Gebelikte Ruh Hali

Gizeemmss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
300
243
23
30
Merhaba,

10+4 haftalık hamileyim. Allah'a şükür gebeliğimde her şey yolunda. Bebeğim ve ben sağlıklıyız bir sorun yok ama bir süredir ben çok mutsuzum. Etrafımdaki herkese ve her şeyden soğumuş gibi, herkese ve her şeye kırgın gibi hissediyorum. Her şeye çok alınıyorum. Tabi bunu kendi içimde yaşıyorum, dışa da vuramıyorum. Özel bir olay da olmadı. Hayatım stabil bir şekilde ilerliyor. Allah'a şükür ters bir durum da olmadı ama ben mutsuzum. Hormonlardan kaynaklı mı ya da havalar birkaç gündür çok kötü. O da mı etki ediyor gerçekten bilmiyorum ama artık çok bunalmaya başladım. Gebelik döneminde bu şekilde bir ruh hali yaşayan var mı? Atlatmak için neler yaptınız?

Hormonlarla ilgili..Ben çok zor geçirdim. ağlama nöbetleri krizler..elimde değildi. Aşırı sinirliydim çevreme karşı da..bir yandan herşey kısıtlanıyor bu da stres yaratıyor insanda baslarda. Sonra alışıyorsun. Psikiyatr a bile başvurdum. Çok sıkıldığımda bana rahatlatici bir ilac verdi ama ben cok cok az kullandim .O da 3 aydan sonra. Yine de guclu olmaya kendimi rahatlatmaya çalıştım . Hergun yürüyüş yaptım müzik dinlemek mutlu, güzel şeyler düşünmek , gebelik ve bebek bakımı ile ilgili kaynak okumak yardımcı oldu. Bebeği hissetmeye başladıktan sonra ise onu hissetmek mutluluk verdi bana...Hamilelige de adapte oldum. Daha hafifledi o sıkıntılar. Siz de bence kendinizi rahatlatacak şeylerle varsa hobi vb ilgilenin. Uygun olmasa da hava yürüyüş yapmaya çalışın. Geçici olduğunu bu durumun düsünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…