gebelikte tansiyon sorunu yasayan hamileler

kızlar bu tansiyon meselesi ne fena.ne olacağı hiç belli olmuyo.ben geçen hafta 2gün hastanede yattım.dr um istedi.çünkü muayenesinde hep yüksek çıkıyodu.yattığım zaman da 14-8 12-8 13-8 filan çıktı.2 kerede 16-8 çıktı .bir kere de 15-9 çıktı ama genelde 12-8 idi ve dr şimdilik ilaç kullanmana gerek yok dedi.inş. hiç kullanmak zorunda kalmam.yani benim tansiyonum arada yükseliyo kızlar.siz de düzenli bir şekilde ölçtürün çok önemli

Kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama dr.um son haftalarda tansiyonun vücud içi basıncı arttığı için yükselecek zaten dedi. Ama tabii sınır 14-9du sanırım. İnsanlar başından itibaren ilaç kullanıyor seninki normal olabilir sonuçta kısa bir süre kullanacaksın , takılma , Allah sağlıkla nasip etsin bebişini...:Saruboceq:

canım 34 haftaya girdim başından beri yüksekti ama gittigim dr ilgilenmedi diyebilirim ama neler çektigimi bir ben bir allah bilir çok perişan ediyordu beni tansiyon gece bile uyuyamıyordum şükür şimdiki dr hemen ilaca başladıda rahat br nefes aldım bunca zaman boşuna acı çekmişim ama bana ders oldu birdaha kadın dogumcumu asla

canım 34 haftaya girdim başından beri yüksekti ama gittigim dr ilgilenmedi diyebilirim ama neler çektigimi bir ben bir allah bilir çok perişan ediyordu beni tansiyon gece bile uyuyamıyordum şükür şimdiki dr hemen ilaca başladıda rahat br nefes aldım bunca zaman boşuna acı çekmişim ama bana ders oldu birdaha kadın dogumcumu asla
geçmiş olsun .kaçıncı haftada başladı acaba şikayetlerin?yani kaçıncı haftada hisssettin tansiyonunun yüksek olduğunu bide kaça çıkıyodu tansiyonun merak ettim*

Kızlar aynı sorun bedede var tansiyonum yüksek 15,14,13 büyüğü küçüğü 9,10 1haftadır takip ediyoruz en düşük 13 9 yarın gidicem ilaç yazacaklar galiba inşallah bebeğime zararı olmmaz ama olsa ilaç vermezler dimi.

merhaba bayanlar,
ben 23 haftalık hamileyim. kilo problemim nedeniyle taşıdığım tansiyona vücudum alışmıştı ama hamilelikte sanıyorum bu değer daha da yükseldi ve bana uyarı gönderdi.benimde tansıyonum heyecandan ölçülürken 18/11 e kadar çıktı.doktorum dahiliye uzmanına sevketti beni.alfamet dıye bır ılaca basladım gunde bır tabletle baslamıstık ancak 12/7 yı gormeye calıstıkları ıçin 2 tablete cıkarttık hala 12/7 olmuyor ama 13/8 oluyor bakalım bu haftadan sonra degerlerıme bakıp ılacı 3 e cıkartma ıhtımalımız varmıs ama olsun onemlı olan bebegıme bır zararı olmasın
bu arada hamılelıkte kullanılan tansıyon ılaıcnın hıcbır zararı yokmus gonul rahatlıgıyla kullanın

gecmısler olsun

rabbım tez zamanda yavrularımızı kucaklarımıza almayı nasıp etsın

merhaba bayanlar,
ben 23 haftalık hamileyim. kilo problemim nedeniyle taşıdığım tansiyona vücudum alışmıştı ama hamilelikte sanıyorum bu değer daha da yükseldi ve bana uyarı gönderdi.benimde tansıyonum heyecandan ölçülürken 18/11 e kadar çıktı.doktorum dahiliye uzmanına sevketti beni.alfamet dıye bır ılaca basladım gunde bır tabletle baslamıstık ancak 12/7 yı gormeye calıstıkları ıçin 2 tablete cıkarttık hala 12/7 olmuyor ama 13/8 oluyor bakalım bu haftadan sonra degerlerıme bakıp ılacı 3 e cıkartma ıhtımalımız varmıs ama olsun onemlı olan bebegıme bır zararı olmasın
bu arada hamılelıkte kullanılan tansıyon ılaıcnın hıcbır zararı yokmus gonul rahatlıgıyla kullanın

gecmısler olsun

rabbım tez zamanda yavrularımızı kucaklarımıza almayı nasıp etsın

Ben 26 haftalık hamileyim.14 haftadır alfamet kullanıyorum.Günde 3 kere.Benim kanamam oldu o vesileyle çıktı gelmişken tansiyonunuda ölçelim demişti doktor 17/10 çıktı:ilaçtan beri iyiyim.ama içimde hep bir kuşku vardı bebeğe zarar verir mi diye.Emin misiniz gönül rahatlığıyla kullanın demişsiniz.

benımde tansıyonum yuksek suan 26.haftadayım anıden beynımde bı basınc ve yuzumde bı ates oluo genelde 14 15Arası seyredıo bazen 16 ya cıkıo dr um alfamet verdı banada sımdılık sadece yukseldıgınde kullanıyorum ılerleyen haftalarda hergun kullanacksın dedı dr cunku son haftalarda dahada yukselecekmıs

ben 26 haftalık hamileyim.14 haftadır alfamet kullanıyorum.günde 3 kere.benim kanamam oldu o vesileyle çıktı gelmişken tansiyonunuda ölçelim demişti doktor 17/10 çıktı:ilaçtan beri iyiyim.ama içimde hep bir kuşku vardı bebeğe zarar verir mi diye.emin misiniz gönül rahatlığıyla kullanın demişsiniz.

slm yukarıda yazmışım canım görürsün ben doğum yaptım tansiyon sebebiyle erken 32 haftalık yaptım bebeğim kuveze girdi ben 3 hafta yatıp doğum yaptım 6 tane tansiyon ilacı içiyodum alfamet gerekli durumlardada nidilat korkma zararı yok zararı olsa vermezler.bende çok çektim hemde ilk gebeliğimdi çok şükür yavrum kollarımda darISI başınıza.

Son düzenleme:
herkese merhaba,
8 haftalık hamileliyim bir gün aniden tansiyonum çıktı ve 16-11 hatta 17-11 leri bile gördüm şuanda alfamed kullanmaya başladım günde 2 adet sabah akşam
bana ve bebeğime bir zararı olur mu? çok korkuyorum... doktorum birşey olmaz diyor ama yinede korkuyorum.
şuanda tansiyonum 12-8 veya 11-7 lere anca indi...
yardım lütfen...

herkese merhaba,
8 haftalık hamileliyim bir gün aniden tansiyonum çıktı ve 16-11 hatta 17-11 leri bile gördüm şuanda alfamed kullanmaya başladım günde 2 adet sabah akşam
bana ve bebeğime bir zararı olur mu? çok korkuyorum... doktorum birşey olmaz diyor ama yinede korkuyorum.
şuanda tansiyonum 12-8 veya 11-7 lere anca indi...
yardım lütfen...

bana kimse cevap veremeyecek mi???

bir zararı olmaz ben ilk hamileliğimde son haftalar kullandım. şimdi 2. Hamileliğim ve günde 8 tane alfamet içiyorum. Bebeğe zararı olan bir ilaç değilmiş. Için rahat olsun

çok teşekkürler nihayet birisi yazımı görüp cevap verdi çok sağol gerçekten içim biraz olsun rahatladı...

ama cevap verene kadar geçen zamanda doktorum bana
sabah alfamed
öğlen norvash
ikindi coraspin
akşam alfamed olarak devam etmemi önerdi yani günde 3 tansiyon hapı birde kan sulandırıcı içiyorum
tabi arada folikasit falan. şuanda 15.nci haftadayım.bebeğin gelişimi normal görünüyor. inşallah sonuna kadar gider...
Allah hepimize sağlıklı,eli yüzü düzgün,tüm organları tam ve çalışır vaziyettte, uzun ömürlü, hayırlı bebekler nasip etsin...

bende günde 4 tane alfamede rağmen 16-10 ları görüyorum
doktorum şimdi 6 saatte bir nidilat almamı alfamedi kesmemi söyledi
kafam çok karışık
hangi ilaç daha az riskli acaba
tansiyon 30. haftamda çıktı

bende günde 4 tane alfamede rağmen 16-10 ları görüyorum
doktorum şimdi 6 saatte bir nidilat almamı alfamedi kesmemi söyledi
kafam çok karışık
hangi ilaç daha az riskli acaba
tansiyon 30. haftamda çıktı

burcu merhaba, çok geçmiş olsun... 30ncu haftada başladıysa iyi ben 9ncu haftadan beri tansiyon ilaçı alıyorum.
ben hala 2 alfamet ve 1 norvash ile idare ediyorum, magnezyumda alıyorum. almanyadaki doktorum magnezyumunda tansiyonu düşürdüğünü söylemişti ve türkiyede ki doktorum da onayladı ve magnezyum yazdı şuanda tansiyonum dengede diyebiliriz.
nidilatın ne olduğunu bilmiyorum alfametin daha az riskli olduğunu söylüyorlar ve zaten tansiyon hastalarına önce alfamet ile başlıyorlar. ama belkide 4ten fazla verilmesi daha riskli olabilir. oyüzden senin kesinlikle DOKTORUNA GÜVENMEN GEREKİYOR....
o senin ve bebişin için en az riskli olanını vermiştir zaten, sonuçta şuanda 36.haftadasın azda kalmış.
umarım hepimiz sağlıklı eli yüzü düzgün tüm organları tam ve çalışır vaziyette bir bebek sahibi oluruz...

İnsaallah hepiniz sağlıklı doğumlar gerceklestirmissinizdir. Bende bu konudan muzdaribim yuksek tansiyon problemim var hamile kalmayi cok istiyorum ama cok korkuyorum. 13 10 civari tansiyonum var ve.bu tansiyonda.kendimi gayet normal hissediyorum. Hatta 15 falan.olsa bile hissetmiyorum cogu zaman. Hissetmemek de hic iyi bisey degil tabiki. Suan boyleyse.hamilelikte ne olur kimbilir. Zaten gecmiste de panik atak hikayem de var tamda gecmis sayilmaz doktorun yaninda yada panik zamanlarimda 17 18lere bile.çıkıyor . doktor riskli demisti zaten hamilelik:( ama bu cocuk sahibi olamam anlamina.mi geliyor? Yuksek tansiyon hastasi olupda dogum.yapan kimse yokmudur yani? Cok üzgünüm:(((((

merhabalar,
benim normalde tansiyon rahatsızlığım yok, ama 2 hamileliğimde de hamile kaldıktan hemen sonra normal şartlarda inmesi gereken tansiyon bende yükseliyor ve 9. haftadan itibaren tansiyon düşürücüler başlıyor, sıfır tuz ve diyet ile birlikte günde 4 alfamet 1 coraspin( son haftalara doğru kestik) 1 norvasch arada magnezyum hapları ile 38.hafta gibi doğuma girdim ve şuanda 3 yaşında olan kızım doğdu, ikinci hamilelik daha sıkıntılı geçti 1 hafta hastanede yattım yine bir çok tansiyon düşürücü haplar kullandım, 2. bebeğim erken de olsa dünya geldi, ufak tefek bazı sıkıntılarımız oldu.
fakat tüm bunların sorunsuz yaşanmış olması sana bebek sahibi olabilirsin veya olamazsın diyemez.
en doğru kararı ve en doğru tedavi yöntemini DOKTORUN BELİRLEYECEKTİR. Doktorunun tedavi ve kararlarına güvenmelisin.
İnşallah dilediğin gibi sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı uzun ömürlü bebek sahibi olursun.
Saygılar.

merhabalar,
benim normalde tansiyon rahatsızlığım yok, ama 2 hamileliğimde de hamile kaldıktan hemen sonra normal şartlarda inmesi gereken tansiyon bende yükseliyor ve 9. haftadan itibaren tansiyon düşürücüler başlıyor, sıfır tuz ve diyet ile birlikte günde 4 alfamet 1 coraspin( son haftalara doğru kestik) 1 norvasch arada magnezyum hapları ile 38.hafta gibi doğuma girdim ve şuanda 3 yaşında olan kızım doğdu, ikinci hamilelik daha sıkıntılı geçti 1 hafta hastanede yattım yine bir çok tansiyon düşürücü haplar kullandım, 2. bebeğim erken de olsa dünya geldi, ufak tefek bazı sıkıntılarımız oldu.
fakat tüm bunların sorunsuz yaşanmış olması sana bebek sahibi olabilirsin veya olamazsın diyemez.
en doğru kararı ve en doğru tedavi yöntemini DOKTORUN BELİRLEYECEKTİR. Doktorunun tedavi ve kararlarına güvenmelisin.
İnşallah dilediğin gibi sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı uzun ömürlü bebek sahibi olursun.
Saygılar.
Yaşadığınız şey preeklampsi miydi yoksa sadece tansiyon.yüksekliği mi?

ne yazıkki preeklampsi idi bu yüzden normal hamilelerin ayda bir gittiği rutin kontrollere ben her hafta gidiyordum.
bu hamilelikte kontrol, takip, tuz diyeti, stres kontrolü v.b. herşey çok önemli.

Back
X