• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

Canım planlı gebelik bebek de üç aylık olmuş zaten gebeliğini dün öğrenmemişsin hala daha azaltacağım da öyle de böyle diyorsun. Allah yardımcısı olsun ama bebeğin. Sana diyecek bir şeyim yok. Yeterli mi?
Ne yapmam gerekiyordu? Bazı anneler hiç bırakmayıp hiç de kaygılanmıyor. Ben kaygılandığım için bununla savaşmaya başladığım için mi hatalıyım? Lütfen artık yorum yapmayın..

Sizin gibilere zaten laf anlatılmaz siz buraya pohpohlanmaya gelmişsiniz vicdan rahatlatmak istiyorsunuz destek görüp ben sizi pohpohlamam karnındakine acımayana ben hiç acımam
Benimde tek derdim aman sen bana acı ne olursa olsundu.. komiksiniz. Bana yardımcı olanlar oldu. Ama sizin gibiler hayatınızdaki başarısızlıklarınızı insanlardan çıkarıyorsunuz. Yardım edemeyeceğiniz insanlara anca laf atma peşindesiniz. Ama bu mesele artık sigara değil. İçenlere karşı tavrınızdan dolayı sizinle savaşacak artık. Çünkü içenlerin yardıma ihtiyacı var değişebilirler ama sizin gibiler yüzünden maalesef ki daha çok stres yapıp daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Siz anladığınız dilden yazın ben o dilde cevap yazmaya devam edeceğim

Sizin gibilere zaten laf anlatılmaz siz buraya pohpohlanmaya gelmişsiniz vicdan rahatlatmak istiyorsunuz destek görüp ben sizi pohpohlamam karnındakine acımayana ben hiç acımam
Bakın bunu söylemeyi unuttum. “ karnındakine acımayana ben hiç acımam” bu cümleniz bile o kadar çok şey anlatıyor ki. Şu kafa kesen gruplardan farkınız yok yeminle. Alt yapı aynı

Ne yapmam gerekiyordu? Bazı anneler hiç bırakmayıp hiç de kaygılanmıyor. Ben kaygılandığım için bununla savaşmaya başladığım için mi hatalıyım? Lütfen artık yorum yapmayın..

Bazı anneler çocuğunu dilendiriyor, bazı anneler dövüyor, bazı anneler erkek ilgisi için çocuğunun partnerinin şiddetine hatta istismarına uğramasına göz yumuyor, bazı anneler çocuğunun psikolojisinin içine sıçıyor, bazı anneler ben bağımlıyım diye hamilelik ve emzirme sürecinde alkol ve sigara kullanımına devam ediyor. Bazı anneler kötüdür annelik kimseye ulvilik katmıyor.

En iyi anne olamayız ama çocuğumuza bile bile kötülük de yapmamalıyız. Kocanız içer çünkü taşıyan o değil. Yakın zamanda günde iki paket sigara içen iki kişi tak diye bıraktı, anne değildiler bir şey değildiler. İrade meselesi siz hamile kalınca bırakırım demişsiniz öncesinde hiç çaba bile göstermemişsiniz azaltmak için bile. 3 ay geçmiş üstünden bir de. Ne diyelim?

Ben sigaranın zararlı olduğunu bilmeme rağmen devam etmeye ve hiç denemeye kalkışmasaydım evet bencillik diyebilirdik. Ama 10 yıl eli gibi olmuş bi şeyi gel bi an önce bırak bırakmadığın için bencilsin gibi şeyler çok saçma. Biraz kitap okusanız biraz araştırsanız zaten sigara bağımlılığı hakkında bu kadar kolay konuşmazdınız. Bende isterdim hiç başlamamayı ama çocukken başlamışım şimdide çok zor. Ama bencil bir insan olmadığım içinde bırakmaya çalışıyorum. Bencil damgasını herkese kullanamazsınız. Ve yardıma ihtiyacı olan birini bir kalıba sokmak mı doğru yoksa o konuda fikri varsa yardımcı olup tavsiye vermek mi? Ya da fikri olmayan deneyimi olmayan birinden azar işitmek mi ? Biraz düşünce diyorum. Çünkü düşünmeden konuşmak daha bencilce
Bu kadar gergin olmak yerine ilk yazdığımı tam okusaydınız 17 yıldır kullanan biri olarak pat die attım yazdım . zaten bunu okumadığınız direk sinir püskürdüğünüz için diğer yazdıklarınız boş

Sen böyle kendını kandırmaya devam et iyi akşamlar haydi ezan okunacak cevap yazmıcam gayri

Bazı anneler çocuğunu dilendiriyor, bazı anneler dövüyor, bazı anneler erkek ilgisi için çocuğunun partnerinin şiddetine hatta istismarına uğramasına göz yumuyor, bazı anneler çocuğunun psikolojisinin içine sıçıyor, bazı anneler ben bağımlıyım diye hamilelik ve emzirme sürecinde alkol ve sigara kullanımına devam ediyor. Bazı anneler kötüdür annelik kimseye ulvilik katmıyor.

En iyi anne olamayız ama çocuğumuza bile bile kötülük de yapmamalıyız. Kocanız içer çünkü taşıyan o değil. Yakın zamanda günde iki paket sigara içen iki kişi tak diye bıraktı, anne değildiler bir şey değildiler. İrade meselesi siz hamile kalınca bırakırım demişsiniz öncesinde hiç çaba bile göstermemişsiniz azaltmak için bile. 3 ay geçmiş üstünden bir de. Ne diyelim?
Siz bişey demeyin. Bi kitap bi araştırma yapın sonra sizi kale alacağım. Güle güle

Bu kadar gergin olmak yerine ilk yazdığımı tam okusaydınız 17 yıldır kullanan biri olarak pat die attım yazdım . zaten bunu okumadığınız direk sinir püskürdüğünüz için diğer yazdıklarınız boş

Sen böyle kendını kandırmaya devam et iyi akşamlar haydi ezan okunacak cevap yazmıcam gayri
Aynen bende yazmayacam. Çünkü ıq meselesi bu tartışamam daha fazla. 17 yıl kullandığınıza dair mesajınızı gördüm alıntıyıp yazdığıma göre? Ama içinizde pis düşünceler var yani. Yüz yüze bakmıyoruz diye ay hemen şunu kötüleyim modundasınız. Lütfen destek olmadığınız yerde köstekte olmayın. Kızdığınızı hissedebiliyorum ama tavrınız yanlış. “ içme çok zararlı” demek ile yargılamak arasında çok fark var. Güle güle

Ve hala yazdıklarıma düzgün bi şekilde cevap veren kimse yok 🥲 gülünç.. sigara içen diğer hamile arkadaşlarım.. Bu yazılanları dikkate almayın. Çünkü bırakmak istediğinizi biliyorum. Ben deniyorum. Ve bırakacağım tüm bu yazanlara rağmen sizde pes etmeyin ve kimsenin modunuzu düşürmesine izin vermeyin. Yapabiliriz 💐

Aynen bende yazmayacam. Çünkü ıq meselesi bu tartışamam daha fazla. 17 yıl kullandığınıza dair mesajınızı gördüm alıntıyıp yazdığıma göre? Ama içinizde pis düşünceler var yani. Yüz yüze bakmıyoruz diye ay hemen şunu kötüleyim modundasınız. Lütfen destek olmadığınız yerde köstekte olmayın. Kızdığınızı hissedebiliyorum ama tavrınız yanlış. “ içme çok zararlı” demek ile yargılamak arasında çok fark var. Güle güle
😂😂😂 içindeki pis düşünceler mi😂😂 hay kafama tüküreyim nerden de yazdım , seni bi gözardı edeyim hele ben . Bu kafayla bidaha karşılaşmak istemem .

Ahkam kesmeyi biliyorsun sigara hakkında şöyle böyle bilgiler var die de zararlı olduğunu mu bilmion onuda ben söyleyince mi ikna olacaktın .

😂😂😂 içindeki pis düşünceler mi😂😂 hay kafama tüküreyim nerden de yazdım , seni bi gözardı edeyim hele ben . Bu kafayla bidaha karşılaşmak istemem .

Ahkam kesmeyi biliyorsun sigara hakkında şöyle böyle bilgiler var die de zararlı olduğunu mu bilmion onuda ben söyleyince mi ikna olacaktın .
Mesaj yazma demedin mi ? Artık seni gömmekten sıkıldım yazma kardeşim

Siz bişey demeyin. Bi kitap bi araştırma yapın sonra sizi kale alacağım. Güle güle
Arkadaşım senin kitap okumuş halin bu ya sağol ben böyle iyiyim 🤣 kitap okuyun kitap okuyun sende de keşke işe yarasaymış kitap okumak!

aslında sigara içmek su an sizi daha çok strese sokuyor. ben oğluma hamile olduğumu öğrendiğimde bir anda kestim. hiç ikinci bir seçenek varmış gibi düsünmedim. eğer içersem en iyi ihtimalle bebeğim ileride bir sağlık sorunu yasayabilirdi. kaldı ki ölümine de sebep olabilirdim. kendimi hep yeni doğmus bir bebeğin yüzüne sigara dumanı üflüyorken hayal ettim. böylece daha kolay oldu benim için. aklıma geliyordu ilk bir ay. ama sonra aklıma da gelmez oldu. hatta esim içip eve geldiğinde kokusundan rahatsız olmaya basladım

aslında sigara içmek su an sizi daha çok strese sokuyor. ben oğluma hamile olduğumu öğrendiğimde bir anda kestim. hiç ikinci bir seçenek varmış gibi düsünmedim. eğer içersem en iyi ihtimalle bebeğim ileride bir sağlık sorunu yasayabilirdi. kaldı ki ölümine de sebep olabilirdim. kendimi hep yeni doğmus bir bebeğin yüzüne sigara dumanı üflüyorken hayal ettim. böylece daha kolay oldu benim için. aklıma geliyordu ilk bir ay. ama sonra aklıma da gelmez oldu. hatta esim içip eve geldiğinde kokusundan rahatsız olmaya basladım
Bunu yaptım ama uzun sürmedi. Çünkü etrafımdaki herkes içiyor ailemin hepsi arkadaşlarım. Yengem hamile o da sonuna kadar içti aslında o çok benim kafama girdi bişi olmaz Dr bişi olmaz demişti falan. Sonra aslında biraz düşününce hem kendime hem ona nasıl kötülük yaptığımı farkettim. Bi kaç şey denedim olmadı. Buraya sorayım dedim çok yardımcı bi kitleyle karşılaşmadım. Üstelik çalılıyorm. 12 saat ayaktayım ve stresli bir iş. Ama karar verdim bırakıcam herkes gibi birden bırakmak için uğraştım ama olmadı. Azaltarak denemem lazım bunu denememiştim çünkü. Günde nerdeyse 2 paket içiyordum. O kadar vahim ve kötü bir durumdaydım. Kendimden tiksiniyordum. Ama artık kararlıyım. Evet ilk günüm belki o yüzden öyle ama etrafındakilere söyledim yanımda içmesinler diye belki faydası olur bu adımın

Aslında bana ne yapıp ne yapmamam konusunda uyarıyorsunuz teşekkür ederim. Ama ben bunların bilincinde olan bir insanım bilincinde olmasam zaten bu soruyu sormam. Ben içenlerden tavsiye beklerken çok cahil yorumlarla karşılaştım ve içip bırakamayan insanların neden öyle olduklarını daha iyi anladım. Yine de teşekkürler
Bilince bak 3. Ayı bitirmiş basılı bırakabilirim diye soruyor. Bir de insanlara cahil diyor. Asıl cahil sensin. Çocuğuna acıdım. Daha anne karnında sahip çıkamıyorsun.

Valla ben de kullaniyordum biraktim, ara ara canim cok cok asiri isterse bir nefes alip biraktim. Gebeligin baslarinda cok zorlandim. Cok sukur 5.ayi bitirdim, uzun suredir icmiyorum. Size nasil tavsiye versem bilemiyorum iradeniz ve siz, başka kimse yardimci olamaz…
Arkadasim gebeligi boyunca hergün 2-3 tane icti. bebek dusuk kg dogdu ama daha Kotusu de olabilridi.bebekde solunum sıkntisi olabilir, pediatri yb olan bir hastane tercih edin ve cok iyi arastirin

Karnımdakini korumak için çabalıyorum farkındaysan ay ben kimlerle muhatabım 🥲 bir oldular bi de şaka gibi abi siz bi kitap mı okusanız ?
bebeğinizin ayrı bir kimliği olduğunu kabul edip ona saygı duymanız sigara içmemeniz gerekiyor. Sadece kendinizi değil onun hakkını da savunmalısınız

Back
X