta görülen kırılmalar,
• Uyku sorunları,
• Eklem ağrıları,
• Diş çürükleri,
• Dişeti problemleri,
• Kemik erimesi (osteoporoz),
• Kramplarda artış ve kasılmalar.

KALSİYUM KULLANIMI

Hamilelerde kalsiyuma olan ihtiyaç bebeğin oluşmaya başlaması ile daha da artar. Bu konu çok önemli bir meseledir. Hamilelik sırasında yeterli miktarda kalsiyum alınmazsa bebek ihtiyacını annenin vücudundan ve kemiklerinden sağlar. Bu da annenin daha iler ki yıllarda sağlığının olumsuz yönde etkilenmesine neden olur.
Kadınların menopoz dönemlerinde de östrojen hormonunun miktarının azalmasına bağlı olarak kalsiyum eksikliği meydana gelir. Bu da kadınlarda kemik erimesine yani kemikten kalsiyum kaybına neden olur. Sonuçta ise kemikler daha çabuk kırılır.
Erkeklerde ise kemik erimesi kadınlara göre daha geç başlar.
Kemik erimesine karşı alınacak önlemler; kemik erimesini önlemek için ergenlik çağından itibaren tedbirler alınabilir. Çocukluk döneminden itibaren alınan kalsiyum kemik kütlesini en üst düzeye çıkarır. İleriki yaşlarda alınan kalsiyum takviyesi de kemik erimesini yavaşlatmak için yardımcı olur.
Her şeyin azının zarar olması gibi fazla olması da zarardır. Kalsiyum da fazla alındığında böbrek taşlarına davetiye çıkarır.

Teşekkürler canım. Bebeklerimiz dogsun kertme konusunu düşünelim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…