Merhaba,
Allah kolaylık versin, ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ben de sıkı bir tiryakiyim ve hamileliğimin başından beri çok az da olsa içiyorum.
Bir tavsiye: Geçenlerde National Geographic'in 'Anne karnında yaşamın öyküsü' adlı belgeselini izledim. Orada annenin yaptıklarından bebeğin nasıl etkilendiğini çok gerçekçi bir şekilde anlatıyor. Açıkçası ben etkilendim ve şimdi her sigara yakışımda daha çok vicdan azabı çekiyorum ve bu yüzden de iyice azalttım. Kesinlikle tavsiye ederim. Galiba dvd'si satılıyor belgeselin, büyük kitapçılarda veya internette bulabilirsin.
Allah yardımcın olsun
bi arkadaşım gebelik boyunca içti içti içtiii....bebek doğdu astımlı ve beyninde problem...için anneler için..nasıl olsa o yavrucak 'annecim içme beni öldürüyorsun' diyemiyor.annesi bunu yaparsa evladına başkaları neler yapmaz.içmeye devam..bişey olmadı dersiniz doğunca.hem bebeğiniz de alışır şimdiden..
kesinlikle dogru...
ama bende bırakamadım..3 tanede olsa içtim neden benim karşıma böle videolar böle resimler çıkmadı
çok hassasım bebeğime karşı.ama yinede içtim halada içiyorum.
ne olursa olsun ağıza sürülmemeli.sadece hamileyken de değil hiçbi zaman.ama ortada bi bebeğin ömür boyunca karşılaşabileceği bir takım hastalıklara sebep olmak var ve sadece keyif için.bu çok derin düşünülmeli
Maalesef bırakamadım biliyorum çok kötü bir anneyim
20 haftalık gebeyim.Allah kısmet ederse 21 Aralık doğum tarihimiz..
Çok yakın bir arkadaşım da hamileliği boyunca bırakamamıştı Allah'a şükür sorunsuz doğum yaptı ve bebektede sorun çıkmadı hiç..
Umarım bizimde bir sorunumuz çıkmaz ..
Allah bana ve tüm bırakamayan hamişlere bir an evvel yardım etsin
canım sigaranın her bünyeye etkisi farkılıdır
kimi yıllarca sigara içer yaşlılıktan ölür, kimi 40 ında kanser olur kiminin bacağı kesilir..
Bu yüzden başkasıyla kıyaslama kendini.
Ayrıca hamilelikte sigara en çok bebeğin zekasını etkiliyo, anlaşılır düzeyde bi gerilik olmuyo
tabi ama daha zeki olacakken engel oluyosun buna
durumun bilincinde olmana rağmen içiyosun o yüzden daha sorumlu olursun
allah sorar inan.
Yanlış anlama sigara içen biriyim.. Ama içmemek kafada bitiyo sadece. Kesin karar vermen yeterli
yapabilecek miyim acaba deme.
sigara ve hamilelik..birbirine en uzak olması gereken iki şey bence.ama hamileyken sigara içen birlerinin olduğunu görmek çok üzücü.ben içen kişilere değilde bebeklerine çok üzülüyorum.yazık günah..tiryakiyim,bırakamam sözünede asla inanmıyorum.eğer bir evlat sahibi olmayı istiyorsanız yapamayacağınız şey yoktur onun için..eğer gerçek bir anneyseniz olmazları bile oldurursunuz..heleki sigara gibi basit birşeyden kurtulmak bu kadar zor olmamalı..eğer strese giriyorsanız bir arkadaş söylemiş,başka şeyler yiyin için..bu kadar mı zor yani?ben tüp bebekle kavuştum yavrularıma,onlar için ne çileler çektim,nelerle boğuştum..ne streslere girdim de yine sigara aklımın ucuna gelmedi.kusura bakmayın ama yaptığınız bencillikten başka birşey değil!siz içmeye devam edin,yavrunuzuda zehirlemeye.
Allah bizi ıslah etsin ne diyim
diycek bişey yok.keşke bırakabilsem senin kdar bende çok istiyorum.bu arada
allah kucagına almayı nasip etsin.inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?