Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
canım gebeliğin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşaallah.
ben tüp bebek ile hamile kaldım. 33 yaşındayım, yaklaşık 10 senedir içiyorum sigara, tedavi süreci de zorlu zaten bırakmadım. hamile kaldım efsane kusmalar sonucu içemedim. balkonda içseler içerde kustum.
7. ay da başladı mı canım istemeye

şimdi eşim yakıyo ya, bir iki çekiyorum ama içime değil. zaten hep öyle içerdim dudak içme şekli mi diyolar neyse o artık.
geçen ay arkadaşım doğum yaptı, doğal hamile kaldı hiç sigarayı bırakmadı, kanamaları oldu, çocuk tutunmayabilirdi, tabiki sigaradan değil sağlıksız gebelik diye düşündü doktorda zaten beklicez dedi. çok şükür tutundu oğlu, çalışıyordu o da hiç bırakmadı sigarayı. doğurdu hemen indi sigara içti. o da öyle tiryakiydi. oğluşu da sağlıklı, kendisi de sağlıklı, emziriyorda.
savunulmaz sigara mevzusu bence kesinlikle bırakılmalı. bırakamıyorsan da kötü anne değilsin, dünyanın sonu değil.
kötü insanlara maruz kalman sigaradan daha tehlikeli. dikkat et kendine beslenmene.
bir de tavsiye her sigara yaktığında yarısını kır at öyle iç. bıraktırmasa da güzel azalttırır.