• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

Eldiven taksanız ya da tırnağınızı çok kısa kesin öyle stresli zamanda. Çünkü bende de saçım için aynı problem var bandaj falan takıyorum.
Eldivenler bana büyük ama internetten bakacam küçük bulursam deneyeceğim teşekkür ederim

Bu arada şunu da söyliyim eşinin de sigara içtiğni söylemişsin eşin yanında içiyorsa bırakman iyice zorlaşacaktır eşinle konuş senşn yanında sigara içmesin işe gidince içsin 6 ay idare eder diye düşünüyorum
Yok maalesef zaten en büyük sıkıntım o. Beni desteklese biraz yardımcı olsa belki daha çabuk bırakırdım ama maalesef öyle bir değil

Tabiki tek nefes dahi yanlis. O bebegi biz istediysek, dunyaya getiriyorsak sorumlulugu te kucucuk bezelye tanesiyken basliyor.
Okadar kotuyse durum terapi alabilirisniz bence daha iyi gelir. Grup terapisi mantikli hem sizinle ayni durumda olup birakabilenleri gordukce motivasyon olur
Şuan her yerde yok ve çok pahalı

Ayy yapmayın lütfen bebeğinize zarar vermeyin. Ben zor sahip oldum kızıma tüp bebekle kavuşabildim. Kızıma sahip olabilmek için elimden gelen herşeyi yaptım. Bende sigara içiyordum tedaviye başladığım gün bıraktım sigarayı ona zarar verir korkusu beni çok üzüyordu benim sigaram kucagıma alacağım bebeğinden önemli değildi. Evet zor sizi anlıyorum. Ama doğumdan sonra da içebilirsin istersen. Bunu bebeğine yapma sonrasında pişman olabileceğin durumlar yaratma kendini çok üzersin işte o zaman gerçekten üzersin.
Tebrik ederim. Ben bu zehiri hayatımdan çıkaracağım başka yolu yok. Çünkü ben ailemin hatasını bir gen gibi taşımak istemiyorum. Çocuğumda benim gibi sigara içmesin ilerde. Yada başka çocuğum olursa o da zarar görmesin. Benim hayatımı cehenneme çevirdi.

Yok maalesef zaten en büyük sıkıntım o. Beni desteklese biraz yardımcı olsa belki daha çabuk bırakırdım ama maalesef öyle bir değil
Uyar gerekirse ona başka bir ortam yarat balkonda içsin . Kaynanana şikayet et ben mesela eşimin kötü bi davranışı olsa direkt seni annene söylerim diyorum . Hemen düzeliyor hahxjd

Uyar gerekirse ona başka bir ortam yarat balkonda içsin . Kaynanana şikayet et ben mesela eşimin kötü bi davranışı olsa direkt seni annene söylerim diyorum . Hemen düzeliyor hahxjd
Kaynanam kızar öyle şeylere sen kadınsın içme der o ne yapıyorsa yapsın der. Maalesef öyleler

Kaynanam kızar öyle şeylere sen kadınsın içme der o ne yapıyorsa yapsın der. Maalesef öyleler
Valla o zaman tüm oklar artık senin iradene kaldı bacım . Dişini sık bırak inş chat gbtye yazdım onun yazdıklarını da yazıyorum birazdan

hamilelikte sigarayı bırakmak gerçekten çok kıymetli bir karar. O anne adayına şunları önerirdim:

🤍 Neden Çok Önemli?

Sigara;

• Düşük riskini artırır
  • Erken doğuma neden olabilir
  • Bebeğin düşük kilolu doğmasına yol açabilir
  • Plasenta problemleri yapabilir
  • Ani bebek ölümü riskini artırır

Bıraktığı ilk günden itibaren bebek daha fazla oksijen almaya başlar 🌿

🌸 Nasıl Daha Kolay Bırakabilir?

1️⃣ “Azaltarak değil, tamamen”

Hamilelikte en güvenlisi tamamen bırakmaktır. “Günde 1 tane” bile bebeğe zarar verebilir.

2️⃣ Tetikleyicileri belirlesin

• Kahveyle mi içiyor?
  • Streste mi yakıyor?
  • Yemekten sonra mı?

O anların yerine alternatif koymalı:

• Ilık su + limon
  • Sakız
  • Kısa yürüyüş
  • Derin nefes egzersizi (4 saniye al – 4 tut – 6 ver)

Valla o zaman tüm oklar artık senin iradene kaldı bacım . Dişini sık bırak inş chat gbtye yazdım onun yazdıklarını da yazıyorum birazdan
İrademi güçlü tutmaya çalışıyorum. Bidaha içmemem için sadece tek şey kaldı şu çevreye bişi yapmak ama ne yapabilirim bilmiyorum. Aile akraba olunca insan tıkanıyor. Arkadaşlarıma söyledim hatta kızdım bana uzatmayın diye ama bunlara gelince tıkanıyorum niye bilmiyorum

3️⃣ Eş desteği çok önemli 💍

Evde içen biri varsa mutlaka yanında içmemeli. Pasif içicilik de zararlı.

4️⃣ Nikotin bandı kullanabilir mi?

Hamilelikte nikotin replasman ürünleri (bant, sakız) doktor kontrolü olmadan önerilmez.

Önce kadın doğum uzmanıyla görüşmeli. Bazen kontrollü şekilde verilebilir ama doktor kararı şart.

5️⃣ “Yoksunluk” korkutmasın

İlk 3–5 gün en zorudur.

Sonra vücut alışır.

Sinirlilik, baş ağrısı, tat değişikliği olabilir ama geçicidir.

6️⃣ Motivasyon cümlesi

Ona şunu söyleyebilirsin:

“Ben sigara içen biri değilim. Ben bebeği için sağlıklı bir anne olan biriyim.”

Kimliğini değiştirmek bırakmayı kolaylaştırır.

2️⃣ Tetikleyicileri belirlesin

• Kahveyle mi içiyor?
  • Streste mi yakıyor?
  • Yemekten sonra mı?

O anların yerine alternatif koymalı:

• Ilık su + limon
  • Sakız
  • Kısa yürüyüş
  • Derin nefes egzersizi (4 saniye al – 4 tut – 6 ver)
Bende yazdım böyle yazıyor. Hatta beni en çok tetikleyen kahveydi onu da bıraktım içmeyecem artık. Yürüyüş falan yapamıyorum evden işe sadece başka aktivitem yok. Kitap okuyorum o tetikliyor ara verdim. Film azaltır mı emin değilim

3️⃣ Eş desteği çok önemli 💍

Evde içen biri varsa mutlaka yanında içmemeli. Pasif içicilik de zararlı.

4️⃣ Nikotin bandı kullanabilir mi?

Hamilelikte nikotin replasman ürünleri (bant, sakız) doktor kontrolü olmadan önerilmez.

Önce kadın doğum uzmanıyla görüşmeli. Bazen kontrollü şekilde verilebilir ama doktor kararı şart.

5️⃣ “Yoksunluk” korkutmasın

İlk 3–5 gün en zorudur.

Sonra vücut alışır.

Sinirlilik, baş ağrısı, tat değişikliği olabilir ama geçicidir.

6️⃣ Motivasyon cümlesi

Ona şunu söyleyebilirsin:

“Ben sigara içen biri değilim. Ben bebeği için sağlıklı bir anne olan biriyim.”

Kimliğini değiştirmek bırakmayı kolaylaştırı
Birden bırakmayı tekrar denesem mi acaba ya tekrar başlarsam o zaman kendimi affetmem.

Bende yazdım böyle yazıyor. Hatta beni en çok tetikleyen kahveydi onu da bıraktım içmeyecem artık. Yürüyüş falan yapamıyorum evden işe sadece başka aktivitem yok. Kitap okuyorum o tetikliyor ara verdim. Film azaltır mı emin değilim
Kahve bende de bağımlılık olmuştu kortizolumu yükseltiyor ayrıca krize sokuyordu bende bırakalı 2 ay oldu ağzıma hiç sürmüyorum baş ağrılarım geçti

Kahve bende de bağımlılık olmuştu kortizolumu yükseltiyor ayrıca krize sokuyordu bende bırakalı 2 ay oldu ağzıma hiç sürmüyorum baş ağrılarım geçti
2 ay çok güzel 👍 nasıl peki ? Özellikle ilk hafta nasıl dayandın ? Ne yaptın? Ben bi gün tamamiyle bıraksam ne yapacağımı bile bilmiyorum o kadar bir organım olmuş ki sanki elim kopmuş gibi olacak öyle hissediyorum

2 ay çok güzel 👍 nasıl peki ? Özellikle ilk hafta nasıl dayandın ? Ne yaptın? Ben bi gün tamamiyle bıraksam ne yapacağımı bile bilmiyorum o kadar bir organım olmuş ki sanki elim kopmuş gibi olacak öyle hissediyorum
Ben çok iradeliyim bu arada bebek düşündüğüm için bi karar vermem lazımdı bi anda kestim ilk hafta havuç yiyordum sonra alıştım zaten bırakmış oldum

Back
X