• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

Ben sizi babama benzettim. Ne zaman bırak desek vay efendim çocukluktan beri içiyorum uzun süre içen zor bırakır siz beni anlamazsınız vs vs. Çoğumuz burda sigara içtik üniversite döneminde kaçak sigara içiyordum yahu 😂 ama sonra baktık ki zararlı, iç iç bir nane olduğu yok dişler sararıyor, cilt kırışıyor astım riski var, bir köşeye attık gitti. Yani bunun bir yöntemi yok. Yöntemi kafaya koymak istikrarlı olmak. Bu kadar. Ağzınızı oyalayacak bir şeyler keşfedin. Canınız istediğinde yerine koyabileceğiniz bir şey de olur. Umarım bırakabilirsiniz.💐🌺

Son düzenleme:
Kızıma hamile kaldığımı öğrenince hemen bıraktım 2 sene içmedim yeter ki ona zarar gelmesin diye hiçbir şey bundan daha önemli değil şuan 2. çocuğuma hamileyim öğrenir öğrenmez bıraktım rüyamda sigara içiyorum düşün.. çocuğum doğduğunda bir sıkıntısı olsa acaba sigara içtim ondan dolayı mı diye vicdan azabı asla çekmek istemem.. burda millete ahkam keseceğine yapılması gerekeni hemen yap. İnsanlar senden daha çok düşünüyor o minik bebeği! Gerci sen bi sigara yakmıssındır burda millete cevap verirken…

Ay bi de kocan evin içinde içiyor. Bebek doğunca da mı evde içecek? Ne kadar bencil bir koca ve baba adayı. Pes gerçekten. Yazık çocuğa günah gerçekten ya pasif içiciliğe doğuyor bir de
Bide birşey derse kvdesi kızarmış kocaya laf diyilmez diye neyse biz cahiller olarak kitap okumaya devam ev ortamı gözümde canlandı 🤢

Bide birşey derse kvdesi kızarmış kocaya laf diyilmez diye neyse biz cahiller olarak kitap okumaya devam ev ortamı gözümde canlandı 🤢
Valla artık kimse evde sigara içmiyor. Şok oldum gerçekten. O ev nasıl kokar. Şu zamanda evde sigara içmek asıl cehalet ya.

Ay bi de kocan evin içinde içiyor. Bebek doğunca da mı evde içecek? Ne kadar bencil bir koca ve baba adayı. Pes gerçekten. Yazık çocuğa günah gerçekten ya pasif içiciliğe doğuyor bir de
Evet bebek doğunca aynı ortamda da içilmemesi gerekiyormuş

Tebrik ederim. Ben bu zehiri hayatımdan çıkaracağım başka yolu yok. Çünkü ben ailemin hatasını bir gen gibi taşımak istemiyorum. Çocuğumda benim gibi sigara içmesin ilerde. Yada başka çocuğum olursa o da zarar görmesin. Benim hayatımı cehenneme çevirdi.
Umarım kurtulursun sende bebeğinde sağlıklı olun.🫠

Kızlar yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum ve ilk gebeliğim hormonlarım yüksek olduğu için daha fazla içiyorum kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeniz var mı özellikle içip bırakanlar şimdiden teşekkürler
Ben de 10 yıllık bir içiciydim ve hamilelikte bırakamadım günlük 1 okey içmeyedevam ettim

Kızlar yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum ve ilk gebeliğim hormonlarım yüksek olduğu için daha fazla içiyorum kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeniz var mı özellikle içip bırakanlar şimdiden teşekkürler
Merhaba, etkili midir bilmiyorum ama geçenlerde bir video düşmüştü önüme. Sigarayı bırakmak için kuru üzüm yeyin diyordu bir amcamız. O videoyu bir araştırır mısınız, altında güzel yorumlar vardı. Belki işinize yarar.

Hamileyken tedavi iyi gelmeyebilir beni strese sokuyor çünkü ama en azından az içmeye çalışacam
hamileyken tedavi iyi gelmiyor da sigara geliyor mu?
madem hamileyken tedavinin kotu oldugunu dusunuyorsunuz neden korunmayi birakinca tedaviye baslamadiniz?

Selam arkadaşlar, hesabım şikayet yüzünden yasaklandı yorum yapamadım. İyiliğimi düşünüp yorum yapan bana özellikle tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde başardım içmiyorum artık 🙏 bu şekilde devam etmek için elimden geleni yapacam. Çok teşekkürler

Yargılamak istemiyorum dediniz ve yargıladınız. 10 yıldır içiyorum ve yaşantılar herkeste aynı değiş. Benimki bencillik ise sizinki empati yoksunluğu ve cahillik. Ben en azından ne yapmam gerektiği konusunda bişiler için uğraşıyorum siz sadece tek bi kalıp ve düşünceyle yargılıyorsunuz. Lütfen benim gibi zor durumda olan insanlara bu şekilde yazmayın. Onlar bunu görünce daha fazla stres ve kaygı yaşayabiliyor. Bıktık sizin gibilerden. Çok bilmiş
Ay valla bende sizle aynı durumdayım nie böle oldu anlamadım dhaa cok içiyorum kendımı durduramıyorum yaptığım cok kötü biliyorum :( siz azalta bildinizmş nasıl giditor

Ay valla bende sizle aynı durumdayım nie böle oldu anlamadım dhaa cok içiyorum kendımı durduramıyorum yaptığım cok kötü biliyorum :( siz azalta bildinizmş nasıl giditor
Yapacaksın. Kendine inanmakla başla ve kimseyi dinleme geç değil çünkü . Nerden başlasan orda kar. Hep kumar bağımlısı birini düşündüm yani o herşeyi kaybetmiş gibi dursa da bi yerde bırakması kaybettiklerini geri getirmesede iyi bir başlangıç olacaktı hep öyle düşündüm

Yapacaksın. Kendine inanmakla başla ve kimseyi dinleme geç değil çünkü . Nerden başlasan orda kar. Hep kumar bağımlısı birini düşündüm yani o herşeyi kaybetmiş gibi dursa da bi yerde bırakması kaybettiklerini geri getirmesede iyi bir başlangıç olacaktı hep öyle düşündüm
Sağlık merkezlerinde sigara bıraktırma polikliniği var ben o şekilde bıraktım size de tavsiye ederim. İlk gebeliğimde duramıyordum 10. Haftaya kadar günde bir tane içiyordum hep gelişimi tamamlanmadigi için kürtaj olmak zorunda kaldım. Hiçbir sebep bulunamadi ben bir tek sigaraya bağladım bunu ki günde bir tane içmeme rağmen belki de o tetikledi keyfim yüzünden evladimi kaybettim diye vicdan azabı duydum hep. Bu gebeliğimi planlamaya başlayınca sağlık merkezine gittim azaltarak bıraktım. He hala canım istiyor mu deli gibi istiyor iki gunde bir ruyamda sigara içtiğimi görürüm ama bir kere daha evlat acısı yaşayamam diye durduruyorum kendimi hep. Aklınıza geldikce kendinizi oyalayin çekirdek, meyve vs. kahve içmeyin genelde sigara kahve ikilisi tüketildiği icin akla getiriyor direkt. El ve ağız tiryakiliği içinde çubuk tarçın deneyebilirsiniz. Canınız istedikçe tarçını sigara şeklinde kullanmak gibi bunu doktorum söylemişti bende pek bir işe yaramamisti belki siz deneyince kendinizi dizginlemenize iyi gelir.

.

Sağlık merkezlerinde sigara bıraktırma polikliniği var ben o şekilde bıraktım size de tavsiye ederim. İlk gebeliğimde duramıyordum 10. Haftaya kadar günde bir tane içiyordum hep gelişimi tamamlanmadigi için kürtaj olmak zorunda kaldım. Hiçbir sebep bulunamadi ben bir tek sigaraya bağladım bunu ki günde bir tane içmeme rağmen belki de o tetikledi keyfim yüzünden evladimi kaybettim diye vicdan azabı duydum hep. Bu gebeliğimi planlamaya başlayınca sağlık merkezine gittim azaltarak bıraktım. He hala canım istiyor mu deli gibi istiyor iki gunde bir ruyamda sigara içtiğimi görürüm ama bir kere daha evlat acısı yaşayamam diye durduruyorum kendimi hep. Aklınıza geldikce kendinizi oyalayin çekirdek, meyve vs. kahve içmeyin genelde sigara kahve ikilisi tüketildiği icin akla getiriyor direkt. El ve ağız tiryakiliği içinde çubuk tarçın deneyebilirsiniz. Canınız istedikçe tarçını sigara şeklinde kullanmak gibi bunu doktorum söylemişti bende pek bir işe yaramamisti belki siz deneyince kendinizi dizginlemenize iyi gelir.

.
çok teşekkğr ederim evet bu yazdıklarınızı denicem dün kendimi frenledim durabildim bugün sabah gene içtim oda her sabah uyanır uyanmaz içiyorum alıskanlık beyınim sanki ona ayarlanmıs gibi ama gidicem dediğiniz sağlık merkezine

Sigarayı bırakmanın kolay yolu - Allen Carr kitabını tavsiye ederim. Bu sayede hem de kilo almadan bıraktım. Uzun zamandır da tek bir nefes bile almadım. Gerçekten hiç akıl karı değilmiş sigara içmek :(

.

Çubuk tarçın çok işe yaradı bende :) zaten ilk 5 gün zor sonrası çok daha kolay geçiyor

çok teşekkğr ederim evet bu yazdıklarınızı denicem dün kendimi frenledim durabildim bugün sabah gene içtim oda her sabah uyanır uyanmaz içiyorum alıskanlık beyınim sanki ona ayarlanmıs gibi ama gidicem dediğiniz sağlık merkezine
Sabah uyanir uyanmaz özellikle de aç karnina kesinlikle içmeyin en çok bağımlı yapan o zaman uyandığınızda kendinizi daha çok oyalamalisiniz. Sağlık merkezine gittiğiniz bunlar hakkinda detaylı bilgi verirler zaten ama sabah içmeyi bırakınca gün içinde o kadar da istemiyorsunuz zaten.

ben tam 30 yıldır bağımlıyım 45 yaşındayım şu anda ve transferin 8.günündeyim transfer günü ile birlikte 9 gündür asla sigara içmiyorum ve inşallah pozitif alırsam asla içmem bende tiryakiyim emin ol canımda istiyor ama asla içmem

Back
X