gebelikte tetanoz aşısı...

sultan__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
1.480
500
173
arkadaşlar bugün tetanoz aşısı oldum. ancak sonradan duydum ki bebek hareketleri hissedilince yapılıyormuş bu aşı. gerçi bebeğimin hareketlerini hissediyordum. ancak şimdi aklıma takıldı.acaba o hareketler bebek hareketleri değilmiydi. ama eşimde gördü tekme attığını. bebeğim etkilenmiş midir acaba? off herşeyi sorun ediyorum

cnm bana bebeğin hareketi ile ilgili bişey demediler ilk hamileliğimde aşı olmadığım için bu hamileliğimde 2 doz yapacaklardı birini 19 haftalıkken oldum diğerinide yarın olucam

hemşire bebeğin hareketlerini hissediyor musun dedi bana bende 3 gündür hissettiğimi düşünüyorum önceki hissettiklerimden emin değilim dedim. 1 dakika dedi doktora sordu sanırım. sonra geldi aşıyı yaptı. eve geldim kafama takıldı. internete baktım bebe hareketleri hissedilince yapılır diyor bazı yerler bazıları 12. haftadan sonra yapılabilir diyor. bebeğim aşıdan sonra hareket etti gerçi ama her akşam saat 9 buçukta hareket ederdi dün etmedi. o nedenle kafama taktım.ama sanırım 20. haftada düzensiz hissediliyor bu hareketler

banada hemsıre aynı soruyu sordu benım bebegımde sat:16 temmuz ama dr bıraz gec döllenme olmuş demıstı onun ıcın gecen hafta gıtıgımde yapmadılar 20 hafta dolsun ozman dedıler buhafta yaptırdım 21 haftadayaptılarr

doktora sordum. çok saçma dedi. zaten bebek hareket ediyor senin hissedip hissetmemen önemli değil. 16.haftadan sonra yaptırılabilir dedi. zaten ayrıntılıyada girdik sonrasında bebişim maşallah gayet iyiydi. düşündüm bana mantıklı geldi bebek zaten hareket ediyor. annenin hissetmesinin mantığı yok

ben de 2 aşımı da oldum.. ilkini 22+3 te, diğerini de 27+3 te oldum.. sağlık ocağındaki hemşire bilerek geç yaptı erken yapılması sakıncalı olabilir ama geç yapılmasının sakıncası olmaz dedi..

bak benim hiç bi bilgim yoktu bebek hareketleriyle alakalı olduğunu benim 18. haftada yaptılar ilk aşılamamı 20. haftadada bebeğimi kaybettim acaba onlamı alakalı

İki doz aşı oldum sağlık ocağında 3. bebek doğduktan sonra ınsallah.
Her ıkı aşıda da hemşire bi cihazla 3-4 dakka bebışımın kalp atışlarını dınledı sonra ası yaptı.bana bebegın sağlık durumu kontrol edıp oyle vuruyoruz demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…