Gebelikte tiroid yüksekligi

pudratadinda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2023
45
11
3
27
Merhaba arkadaşlar Üçlü tarama yaptıktan sonra doktorum sonuclqra bakıp tiroidlerin biraz yüksek dahiliye git dedi artık kafam karıştı bende gittim dahiliyeye
Anti tiroglobulin antikor 7.3
Arkadaşlar değerim bu. Olması gereken araliktan yüksek. İnternette hiç te güzel şeyler yazmıyor bu şekilde gebelik geçiren ama her şeye rağmen bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı .? Pazartesi doktorumla görüşeceğim kan sonucum geç çıktığı için pazartesiye kaldı . Ama doktor bana düşük olmasındansa yüksek olması daha tehlikeli demişti tam olarak bu değer ne demek bilmiyorum. Kafamdan atamıyorum bir türlü içimi rahatlatacak bir şey söyleyin eğer bilginiz varsa .
 
Benimde yüksekti ilaç yazalım dediler istemedim hamilelik sürecini en müdahalesiz şekilde geçirmek için. Bol dereotu ve ceviz yedim. Ekmeği ve süt ürünlerini kestim değerler normale döndü. Bunları da bilimsel makalelerden okuyup yaptım bu arada kendi kafamdan değil
 
Dereotu hamilelikte pek iyi değil diye duymuştum peki şimdi dogumunuzu falan yaptınız mı ?
 
Dereotu kısmına gelince özellikle demet demet yemiyorsanız ya da alerjiniz yoksa diğer yeşilliklerden bir farkı yok. Mesela hiç dereotlu poğaça yemediniz mi hamilelik boyunca
 
Dereotu kısmına gelince özellikle demet demet yemiyorsanız ya da alerjiniz yoksa diğer yeşilliklerden bir farkı yok. Mesela hiç dereotlu poğaça yemediniz mi hamilelik boyunca
Yok hiç yemedim öyle dereotu seviyorum oldukça yiyorum ama ilaç tedavisi olmadan tek başına dereotu gerçekten bende ne kadar işe yarayabilir ki ..?
 
Yok hiç yemedim öyle dereotu seviyorum oldukça yiyorum ama ilaç tedavisi olmadan tek başına dereotu gerçekten bende ne kadar işe yarayabilir ki ..?
İsterseniz ilaç tedavisi tercih edin tabi karar sizin, ben sadece uyguladığım yöntemleri belirttim ilaçların etken maddeleri de bitki özleri ya da taklidi sentetik maddeler zaten. Sadece ben doğal olanlarını tercih ettim ve ana kaynaktan aldım.

Sentetik maddelerin yararı olduğu kadar zararı olduğunu da biliyorum, o yüzden normalde bile ilaç kullanımından kaçarken hamilelikte de kullamak istemedim.
 
Benim de 5.7 idi. İlaç kullanıyorum 5 aydır 1,25 mi şuan. Hiç telaş etmeyin ilaç kullanınca düzeliyor
 
Ay lütfen bu işe yıllarını veren okulunu okumuş doktorunuzu dinleyin sağdan soldan makalae okuyan insanları dinleyip ilac yerine ot yemeyin. Saçmalamayın.
 
Tiroidlere ilk hamile kalınca bakılır niye bu kadar geç kalınmış onu anlamadım. Benimde yüksekti ama daha 5 haftalık hamileydim hemen ilaca başladık, ilaç hızla düşürüyor zaten
 
otlarda da pestisit var. Hangi toprakta yetişmiş kaç gr sentetik gübreyle beslenmiş, sulandığı suyun içeriğinde hangi kimyasalların etkisi var, lağım suyuyla mı sulanmış bilemezsiniz. (Suyun yetersiz olduğu bölgelerde o su sulama için kullanılıyor haberiniz olsun)

Bazı şeyler aslında hiç de masum değiller
 
Benim de 5.7 idi. İlaç kullanıyorum 5 aydır 1,25 mi şuan. Hiç telaş etmeyin ilaç kullanınca düzeliyor
Ya değerlerim şimdide normal mis ya ben hiç bir şey anladım bu işten.. bir ay sonra zaten doktor aç karinla falan gel dedi detaylı bi kan tahlili yapılacakmış bakalım o zman nasıl olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…