Normalde hamile kalma düşüncesi/isteği varken doktorlar sigaranın bırakılması gerektiğini ve ona göre follik asit alınması gerektiğini söylüyorlar.
Ki bilirsiniz ki su an çocuğunuz ne kadar küçük olursa olsun her içinize çektiğiniz dumanı plasenta yoluyla onda soluyor,tebrikler.... Her şeyi geçtim yanınızda bile icilse bebeğinizi etkilemektedir.Ve bu süreklilik arz eden bir durumsa eğer, ileride çocuğunuzun Allah korusun astım,uzun soluklu sarılık, kalbinde herhangi bir sorunla doğmasına,beyninde herhangi bir defo oluşmasına sebebiyet vermektedir.Diyecegim o ki keşke hamileligin ilerisi için tiksinmem gerek diyeceğinize,,, bebek yapma düşüncesinde direk biraksaydiniz ha bırakamıyor musunuz saygi duyarim ama o zaman bir yardım alıp bırakmanız mümkündü...Hiç bilemediniz şu an bile o yardımı alabilirsiniz,hamileyken sigara içmek,emzirirken sigara içmek,bebeğin ya da çocukların yanında sigara içmek tamamen kul hakkına girmektir bence,vicdanınız ne derse desin..... İstediğiniz kadar bırakmak istiyorum deyin,her şeyi gectim hamile kalır kalmaz sigarayı birakamadiysaniz burada 500 kişi de birakmalisin yazsa birakmazsiniz.Burda hic birimizin söylediği, sizin annelik iç gudunuz kadar etkili olamaz çünkü.Ben hep derim, ya sigara,ya çocuk...Hamileyken sigarasını içene,emzirirken sigarasını içene asla saygım yok,empati de yapamam...Ya sigarasını içecek insan,küçücuk el kadar bebeğin sağlığı ile oynamayacak.Karninda bebek tasiyorsa da sigarasını icmeyecek,bunun bilincinde olacak.Gerisini siz düşünün