gebelikte tetanoz aşısı ?

bmeleekk

Canım Kızım Sudenil ❤
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
207
50
32
Merhaba bugun kayitli oldugumuz yerde ki aile hekimi aradi hamile oldugumu biliyodu yarin tetanoz asisi icin ugrama mi soyledi daha once de duymustum ama kendi ozel doktorumla hic konusmadik bu durumu yaptiran var mi yapilmali mi bilmiyorum ? Netten arastirdim falan bebegin dogumunda eger steril yerlerde steril aletlerde dogum olmazsa gobek kordunu kesimi sirasinda falan o aletlerden bebegi korumak icin bi tedbirmis boyle biseyle karsilasacagimi sanmiyorum ama yine de bilemedim

Evet tetanoz aşısı bütün hamilelere vuruluyor ve sağlık ocakları bu konuda çok iyi takipçiler.

beni de kaç kere aradılar aşı için doktoruma sordum evet yaptır dedi ilkini vuruldum bu ayın sonunda 2. doz vurulacak olması gerek zararı yok faydası var

Bana dozundan bahsetmedi gelince detaylarini anlatirim dedi ama kendi doktorum hic bahsetmemisti bugun telden aricam doktorumu da hala kafam karisik icime sinmedi nedense bilmiyorum

Bana dozundan bahsetmedi gelince detaylarini anlatirim dedi ama kendi doktorum hic bahsetmemisti bugun telden aricam doktorumu da hala kafam karisik icime sinmedi nedense bilmiyorum
2 defa yapılıyor diye biliyorum bende. Yani hiç aşı olmadıysan 2

Bende oldum canım 1 ay önce şimdide yoldayız 2. Yi vurulmaya gidiyorum zaten sağlık ocakları söylüyo bunu

Daha once olmadim hic evet ama pek ondan yana da degilim hamilelik basli basina zor bi surec zaten bide bu arastirmalar asilar cok fazla kafa karistiriyo ikili test uclu test seker yuklemesi derken simdi bide tetanoz asisi :)

Tetanoz aşısı evde doğum yada yani hastane dışında doğum yapılması durumunda tavsiye ediliyor genelde.Banada söylediler fakat doktoruma danışmam gerektiğinide belirttiler.Doktorumda evde doğum yapmayacaksan gerek yok dedi.
Bilginiz olsun

Bende aynen oyle dusunuyorum sonucta hastanede olacak evet bazi hastanelerde steril aletler olmayabiliyo ya da yeterince iyi kosullar olmuyo ama ben dogum yapacagim hastaneyi odasindan dogumhanesine kadar her yerini gezdim gordum ayrica 2 ablaminda dogum doktoru ve hastanesi benimde dogum icin gittigim yer

Canim 23 martta bende ilk dozumi olucam.
Bence yaptir bazi hastaneler steril olmayabilir allah korursun sen onlemini alda zarari. Yok tetenozun genede icim rahat olsun dersen ara dokturunu sor canim

Ben iki dozu da yaptırdım, yaptır bence zararı olmaz. Zaten normalde de yaptırmamız gereken bir aşı tetanos. Sadece steril olmayan aletlerden değil, biliyorsunuz ki topraktan kumndan çakıldan da bulaşabilen bir hastalık bu, ev kazaları vs de mümkün.

Aynen canim konusucam yarin kontrolumuz var zaten hastane hakkinda gercekten icim rahat doktor hem aile doktorumuz hemde daha onceden 2 ablamda ayni doktor ve hastanede yapti ozel bi hastane zaten ben bebege yarari olacaksa yaptirmaktan yanayim ama netten arastirdim bu bi onlemmis sadece ve evde dogum ya da iyi sartlarda olmayan hastanelerdeki aletlerden gecebilecek seylere yonelikmis

ben yaptırmayı düşünmüodum ama doktorum kesinlikle yaptırmamı söyledi sonuçta bebeğin kordonunu kesiyoruz ne olur ne olmaz bebek tetanoz olursa ölebilir tedavisi de yok dedi. bende pazartesi günü yaptırcam.

Bakalim doktorumla konusunca daha net olucam sanirim sonucta saglik bu hele ki bebeklerimizin sagligi olunca tetanoz genelde bildigim kdariyla karindan yapiliyodu hamilelkte uygulamasi nasil peki bide kacinci haftalarda oluyo ben 23 teyim suan

Bencede yaptır , bebeğide koruyormuş doğduktan sonra . Ne olur ne olmaz sadece hastane değil heran herşey olabilir sonuçta hamile olmasak bile yaptırmamız gereken birşey

Tetanoz aşısı her bireyin 10 yılda bir yaptırması gereken bir aşı. Hamilelikteki hem anneyi hem bebeği koruması açısından önemli. Türkiye'de artık birçok kurumda sağlıklı şartlarda, steril aletlerle doğum meydana geliyor olsa da, doğum eylemi acil bir olaydır. Siz şimdiden hastanenizi, doğum yapacağınız günü ayarlasanız bile; dağda, bayırda, yolda nerede doğuracağınız, doğumunuzun ne şartlar altında gerçekleşeceği belli olmaz.

Merhaba bugun kayitli oldugumuz yerde ki aile hekimi aradi hamile oldugumu biliyodu yarin tetanoz asisi icin ugrama mi soyledi daha once de duymustum ama kendi ozel doktorumla hic konusmadik bu durumu yaptiran var mi yapilmali mi bilmiyorum ? Netten arastirdim falan bebegin dogumunda eger steril yerlerde steril aletlerde dogum olmazsa gobek kordunu kesimi sirasinda falan o aletlerden bebegi korumak icin bi tedbirmis boyle biseyle karsilasacagimi sanmiyorum ama yine de bilemedim
Yaptır tabi.

X