Gebelikte sıcak duş

Slayer Witch

Schadenfreude enjoyer
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
1.025
2.659
133
Merhaba, dün beta hcg sonucum 120 çıktı ve gebe olduğumu öğrendim tabi henüz çok erken doktor keseyi bile göremedi. Yarın tekrar kan vereceğim. İnşallah sağlıkla bir bebek taşırım. Çok istiyorum. Ancak çoğu şeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Az önce nerdeyse yarım saat sıcak duş aldım ve aslında böyle yapılmaması gerekiyormuş hamileyken… Zarar etmiş midir acaba çok korktum. Lütfen dalga geçmeyin sadece çok istediğim için bi şey olur diye korkuyorum.

Merhaba, dün beta hcg sonucum 120 çıktı ve gebe olduğumu öğrendim tabi henüz çok erken doktor keseyi bile göremedi. Yarın tekrar kan vereceğim. İnşallah sağlıkla bir bebek taşırım. Çok istiyorum. Ancak çoğu şeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Az önce nerdeyse yarım saat sıcak duş aldım ve aslında böyle yapılmaması gerekiyormuş hamileyken… Zarar etmiş midir acaba çok korktum. Lütfen dalga geçmeyin sadece çok istediğim için bi şey olur diye korkuyorum.
Canım sıcak duş alma ılık al muhakkak sıcak su kullanma bu süreçte

Tam tersi her gece yorgunluğun gitsin diye duş almak iyi geliyor

Ben de dikkat ediyordum sicak dus olayina. Sonra bir arkadasimin annesi dedi ki “biz hamileyken hamama giderdik, saatlerce hamamda kalirdik.” Yani eskiden insanlar banyoyu hamamda yapiyorlarmis. Hamam gunleri olurmus, butun gun orada gecirilirmis. O zaman o hamamlar zarar vermediyse bizim kici kirik dusakabinler hic bir sey yapamaz :)

Sicak suyun ardindaki mantik vucudun cok gevseyip bebegi birakmasi uzerine. Saglikli bir bebekte bu mumkun degil.

Olsa şimdiye olurdu canım. Havalaf sıcak zaten ılık almaya çalış. Ağır kaldırma. İnternetten yenmemesi gereken şeylere bak mesela maydonoz falan çok tüketmemek lazım

Ben de dikkat ediyordum sicak dus olayina. Sonra bir arkadasimin annesi dedi ki “biz hamileyken hamama giderdik, saatlerce hamamda kalirdik.” Yani eskiden insanlar banyoyu hamamda yapiyorlarmis. Hamam gunleri olurmus, butun gun orada gecirilirmis. O zaman o hamamlar zarar vermediyse bizim kici kirik dusakabinler hic bir sey yapamaz :)

Sicak suyun ardindaki mantik vucudun cok gevseyip bebegi birakmasi uzerine. Saglikli bir bebekte bu mumkun degil.
Doktorum kan akımı ve organlarla ilgili bir şey de demişti ilk 3 ay sıcak duştan kaçınmak için

Teşekkür ederim yanıtlar için, sakınan göze çöp batar derler de işte insan endişe ediyor. Tam duştan çıktım annem aramış çok kızdı sıcak sıcak yıkandım deyince sinir oldu bi daha yapma dedi kapattı ben de bi şey olur mu diye korktum hem de baya korktum yani bi kereden bi şey olmaz umarım zaten daha 120 değerle ancak 2 haftalıktır 😔

Olsa şimdiye olurdu canım. Havalaf sıcak zaten ılık almaya çalış. Ağır kaldırma. İnternetten yenmemesi gereken şeylere bak mesela maydonoz falan çok tüketmemek lazım
Teşekkür ederim baktım onlara da işte duş olayını hiç düşünmemiştim sanırım artık her şeyi yapmadan netten bakmam lazım

Olsaydı kanama vs olurdu korkmayın ama bir daha da yapmayın. Ben bir kez düşük riski yaşadım az miktar kanamam oldu oda sıcak duştan sonra olmuştu havluyla kurulanirken koyu kan görmüştüm.

Valla doğru mu bilemem bu söylenti ama ben en başından beri sıcak suyla duş aldım hiç ılık yapmadım bir zararını da görmedim 😄 anneme sorduğumda pamuk doğuracaksın herhalde biz hamamdan çıkmıyorduk eşek kadar oldun dedi 😄 tabii siz bana uymayın doktorunuzla konuşun en iyisi

Back
X