• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

Ben de sana söyleyeyim madem araştırıyorsun. Öyle azaltarak bırakma olayı yalan. Herkeste işe yaramıyor. Bir anda kestirip atman lazım. Çünkü azalttığın gibi de çoğalıyor. 8 sene içtim bir anda bıraktım. Hem de süreçte bıraktım. Hamile kaldım yine içmedim. Doğum sonrası, emzirme sonrası geri döndüm. Günde bir iki derken iki üçü bulursun. Oyalanacak daha farklı şeyler bul. Belki de dudak tiryakisisin.
Ben doğumdan sonrada içmek istemiyorum. Ve daha önce senin dediğin gibi yaptım evlenmeden önce 2 yıl bıraktım hata son dalım hala günlüğümün arasında duruyor. Ama maalesef tekrar başladım sonra kaç defa denedim sayamam. Ama bende işe yaramıyor bu

En kolay denebilecek yöntem; aklınıza geldikçe yudum yudum su içmek, diş fırçalamak. 5 dk dayanın buna sonra geçiyor her atak sadece 5 dk geliyor. Sonrasında atağın geçtiğini görüyorsunuz. Zorlu atak olduğunda 171'i arayıp oradakilerle sohbet edebilirsiniz. Atak geçene kadar sizle konuşmaları rahatlatıcı olabiliyor.

Bir de erken uyumaya çalışın. Uzayan gece sizi yeni bir atağa götürür. Kuru meyve ile oyalayabilirsiniz kendinizi.Dokuru bu kuru meyve konusunda çok iyi.

Haa bir de bırakma sürecinde kimse ile kıyaslamayın kendinizi. Bağımlılık konusu çok zor bir konu sigara da olsa. Kimsenin olumsuz dayatmalarına değil kendi iradenize odaklanın. Bırakmanın yarısı bırakmayı istemek.

Ben doğumdan sonrada içmek istemiyorum. Ve daha önce senin dediğin gibi yaptım evlenmeden önce 2 yıl bıraktım hata son dalım hala günlüğümün arasında duruyor. Ama maalesef tekrar başladım sonra kaç defa denedim sayamam. Ama bende işe yaramıyor bu
Nikotin bantlarını da araştır. Doktorun uygun görürse bak kullan. Ama aktif duman artık olmasın. kendine favori atıştırmalık bul. Her sigara istediğinde onu ye. Yerine bir şey koya koya ilerle. Benden tavsiye bu kadar.

En kolay denebilecek yöntem; aklınıza geldikçe yudum yudum su içmek, diş fırçalamak. 5 dk dayanın buna sonra geçiyor her atak sadece 5 dk geliyor. Sonrasında atağın geçtiğini görüyorsunuz. Zorlu atak olduğunda 171'i arayıp oradakilerle sohbet edebilirsiniz. Atak geçene kadar sizle konuşmaları rahatlatıcı olabiliyor.

Bir de erken uyumaya çalışın. Uzayan gece sizi yeni bir atağa götürür. Kuru meyve ile oyalayabilirsiniz kendinizi.Dokuru bu kuru meyve konusunda çok iyi.

Haa bir de bırakma sürecinde kimse ile kıyaslamayın kendinizi. Bağımlılık konusu çok zor bir konu sigara da olsa. Kimsenin olumsuz dayatmalarına değil kendi iradenize odaklanın. Bırakmanın yarısı bırakmayı istemek.
Ben cildime zarar veriyorum bunun için ne yapabilirim sence ? Ve kimsem yok. Olanlarda benden beter bağımlılar. Ve ben her gün onları görmek zorundayım . Çok güzel tavsiye vermişsin hepsini yapacağım deneyeceğim. Çok çok teşekkür ederim. Bi de şu zarar verme için bi fikrin var mı söylersen çok teşekkür ederim

Nikotin bantlarını da araştır. Doktorun uygun görürse bak kullan. Ama aktif duman artık olmasın. kendine favori atıştırmalık bul. Her sigara istediğinde onu ye. Yerine bir şey koya koya ilerle. Benden tavsiye bu kadar.
Doktor yok dedi kronik hastalığım yüzünden. Çekirdek denedim aşırı sivilcelerime yaptı cips denedim bugün iyi geldi ama bu da çocuğa zarar vermez mi

Kızlar yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum ve ilk gebeliğim hormonlarım yüksek olduğu için daha fazla içiyorum kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeniz var mı özellikle içip bırakanlar şimdiden teşekkürler
Ayy yapmayın lütfen bebeğinize zarar vermeyin. Ben zor sahip oldum kızıma tüp bebekle kavuşabildim. Kızıma sahip olabilmek için elimden gelen herşeyi yaptım. Bende sigara içiyordum tedaviye başladığım gün bıraktım sigarayı ona zarar verir korkusu beni çok üzüyordu benim sigaram kucagıma alacağım bebeğinden önemli değildi. Evet zor sizi anlıyorum. Ama doğumdan sonra da içebilirsin istersen. Bunu bebeğine yapma sonrasında pişman olabileceğin durumlar yaratma kendini çok üzersin işte o zaman gerçekten üzersin.

Ben cildime zarar veriyorum bunun için ne yapabilirim sence ? Ve kimsem yok. Olanlarda benden beter bağımlılar. Ve ben her gün onları görmek zorundayım . Çok güzel tavsiye vermişsin hepsini yapacağım deneyeceğim. Çok çok teşekkür ederim. Bi de şu zarar verme için bi fikrin var mı söylersen çok teşekkür ederim
Cildinize ne türden bir zarar veriyorsunuz?

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ama 5 dal da yanlış ben onu bile içmek istmeiyorum artık . Hatta hayatımdan çıkarmak istiyorum. Ama burdakiler diyorki biz yanlışız. Yani sen bilmeden içmişsin ama bu da yanlış diyorlar diyor ki git kendini at bi yerden çünkü sen bencilsin diyor. Yazılan yorumlara baksana. Emin ol kendime tek bir bahane üretmemek için tek bir fırsat vermiyorum. Ne zaman sigara içmesen bi yerlerimi kaşıyorum ve orayı kanatana kadar durmuyorum. O kadar korkunç yani daha önce neden bırakmadın diyorlar bıraktım 2 yıl içmedim. Ama tekrar başladım malesef ki ve bende yanlış olduğunu biliyorum değişmek istemez miyim? Kendime bunu yapmak istemezmiyim? Bir insan kendine zarar verecek kadar bağımlıysa emin ol iyi bir bahanedir ama ben bunun arkasına sığınmıyorum ve savaşıyorum diye niye kötü anne oluyorum bunu anlamıyorum
Tabiki tek nefes dahi yanlis. O bebegi biz istediysek, dunyaya getiriyorsak sorumlulugu te kucucuk bezelye tanesiyken basliyor.
Okadar kotuyse durum terapi alabilirisniz bence daha iyi gelir. Grup terapisi mantikli hem sizinle ayni durumda olup birakabilenleri gordukce motivasyon olur

171 denemedim. İyi gelir mi çünkü konuşmak bana çok iyi geliyor ve çevremdekiler içici olduğu için psikolojik olarak onların söylediklerini umursamıyorum bilmiyorum neden

Doktor yok dedi kronik hastalığım yüzünden. Çekirdek denedim aşırı sivilcelerime yaptı cips denedim bugün iyi geldi ama bu da çocuğa zarar vermez mi
Cips ben de yedim ama haftada 1 paket falandır. Lays daha iyi diğerlerinden yağ oranı fırınlanması vs. Ondan ye bari.

Nikotin bandı 1.5 paket gücünde hamileliğe uygun değil. Düşüğü bile yüksek.

Kızlar yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum ve ilk gebeliğim hormonlarım yüksek olduğu için daha fazla içiyorum kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeniz var mı özellikle içip bırakanlar şimdiden teşekkürler
Bu arada şunu da söyliyim eşinin de sigara içtiğni söylemişsin eşin yanında içiyorsa bırakman iyice zorlaşacaktır eşinle konuş senşn yanında sigara içmesin işe gidince içsin 6 ay idare eder diye düşünüyorum

171 denemedim. İyi gelir mi çünkü konuşmak bana çok iyi geliyor ve çevremdekiler içici olduğu için psikolojik olarak onların söylediklerini umursamıyorum bilmiyorum neden
Ben 2021 de bıraktım 171 desteği ve nikotin bandı ile.1 yıl aralıksız aradılar her ay. Nasılsınız,süreciniz nasıl geçiyor tarzında 15 20 dk seans tarzı konuşmalar geçirdik. Bence güzel bir uygulamaydı. Şimdi nasıldır bilmiyorum tabii.

Kaşıyıp yaralamak bugün özellikle azalttım sağ yanağımı kaşıyıp kanattım özellikle yüzüm ve bacak
Ama sizin bu anlattıklarınıza göre terapi almanız gerekiyor. Sadece sigara bırakmak için değil, kendinize zarar vermemeniz için ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmeniz için. Hamile olmanıza rağmen etrafınızda hala sigara içenlerin olması başka bir problem zaten. Eşiniz de içiyor mu?

Kaşıyıp yaralamak bugün özellikle azalttım sağ yanağımı kaşıyıp kanattım özellikle yüzüm ve bacak
Eldiven taksanız ya da tırnağınızı çok kısa kesin öyle stresli zamanda. Çünkü bende de saçım için aynı problem var bandaj falan takıyorum.

Ama sizin bu anlattıklarınıza göre terapi almanız gerekiyor. Sadece sigara bırakmak için değil, kendinize zarar vermemeniz için ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmeniz için. Hamile olmanıza rağmen etrafınızda hala sigara içenlerin olması başka bir problem zaten. Eşiniz de içiyor mu?
Eşimde içiyor ve maalesef evde balkon olmadığını söylüyor bu yüzden de ayrı içmiyor ve hiç bi şekilde destek olmuyor . Bırakmamı istiyor ama öyle içten değil çünkü bıraksam o yanımda içemeyecek ona zor olacak. Ben onu geçtim olmadı ayrı odada otururum hiç gitmem yanına. Tedavi oluyordum aslında ama anksiyete tedavisi oldum sigara için ayrı gitmem lazımdı o da çok pahalı seans 8 bindi

Back
X