gebelikte tansiyon sorunu yaşayan var mı?

berenay01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
211
0
26
İstanbul
arkadaşlar benım tansıyonum son bir aydır sürekli düşük bazen daha cok düştüğünü hissediyorum
kafamın içinde uğultular uyuşmalar kulağımda uğultular var doktora gittim normal şimdilik bişey yapamayız diolar
doğumuma 3 ay var ve dakıkam dakıkamı tutmuyor
bana yardımcı olabılecek varmı aranızda ne yapmam gerekli çalışan bi kadınım
bir yerde düşüp kalıcam bebeğime zarar vericem die korkuyorum

kullandığın bi ilaç fln varmı....
bide yanında su ve kraker bulundur acıkıncada düşer tansiyon...
bide çok üst üste giyinme rahat giyin biraz farkında olmadan vücut ısın çok yükselince böyle olur...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım öncelikle .. '25 haftalık gebeyim bende benim tansiyonum bazen o kadar düşük çıkıyor ki tansiyon alamıyorlar En son 6-2 çıktı tabi ben çalışmadığım için sorun olmuyor bende .. Yapabilceğin en iyi şey rapor alıp evde istirat etmen başka hiç bir şey fayda etmez .. Muhtemel yanında tuzlu yiyecek ve içeçek (ayran gibi) bulunduruyorsundur heralde? onlarda işe yaramıyorsa dediğim gibi istirat etmen gerekli

Doktorum verdiği elevit ve gynoferon die 2 ilaç kullanıyorum hergün
10 gün öncesi yapılan tahlillerimde şekerim 215 çıktı
dahiliye dr una sevkettiler gittim ama öğrendiğim anda şekeri hayatımdan
çıkardım denecek kadar az kullanıyorum
3 gün önce yenı yapılan kan sonuçlarımda 99 a düşmüş şekerim
ben acaba bundanmı kaynaklanıyor dıe düşünüyordum
bol su içiyorum yediklerime dikkat ediyorum ayranı çantamdan
eksik etmiyorum nolur nolmaz korkusuyla
hiç belli olmuyor gayet eğlenceli neşeliyken bir anda dünya dönüyo bile olabilio

çalıştığım yere yerime bakıcak birini bulabilirsek raporu hmn düşünüyorum
normalde başka hiçbir sorunum yok oturduğum yerden calışıyorum

Aaa bak bu anlattıkların gebeliğe bağlı tansiyon ve şeker gibi gözüküyor canım aman dikkat et .. Yapıcağını yapıyorsun sen zaten allahda yardımcın olsun inşallah en yakın zamanda yerine birini bulurlarda evde dinlenirsin bol bol.. Bu arada kaç kiloyla hamile kaldın ve kaç kilosun ? kilon boyunla orantılı şekilde mi bunlarda etken olabilir .. Duygusal anlamda ani değişimlerde etkiliyebiliyor şeker ve tansiyonu onada dikkat etmeye çalış biraz

Cnm ya cok teşekkr ederim şuan 26+2 haftalığım
59 kg dım şuan 68 kilodayım dua edinde bir an önce
izne cıkıp dinlenebileyim artık zorlanmaya başldım

Doktorum verdiği elevit ve gynoferon die 2 ilaç kullanıyorum hergün
10 gün öncesi yapılan tahlillerimde şekerim 215 çıktı
dahiliye dr una sevkettiler gittim ama öğrendiğim anda şekeri hayatımdan
çıkardım denecek kadar az kullanıyorum
3 gün önce yenı yapılan kan sonuçlarımda 99 a düşmüş şekerim
ben acaba bundanmı kaynaklanıyor dıe düşünüyordum
bol su içiyorum yediklerime dikkat ediyorum ayranı çantamdan
eksik etmiyorum nolur nolmaz korkusuyla
hiç belli olmuyor gayet eğlenceli neşeliyken bir anda dünya dönüyo bile olabilio

şekerin ani ve çok fazla düşmüş, ondan dolayı yaşıyor olabilirsin,şekeri hayatından tamamen çıkarma bence en azından doğal şekerleri almalısın, örneğin kavun karpuz yiyebilirsin onun dışında kullanmazsın şeker

tansiyon sorunu olduğunda bebeğin erkendenmi alınması gerekiyor
bilgi verebilirmisiniz

benim küçük tansiyon 9u geçtiği için ve ilaçla düşmediği için 37. haftada doğurdum..ama 36. haftaya kadar tansiyon sorunum yoktu..1 hafta ilaç kullandım düşmeyince erken doğum yaptım

Back
X