gebelikte tansiyon sorunu yasayan hamileler

pofidi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
1.802
4
116
İzmir
arkadaslar 27 yasındayım çok heyecan ve sinirlenmede
adet zamanım yaklaşınca tansiyonum biraz cıkardı onun dışında hersey normal
10-7 11-6 12-8 arası değisirdi
bu gün doktorda 13- 8 çıktı tansiyonum ama keseyi göremedik 5 hafatada bakacak doktor
diyeceğim o ki benim gibi olupta gebeliğinde yüksek tansiyonu olan arkadaslar varmı:uhm:
belki heyecandan 13 oldu ama bende potansiyel varfisfisfis

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Benimle birebir aynı şeyi yaşayan birine ilk kez rastladım. Şaşırdım :1shok:

Benimkinin pnaikten olduğunu söylüyor dr.um. evde düşük ( hatta seninkiyle aynı değerler!) dr.da 13-8!
20.haftaya kadar önemli değil tansiyon bebeği etkilemez dedi dr.um.
Hatta geçen baygınlık geldi içime tansiyonum fırladı zannettim .Meğer birden bire düşmüş!:) dr.umu aradım hemen benim tansiyon yükseldi galiba diye o da hayır anlattığınız semptomlara göre düşmüş dedi hakikaten baktım tansiyon yerlerde sürünüyordu.
Ama tabii insan ister istemez endişeleniyor.
Ben de 5.haftada görmüştüm keseyi:)

canımkaç haftalık hamilesin stes yaptığın için tansiyonun çıkmıştır. kese 6-7. haftalarda gözüküyor karından tabi bu bünyeye de bağlı bence stres yapma sakin ol önce ( gerçi sana diorum ama bide ben panik yapmasam :)) neyse canım dediğim gibi kaç haftalık hamilesin

tansiyonunuzun çıktığını nasıl anlıyorsunuz yani bir belirtisi var mı.ben doktoruma başım dönüyo dedim düştüğü içindir dedi bakmadı tansiyonuma...........

bu sabah anlamadım ama basıma bi ağırlık biniyo
kulağıma uğultu geliyo çoktandır normaldi gebeliği öğrenince heyecan yaptım
yada gebelik hormonları tansiyonu mu etkiledi
doktor bişey demedi yüksek yada normal diye
belkide öğle bi sorun yasamam ama yasayanlar varmı diye merak ettim

tansiyonunuzun çıktığını nasıl anlıyorsunuz yani bir belirtisi var mı.ben doktoruma başım dönüyo dedim düştüğü içindir dedi bakmadı tansiyonuma...........

Ben içime sıkıntı geliyor o zaman anlıyorum ama öyle ense sertliği baş ağrısı olmuyor bakıyorum 13-8 ya da en fazla 14-8.

strawberry biz senle panik atak bölümündeniz dimi vereliniortak

Evet şekercim panikli hamişler forumu:) vereliniortak

şimdi ölçtürdüm şu anda 11-7 inmiş :)
ama çıktığıda oluyo

Valla aynı bu kadarı olmaz vereliniortak

Bir de siz nasıl ve hangi aletle ölçüyorsunuz tansiyonunuzu normal mi digital mi?

normal aletle ölçüyorum evet ensede ve basımda ağrı oluyo
kulak çınlaması falanda oluyo bazen
digital aletler doğru sonuç vermiyor

Ya kızlar tansiyonun gün içinde oynaması bir iki hatta üç dereceye kadar normal hatta 12-8 ideal tansiyon yüksek denmesi için 15-11 falan olması gerekiyor ayrıca bi ölçümde de karar verilmez yani tansiyonunuz yüksek falan seyretmiyor takılmayın fazla devamlı da ölçüp durmayın ben de bi ara sürekli tansiyon ölçüyodum psikolojim alt üst olmuştu artık evham yapmayın

Ya kızlar tansiyonun gün içinde oynaması bir iki hatta üç dereceye kadar normal hatta 12-8 ideal tansiyon yüksek denmesi için 15-11 falan olması gerekiyor ayrıca bi ölçümde de karar verilmez yani tansiyonunuz yüksek falan seyretmiyor takılmayın fazla devamlı da ölçüp durmayın ben de bi ara sürekli tansiyon ölçüyodum psikolojim alt üst olmuştu artık evham yapmayın

canım herkesin normal tansiyonu 12-8 değildir bir tanıdığımın tansiyonu 12-8 e çıkınca eğer 13_9 filan olursa sezeryan yapacağız dedi çok yükselmiş tansiyonun demişlerdi

Bir kaç ay önce tvde bir doktoru dinlemiştimmsengözlerimebaksanab
Bir kadın programa katılmıştııı.Kadın hamıleydii ve tansiyonum çok düşük dedi sayısını hatırlamıyom şimdi:1rolleyes:
Doktorda cevap olarak tansiyonunuzu kendınımız ölçüyorsunuz dedi..sengözlerimebaksanab
Kadında evet dedi:1rolleyes:
Gebelikte tansiyon ölçümü dıkkatlıı yapılması lazımmışş.gebe bir kadının tansiyonu doktorlar ölçmesı gerekırmıss.Kesın dogru sonucun cıkması ıcınsengözlerimebaksanab

benimde doktorda 14 15 lere çıkıyo tansiyonum ama eczanede ölçtürdüğüm zaman 9-10-11 çıkıyo en fazla alttan muayene olacağım zaman acayip stres yapıyorum bacaklarım falan titriyo

kızlar bende de psikolojik tansiyon var.normalde 12-8 11-7 olan tansiyonum üzülünce veya heyecan yapınca 17-8 18-8 oluyo.nolcak benim bu halim bilmem.

kızlar bende de psikolojik tansiyon var.normalde 12-8 11-7 olan tansiyonum üzülünce veya heyecan yapınca 17-8 18-8 oluyo.nolcak benim bu halim bilmem.

Kendi kendine terapi yapacaksın şekercim başka yolu yok. Telkin edeceksin kendini.
Ben aynı durumdayım ama artık kendimi dinlemiyorum. Tüm testlerimi tekrarlattım tansiyon uzmanına da göründüm yok bişiy diyorlar. Şimdi de düşük tansiyondan bayılıyorum. Tabii içim rahatladı ya tüm hastane yok bişey dedi şimdi tansiyon gebelik tansiyonu durumuna geri döndü 2 hafta yaptığım stresle kaldım!
Takılmiceeksın şekerim eziyet etmicez kendimize ve çocuklarımıza :mymeka:

bende yüksek tansiyonla ugraşıyorum kızlar hamile kaldıgımdan beri ama dr kadındı hep ölçülüyordu gittigimde ama ilgilenmedi bile düzgün birşekilde saglık ocagındaki ebe ve aile hekimi devamlı kontrol ediyordu hatta kızıyorlardı ilaç kullanman gerek diye çare olarak dr degiştirdim dogumum yakın ama yeni dr hemen ilaç tedavisine başladı inşallah doguma kadar düzelicek en son tansiyonum 14 10 hemşire bile şok oldu

bende yüksek tansiyonla ugraşıyorum kızlar hamile kaldıgımdan beri ama dr kadındı hep ölçülüyordu gittigimde ama ilgilenmedi bile düzgün birşekilde saglık ocagındaki ebe ve aile hekimi devamlı kontrol ediyordu hatta kızıyorlardı ilaç kullanman gerek diye çare olarak dr degiştirdim dogumum yakın ama yeni dr hemen ilaç tedavisine başladı inşallah doguma kadar düzelicek en son tansiyonum 14 10 hemşire bile şok oldu

Kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama dr.um son haftalarda tansiyonun vücud içi basıncı arttığı için yükselecek zaten dedi. Ama tabii sınır 14-9du sanırım. İnsanlar başından itibaren ilaç kullanıyor seninki normal olabilir sonuçta kısa bir süre kullanacaksın , takılma , Allah sağlıkla nasip etsin bebişini...:Saruboceq:

Back
X