Gebelikte seker yüklemesi sizce yaptırılmalı mı ?

busendnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.816
Puanlar
48
Herkes şeker yüklemesi yaptırmalı mi sizce yani doktorlar genelde yaptır tabi ki diyor ama çevremde yaptırma diyenler de var sağlık sektöründe çalışan hemşire ebe arkadaşlarımın bazıları da yaptırma diyor. Benim hipoglisemi egilimim var 6 saat açlıkta şekerim 58 ila 64 arası çıkıyor tokluk şekerim en fazla 100 ü görüyor

Benim şu sıralar tansiyonum oynuyor. Normalde büyük tansiyonum 10-11 arası ilerlerdi şu sıralar 12-13ü görmeye başladı. Şekerden olabilir dedi ebe arkadaşım ondan yaptırmayı düşünüyorum

Herkes şeker yüklemesi yaptırmalı mi sizce yani doktorlar genelde yaptır tabi ki diyor ama çevremde yaptırma diyenler de var sağlık sektöründe çalışan hemşire ebe arkadaşlarımın bazıları da yaptırma diyor. Benim hipoglisemi egilimim var 6 saat açlıkta şekerim 58 ila 64 arası çıkıyor tokluk şekerim en fazla 100 ü görüyor
Şeker yüklemesi mutlaka yaptırın. Aldığınız şeker oranı birkaç baklavayla aynı, sadece kontrol için belirli miktarda sıvı veriliyor, korkulacak bir şey yok. Yatkınlığı olmayanlarda bile çıkabiliyorken bebeğinizin hayatını riske atmayın derim 🌸

Benim şu sıralar tansiyonum oynuyor. Normalde büyük tansiyonum 10-11 arası ilerlerdi şu sıralar 12-13ü görmeye başladı. Şekerden olabilir dedi ebe arkadaşım ondan yaptırmayı düşünüyorum
Benim her şeyim düşük ya 9,4 8,9 en fazla 9,8 tansiyonum ama hep böyleydi değerlerim dusuk olmaya egilimliyken şeker yüklemesinden sonra bir anda yükselir mi diye saçma bir korkum var açıkçası 😅

Kesinlikle yaptırılmalı

Daha 4 gün önce yaptırdım bir sorunla karşılaşmadım. Ailede diyabet varsa bebek ölçümleri ilerideyse kesinlikle yaptırmalısınız karar sizin tabi

Daha 4 gün önce yaptırdım bir sorunla karşılaşmadım. Ailede diyabet varsa bebek ölçümleri ilerideyse kesinlikle yaptırmalısınız karar sizin tabi
Kendi aile bireylerimde yani anne ve babam da yok şeker ama üst kusaklarimiz da var daha 13 haftaligim ben ama doktorum 16 17 de sana yaparız dedi çünkü her yemek sonrası baş ağrısı çekiyorum ve açlık sekerim aşırı düşüyor çok erken istedi gibi geldi çok kararsız kaldım

Benden de erken istendi 20. Haftada yaptırdım pcos ve ailede diyabet var diye bence aksatmayın derim en azından içiniz rahat eder zararlı bir işlem olsa hastanede rutin yapılmaz zaten

İlk trimesterde bile yapılıyor dedi perinatoloji takipliyim riskli gebelik olarak sanmıyorum ki zararlı olsun

İlk trimesterde bile yapılıyor dedi perinatoloji takipliyim riskli gebelik olarak sanmıyorum ki zararlı olsun
Teşekkür ederim cevabınız için şekerim düşük olunca etrafımdakiler korkuttu bir anda yükselirse bebek komaya girer vs falan diye araştırdım ama yine de insanın aklı kalıyor Allah razı olsun ❣️

Amin canım cümlemizden ama etrafındakileri pek dinleme derim şu dönemde doktor ne derse o bizim için yoksa o kadar çok kulaktan dolma bilgiyle bebişlere stres yansıtıyoruz hayırlısıyla sağlıkla alırsın inşallah kucağına ✨🧿

Teşekkür ederim cevabınız için şekerim düşük olunca etrafımdakiler korkuttu bir anda yükselirse bebek komaya girer vs falan diye araştırdım ama yine de insanın aklı kalıyor Allah razı olsun ❣️
Böyle düşünmeniz için hiçbir şekilde beyaz un, şeker, pirinç vs tüketmiyor olmanız lazım. Meyveyi bile çok çok az yiyor olmanı lazım. Verilen şeker miktarı bunlara göre çok düşük. İnsanlar bazı doktorumsuların lafıyla hamile korkutmaya bayılıyorlar. Tüm dünyada yapılan rutin bir kontrol. Kulağınızı kapayın doktorunuza güvenin 🌸

Eğer hekiminiz güven veriyorsa, size başka bir seçenek sunmadıysa (şeker ölçüm aleti ile düzenli takip gibi) bu konuda eğitimli olmayan kişileri değil hekimi dinlemek gerekir. Ama varsa içinize sinen ve size uygun görülen başka bir seçenek o zaman onu da yapabilirsiniz. Fakat buna karar verecek eğitime bizler sahip değiliz.

Back
X