• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte tansiyon ve nabız yüksekliği

kralice86

❤loading...❤
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
982
1.497
113
39
Merhaba kızlar, 29 haftalık hamileyim.
İlk hamileliğim. Hamileliğimin başlarında haşimato troidimin olduğunu öğrendim. O zamandan beri troid hapı kullanıyorum. Onun haricinde demir değerlerim hep sınırdaydı. Son iki aydır daha da düştüğü için, vitamin hapı haricinde bir de demir hapı kullanıyorum.
Şeker yükleme testin de sorun çıkmadı.
(çok ayrıntılı yazıyorum, ama net anlaşılmak için :) )
Öncesinde herhangi tansiyon problemim olmamasına rağmen, son 2 haftadır tansiyonum da ve nabzım da yükselme var.
Tansiyonum şu an ölçtüm yine 145_106, nabzım 118.
Tansiyonum düşsün diye tuzu kestim, bol su içiyorum, akşamları nar suyu içiyorum ama hala yüksek.
Özellikle nabzımın 130lara çıktığı zaman, nefes alamıyormuşum gibi oluyor. Halsizleşiyorum. Sol yanıma uzanıyorum, bana mısın demiyor.
İdrar ve kan sayımlarım da protein kaçağı yok. Albümin değerim normal.
Drum bir kaç hafta daha takip edelim dedi, başka da bişey demedi.
Buna benzer bir durum yaşayan var mı aranızda?
Son haftalara yaklaştıkça daha da korkar oldum bebeğim için.
Bu duruma bir öneriniz var mı?

Ben varım normal doğum beklediğim için her an doğabilir tansiyonum 14-15 olduğunda soluğu acilde alıyorum.Bendede protein kaçağı yok kan değerlerim normal.Dikkat et çok yükselirse preklemsi olabilir ve bebeği kaybedebilirsin demişti doktorum.Riske atmadan yükseldiğinde bi git acile görün.

Rüyalarımda bebeğimi kaybettiğimi görüyorum. Resmen psikolojim bozuldu:KK43:
Acile gittiğinde ne yapıyorlar tansiypnunu düşürmek için?
Benm drm ndn bu kadar rahat:KK17:

ürik asit değerinede bak. okuduğum kadarı ile tansiyon yüksek olup idrarda protein çıkmasa bile ürik asitte yükselme varsa bunada dikkat edilmesi gerek.alfamet verdimi doktor.tansiyon çok önemli çok dikkatli ol.sürekli tansiyonunu ölç ve bir kağıda not et

bendede tansiyon problemi var 9.haftamdan beri doktor küçüğün 10 olduğu zaman sakın ihmal etme hemen acile gel demişti

Tansiyon takip kartı verdiler, iki haftadır her gün aynı saatte aynı aletle ölçüp yazıyorum.
Hatta abartıp saat bası da ölçüyorum. Daha da strese girdim. Karnıma agrılar giriyor, midem bulanmaya başlıyor tansiyonu yüksek gördükçe.
İş yoğunluğum da cabası. Bu hafta izin alma lüxüm bile yok.
Allahım nolur herkesin bebeğini bağışla, sağsağlim kucaklarına almayı nasip et. Benim ki de birlikte.

Tansiyon takip kartı verdiler, iki haftadır her gün aynı saatte aynı aletle ölçüp yazıyorum.
Hatta abartıp saat bası da ölçüyorum. Daha da strese girdim. Karnıma agrılar giriyor, midem bulanmaya başlıyor tansiyonu yüksek gördükçe.
İş yoğunluğum da cabası. Bu hafta izin alma lüxüm bile yok.
Allahım nolur herkesin bebeğini bağışla, sağsağlim kucaklarına almayı nasip et. Benim ki de birlikte.

izin alma git rapor al evde stressiz sakin bir ortamda kendini takip et.senin bebeğinin sağlığı herşeyden önemli iş yoğunluğuna filan bakma . mide bulantısı enseden giren ağrı vs.bunları iyi takip et. sakın stres yapma

Rüyalarımda bebeğimi kaybettiğimi görüyorum. Resmen psikolojim bozuldu:KK43:
Acile gittiğinde ne yapıyorlar tansiypnunu düşürmek için?
Benm drm ndn bu kadar rahat:KK17:
Tansiyon takibi yapıyorlar idrar ve kan tahlili yapıyorlar saatlerce sessiz bir odada nst ye bağlı uzanıyorum normal değerlere düşüğünde bebeği muayne edip herşeyin normal olduğundan emin olduğunda eve gönderiyor.Tansiyon takibi yapıyorum evde.Dün akşam 15-10 du acile gittim tekrar tansiyon takibine başladım eğer 13lerde bile seyrederse yarın yatışımı yapıcaklar.Farklı bir doktora görünün isterseniz.

izin alma git rapor al evde stressiz sakin bir ortamda kendini takip et.senin bebeğinin sağlığı herşeyden önemli iş yoğunluğuna filan bakma . mide bulantısı enseden giren ağrı vs.bunları iyi takip et. sakın stres yapma

Tansiyon takibi yapıyorlar idrar ve kan tahlili yapıyorlar saatlerce sessiz bir odada nst ye bağlı uzanıyorum normal değerlere düşüğünde bebeği muayne edip herşeyin normal olduğundan emin olduğunda eve gönderiyor.Tansiyon takibi yapıyorum evde.Dün akşam 15-10 du acile gittim tekrar tansiyon takibine başladım eğer 13lerde bile seyrederse yarın yatışımı yapıcaklar.Farklı bir doktora görünün isterseniz.
Çok sağolun kızlar,
Yarın gidicem druma. Umarım sıkıntı yoktur ve olmaz:110:
Annelik yürek sızısıymıs, bunu anladım şimdiden:KK42:

Çok sağolun kızlar,
Yarın gidicem druma. Umarım sıkıntı yoktur ve olmaz:110:
Annelik yürek sızısıymıs, bunu anladım şimdiden:KK42:
İnşallah bir problem yoktur, ben gebelikten önce de protein kaçağı hastasıydım. Hamilelikte ilacımı bıraktığım için yükselerek devam ediyor sürekli tansiyon takibi yapıyorum ve nefroloğum eğer tansiyonun 14-9 u geçerse mutlaka acile gel diyor. Gebelikte kullanılabilen tansiyon ilaçları var umarım ihtiyaç duymazsınız ama gerekirse de çaresi var korkmayın ve iş yoğunluğuna boşverip sizinle yeteri kadar ilgilenecek bir dr.a görünün en iyisi. İnşallah en kısa zamanda düzelir.

Kizlar cok gecmis olsun saglikla alalim kucagimiza insallah... benimde nabzin surekli yuksek ozellikle yemekten sonra ama tansiyon normal aralikta buda preeklemsi belirtisimi

yemek ağır geliyor olabilir eğer gün içindede yüksekse bir doktorunuza görünün

İnşallah bir problem yoktur, ben gebelikten önce de protein kaçağı hastasıydım. Hamilelikte ilacımı bıraktığım için yükselerek devam ediyor sürekli tansiyon takibi yapıyorum ve nefroloğum eğer tansiyonun 14-9 u geçerse mutlaka acile gel diyor. Gebelikte kullanılabilen tansiyon ilaçları var umarım ihtiyaç duymazsınız ama gerekirse de çaresi var korkmayın ve iş yoğunluğuna boşverip sizinle yeteri kadar ilgilenecek bir dr.a görünün en iyisi. İnşallah en kısa zamanda düzelir.
cnm benim 15.10 genelde son gunlerde. carsamba gunu erken dogum riskimizin oldugunu soyledi drm.
daha fazla calismama musade etmedi rapor verdi ve riskli gebelik bolumu olan bir yere sevk etti. aydindaydim.bugun ailemin yanina ankaraya geldim. yol baya yipratti. iki gun dinlenip buyuk kadin dogum hastanesine gidicem. artik takibim orda olacak nasipse.
ins sorunsuz bir sekilde bebeklerimize kavusuruz. surekli dua ediyorum tum anneler icin. sizler de dualarinizi esirgemeyin.

cnm benim 15.10 genelde son gunlerde. carsamba gunu erken dogum riskimizin oldugunu soyledi drm.
daha fazla calismama musade etmedi rapor verdi ve riskli gebelik bolumu olan bir yere sevk etti. aydindaydim.bugun ailemin yanina ankaraya geldim. yol baya yipratti. iki gun dinlenip buyuk kadin dogum hastanesine gidicem. artik takibim orda olacak nasipse.
ins sorunsuz bir sekilde bebeklerimize kavusuruz. surekli dua ediyorum tum anneler icin. sizler de dualarinizi esirgemeyin.
Canım çok geçmiş olsun doktorun isabetli bir karar vermiş. İnşallah yeni doktorun da seninle gerektiği gibi ilgilenir ve sağlıkla vaktinde alırsın bebeğini kucağına dualarım seninle :KK68:

Bende gebeligin 20 haftasından sonra tansiyon yükselmeye başladı acaba erken doğum yapmama neden olurmu

Back
X