Gebelikte sigara kullanımı ?

Efsun Aslanhan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2023
32
32
3
24
Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?

Böyle bir tanıdığımın bebeğinde Otizm çıktı yenilerde. Karı koca deli gibi içiyorlar aileleri de öyle. Sigara %40 50 Otizm yapabiliyor. Yüksek bir oran değil mi? O çocuğun ömür boyu hakkına girdiler. Sizin gibileri asla anlamam anlayış da beklemeyin bence. Çocuklara üzülüyorum acıyorum.
Otizmin ilk sebeplerinden biri gebelikte tuz eksikliğidir. Ayağınız taşa takılsa sigaraya bahane bulacaksınız, millete de buk subuk, alakasız suçlamalar yaparak ahkam keseceksiniz. Asıl sizin çocuklarınız varsa onlara vah ki ne vah ! Böyle önyargılı ve yüksek kibirli biri tarafından toplumda canavar gibi yetiştirilecekler. Merhamet ve empati duygusundan yoksun olacaklar büyük ihtimalle. Eğer kadıncağızın destek istediği konuda yardım ya da çözüm öneriniz yoksa suçlamak için önce kendi aynanıza koşun, buradan uzaklaşın.

Back
X