Gebelikte ruh haliniz?

mystical_

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
18
4
18
Hamilelik olduğunuz günden itibaren dönem dönem ruh hallleriniz nasıldı?
Ben 3. ay içindeyim henüz ama öyle ahım şahım mutluluk yok üstümde sürekli telaşlıyım stresliyim evden çıkmıyorum halsizim bu da beni bunaltıyor herşeye üşeniyorum üstümde hep gereksiz bir yorgunluk sanırım geçiş dönemim ve ruh halim bu durumdan olumsuz etkileniyor. bunun bebeğime olumsuz etkisi olur mu diye de endişeleniyorum.

Benim suan 6 haftam bitti anlattiklarinin hepsi bende mevcut( esime daliyorum surekli. Ufak tefek seyler artik hep sorun. Kendime.engel olamiyorum. Surekli agliyorum. Hic.mutlu deilim. Esimdende sogudum. Ustelik ilk gebeligim. Esim benimle ilgilenmeyince bebegimi cok sewmicek saniyorum. Cunku ben onun 2, esiyim daha once baba olmus. Ilk zmanlar cok mutluyduk sanki suan gitgite mutsuxlasiyrz. Yada bana ole geliyor bilemiyrm.((

Bu sıkıntılı haller normal takmayın.Benim 2.gebeliğim.Geçen ben çok çirkinleştim dimi dedim kocama,hayır dedi.Yalan söylüyorsun dedim adama.Döndü dediki dünde demedin mi bebeğim beni güzelleştirdi.Aklıma geldi öyle demiştim.

1.eşten ikinci eşten olsun evlat evlattır.Seni de doğacak bebeğini de sever kocan.Yeni hamile olduğumuz için bize ve bebeğimize zarar vermemek için uzak duruyor olabilirler.Bide şunu kabul edelim hormonlar psikolojimizi bozuyor.O yüzden mümkün oldukça eşlere sarmayalım.Ben mesela anneme sarıyorum.O nasıl olsa el değil bana katlanıyor.Ama kocam ne kadar yakınımda olsa annem değil.Ve fazla naz açık usandırır

2.kez anne olanlar daha deneyimli oldukları için daha farkında ve çabuk atlatabiliyor sanırım. ilk olanlar için daha zor daha acemi daha stresli ilk kez yaşıosun bir anda bu kadar değişime ruh halide ekleniyor elbet. ben bir gün iyi iki gün kötü gidiyorum .sinirlenince eşine saranlardanım ama çoğunlukla içime atıyorum. bu dönemin bebeği etkilemesinden de çok endişeliyim.

Tesekker ederim yorumlarin icin. Bende aynaya bakiyorum kendimi begenmiyorum yaslanmisim gbi geliyor bi sabah uyaniyorum cok guzelim:/ hergun yuzum baska oluyor dun begenmiyordm ama bugun begendim yuzumu ya kafayi tirlatiyorum yada psikolojk allah yardimcimiz olsun

ilk 3 ay bitince biraz rahatlama oldu ama kendimi gergin hissediyorum.hani birinin ümüğünü sıksam rahatlıycam gibi tövbe tövbe alınganım yorgunum halsizim.geceleri rahat uyuyamıyorum 2 aydır hatta

Ben de ilk gebeliğimde duygusal alingan hircin huysuz bütün ruh haline görebiliyordum eşum çok anlayişliydi çok şükür .simdi 22haftalik hamileyim 2. Ye çok şükür o gibi sorunlarim yok olma da inşallah

ilk 3 ay bitince biraz rahatlama oldu ama kendimi gergin hissediyorum.hani birinin ümüğünü sıksam rahatlıycam gibi tövbe tövbe alınganım yorgunum halsizim.geceleri rahat uyuyamıyorum 2 aydır hatta

3.ayımdayım ve dediğiniz gibi bir gün iyi bir gün kötü yuvarlanıp gidiyoruz. Gui şimdi dikkatimi çekti bebeğin o tarihte doğarsa benim doğum günümle aynı olacak 8 şubat güzel tarih :)

3.ayımdayım ve dediğiniz gibi bir gün iyi bir gün kötü yuvarlanıp gidiyoruz. Gui şimdi dikkatimi çekti bebeğin o tarihte doğarsa benim doğum günümle aynı olacak 8 şubat güzel tarih :)
Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.doğduklarında bu sıkıntıları unutucaz inşallahsezeryan olucağı için doğum gününüz denk gelmeyecek gibi canım ama nasip olursa son ana kadar beklemeyi düşünüyorumcinsiyeti belli mi senin

hehehe çok güldm ümünü sıkma olayına aynı duygu bende de var :) bende yolda insanlara sarıyorum işe giderken
metroda niye yer vermıosnz yok nedn asansore biniosnz hamılenn hakkı, :) kocama da çok çektryrm ama allahdan işden gelnce arada fazla fark kalmıo yatıyrz .. gece uyumama olayı bende de çok var canm merk etme stresten oluyr o bence.. ben sürekli kavga etmek istyrm edemeyince ağlıyrm kendi kendime ..

benim de ilk gebeliğim fakat rabbime çok şükür gebeliğin başından beri hafif bulantılar ve bazen halsizlik dışında pek sıkıntım olmadı.. ruh halim de çok normal.. ben hamileliği dünyanın en doğal şeyi olarak gördüğüm için belki de ne kimseyi daraltıyorum ne kendim daralıyorum.. endişem ya da aşırı heyecanım da yok.. bebeğimin sağlık haberlerini aldıkça mutlu oluyorum..

sadece çok kız istiyordum.. cumartesi günü kontrolde doktor kesin erkek diyince kısa bir süreliğine biraz buruk bir zaman geçirdim.. ama sonra sağlıklı bir şekilde doğması benim için bu dünyadaki her şeyden daha önemli olduğu için toparladım.. bi de hep unisex ürünler beğenmiş ve planlamamı ona göre yapmıştım onun için erkek fikrine de çabuk alıştım..

rabbim bebeği olmayan ve isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin, hamişlere de sağlıkla bebişlerini kucaklarına almalarını nasip etsin inşallah..

Aminn.
anladım cnm yine de kova olacak =) yaratıcı ve özgürlüğüne düşkün ... doktor erkek gibi dedi benimkine fakat emin olamadı yakında emin olucaz inş ama hiç farketmez ilk çocuk kız erkek hiç önemli değil sağlıklı hayırlı bir evlat olsun yeterli bende normal doğum olsun istiyorum aslında ama çevremde normal doğum yapan çok az insan görüyorum normal gidip sezeryanla dönen de çok var nasip artık bıçak izi nede olsa.. sezeryan beni daha çok korkutuyor doğum anı kısa ama doğum sonrası dönem için daha zorlu geliyor :S

Okurken çoook güldüm aynı psikolojik durumları yaşıyorum çok geriliyorum, insanların bakışları üstümdeyken somurtup bakışlarını çekmesini bekliyorum, insanlar tiksinti veriyor çok kızgınım eşim bu sıcakta arabanın klimasını neden açmayı akıl etmedi diye oflaya puflaya sert hareketlerle camı açıyorum, halbuki sadece söyleyebilirim ama onun düşünmesini bekliyorum psikopatlaştım bir de fazla hareketli bir insandım şimdi hareketlerim kısıtlandı çok çok çok zor benim için özellikle son aylarımın en büyük sorunu ruh hali oldu... Hepimize Allah'ım kolaylıklar versin

benim de ilk üç ayım psikolojik olarak baya zor geçti, her şeye sinir oluyordum; sürekli ağlıyordum. sonraki 3 ay bir rahatlık geldi; ohhh derken son üç aya girdik; yine bir her şeye sinir olma halleri geldi. Özellikle kayınvalideme taktım kafayı, kadının her söylediğine sinir olmaya başladım

ayy o bendede var kayınvalidemin her hareketine sinir oluyorum evimiz çok yakın sürekli görüşüyoruz yok bir yemeğe bir kahv.ya derken sık görüşüyoruz çoğu zaman iğneleyici ve patavatsız konuşuyor zaten tabi ben herkesi kendim sanıyorum art niyetsiz sonradan anlıyorum bazısını sonra kendime kızıyorum herneyse daha en son yaptığı muhabbet hangi gün hamile kaldım o gün düğün vardı düğünden sonra mı kaldım gibi laflardı nerden açıldı konu bilmem ama hamile kalmamı istemiyordu ordan sanırım o derece özel hayatımıza burnunu sokmayı seven biri gün içinde oradayken senin evde yemeğin yoktur yemeğe kalın sonra salatalık yeriz sizinkiler böyle çıtır taze değildir yiyin yiyin gibi daha bi ton saçma lafı var ve ben sinirden kafayı yiyorum hiç sevmediğim katlanamadığım laflar...

ben de küçük gelinim, büyük gelini çocuk yapmadı diye benim çocuğum olmasına hiç sevinemedi.hatta benim yanımda torunum olacak diye sevinmez, öteki çocuk yapmıyor diye sürekli üzülür :) 9 ay boyunca hiçbir zaman yanımda olmadı, maddi durumu çok iyi olmasına rağmen torunu için hiçbir şey almadı. benim aldıklarıma da ne gerek vardı dedi :)ayrıca doğurmak üzereyim hala bulaşığını yakatmadan yollamaz, çayını ayağına ister :) neyse sabırlı olmaya çalış arkadaşım sanırım doğumdan sonra daha sinir bozucu oluyorlarmış, Allah yardımcımız olsun :)

Allahım yaa nasıl insanlar var! ellerine ne geçiyor acaba böyle davranarak çok sinirim böyle tiplere aman bırak bunlar cahil eski kafalar ne yapsanda değiştiremezsin yaranamazsın. Allah sabır versin bizlere yeterki çocuklarımız hayırlı olsun onlar umrumda değil yeterki çocuğum beni mutlu etsin şuan umudum bu

Benim de ruh halim bozulmaya başladı kilo alımı cirkinlesme hantallik tembellik hepsi başladı bi de bir oğlum var ona yetememe korkusu ikisi ni de aynı sevcem mi korkusu daha bir sürü şey geliyor insanın aklına. Kayinvalide demissiniz benim kiler ilkine öylesine sevindiler buna uzulduler :)

evet canım ben de bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım, başka kimse umurumda değil. ege85, tabi ki yeteceksin iki çocuğuna da. zaten bu kaygıları taşıyorsan iyi bir annesindir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…