bu nerden çıktı yaaa
ilk defa duyuyorum
şimdi korktum valla :1shok::1shok::1shok:
SİMLAMUTLU merhaba. senin bu konuda bilgin var gördüğüm kadarıyla.Yazın ilgimi çekti çünkü ben o anları birebir yaşadım. .7 haftalıktım kanımda toksoplazma ya raslandı.antibiyortik kullandım .8 hafta sonra tekrar test yapıldı ve değerin yükselmediği hatta az da olsa düştüğü görüldü.zaten enfeksiyon tam pozitif te çıkmamıştı .ara değerde kalmış.ancak yine de varlığını gösteriyordu.
8 haftalıktım avidite testi yaptırdım.aynı gün 2 yerde.sonuçlar geldiğinde şoktaydım.araştırma hastanesi sonucu düşük avidite diyor(yani 4 ayiçinde almışım ki çok tehlikeli sonuç); özel labaratuvar sonucum ise yüksek avidite çıktı(4aydan daha eski zamanlarda almışım kihiç bir tehlike yok gebelik sağlıklı devam edebilir diyor)
10 haftalıktım kesin sonuç için ankaraya sevk ettirdim kendimi.gatada ve 2 ayrı özel labaratuvarda tekrar yaptırıdm.(labaratuvarlar düzen ve denge) çok şükür ki 3 sonuç ta aynı çıktı.yüksek avidite.yani 4 aydan daha önce almışım.bu da demek oluyor ki bebeğe zararı yok.allahıma binlerce çok şükür şuan 19 haftanın içindeyim.herşey güzel.ancak üzerimden atmam çok zor oldu.allahım kimseye yaşatmasın.
hamilelik için uğraşan arkadaşlar şuan gidin hemen bu testi yaptırın.gebelikte karşılaşılması daha kötü sonuçlara sebep olabilir.
allah hepimize sağlıkle bebek kokuları nasip etsin arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?