Gebelikte Toxoplasma

• Konu Sahibi Konu Sahibi TK646
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TK646

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
971
4
621
Muğla
Kızlar gebeliğin ilerleyen aylarında toxoplasma enfeksiyonu geçirmiş olanınız varmı.:çok üzgünüm:

Hamileliğimin ilk ayında negatif çıkmıştı geçen ayki pozitif çıkmış dr yeni farketti.

Bu da ya test yanlış çıktı ya gebeelikte toxoplasma geçirdim demek tekrar test yapıldı sonuç henüz çıkmadı ama gebelikte çok tehlikeliymiş diye duydum :..((

Çiğ et salam sucuk ve benzeri şeyleri yediğimizde yada elimizle dokunup yıkamadığımıda birde kedi dışkısından bulaşan bi enfeksiyon çikkolata.

Saol nefin pazartesi sonucu çıkacak ama düşünmeden yapamıyorum bitürlü.

Canim hic belirti hissetmedinmi ki.Yani hic duymadim hamilelikte geciren.Ama bence doktorun testinde var bir yanlis hemen kotu dusunup uzme kendini.Benimde bagisiklikgim yok doktor dikkat et dedi bende ediyorum.Ama bildigim kadariyla oyle cok cabuk gecen bir virus degil bu icin rahat olsun doktordadir hata kesin.

arkadaşlar ben hamile kalmadan önce tahlil olmuştum toksoplazmaya bağışıklığım yok olarak çıktı.o yüzden doktor her ay toksoplazma testi yapıcaz dedi.bu nedir bilen varmı.nasıl birşey?

kızlar toksoplazma hamilelik sırasında geçiriyorsan çok tehlikeli bir hastalık bunun belirtisi yok çiğ et salam ürünlerinden geçiyormuş çocukta körlük dilsizlik zeka geriliğine yol açıyormuş ve çocukta olması muhtemelmiş anneden geçiyormuş ve sonunda aile kararı ile alına biliyormuş benimde yapıldı o tahlilden 6 haftakıl hamileyim ve doktor pozitif çıktığını söyledi ve çok korktum sonra bi yalnışlık olmuş ve sonuç negatifmiş yani canım bir yalnışlık olabilir sıkmayın canınızı korkmayın olacağı varsa olur ama inşallah yoktur sizlerde bye bye bye bye

Kızlar toksoplazmada avidite testi diye bir test var o test mevcut geçirilmiş toksoplazmanın 4 aydan önce herhangi bir dönemdemi mesela 2 yıl önce bile olabilir yoksa 4 ay içindemi geçirilmiş olup olmadığını belirliyor bu testde özel labarutuvarlarda ben pek görmedim orada bağışıklığın varmı vucutta mevcut mikrop varmı şu an şeklinde bakılıyor yani ıgg ve ıgm şeklinde ama bu dediğim kapsamlı test üniversite hastanelerinde yada gelişmiş büyük labarutuvarlarda bakılıyor tavsiye ederim şüpheniz olursa umarım hiç birinizin olmaz güzel hamilelikler dilerim hepinize

SİMLAMUTLU merhaba. senin bu konuda bilgin var gördüğüm kadarıyla.Yazın ilgimi çekti çünkü ben o anları birebir yaşadım. .7 haftalıktım kanımda toksoplazma ya raslandı.antibiyortik kullandım .8 hafta sonra tekrar test yapıldı ve değerin yükselmediği hatta az da olsa düştüğü görüldü.zaten enfeksiyon tam pozitif te çıkmamıştı .ara değerde kalmış.ancak yine de varlığını gösteriyordu.

8 haftalıktım avidite testi yaptırdım.aynı gün 2 yerde.sonuçlar geldiğinde şoktaydım.araştırma hastanesi sonucu düşük avidite diyor(yani 4 ayiçinde almışım ki çok tehlikeli sonuç); özel labaratuvar sonucum ise yüksek avidite çıktı(4aydan daha eski zamanlarda almışım kihiç bir tehlike yok gebelik sağlıklı devam edebilir diyor)
10 haftalıktım kesin sonuç için ankaraya sevk ettirdim kendimi.gatada ve 2 ayrı özel labaratuvarda tekrar yaptırıdm.(labaratuvarlar düzen ve denge) çok şükür ki 3 sonuç ta aynı çıktı.yüksek avidite.yani 4 aydan daha önce almışım.bu da demek oluyor ki bebeğe zararı yok.allahıma binlerce çok şükür şuan 19 haftanın içindeyim.herşey güzel.ancak üzerimden atmam çok zor oldu.allahım kimseye yaşatmasın.
hamilelik için uğraşan arkadaşlar şuan gidin hemen bu testi yaptırın.gebelikte karşılaşılması daha kötü sonuçlara sebep olabilir.
allah hepimize sağlıkle bebek kokuları nasip etsin arkadaşlar.

cnm benimde bu enfeksiyona karşı bağışıklığım yok geçiricem bebişime bişi olacak die çok korkuyorum. kızlar sebzeleri meyveleri çok yıkayın,sütü pastörize olarak tüketin,ellerinizi sık yıkayın,çiğ et ve çiğ köfte kesinlikle yemeyin bide dışarda salata türü şeyler de yemeyin ben bunlara dikkat ediyorum ve sebzeleri meyveleri yemeden önce leğene koyup sirkeli suda bekletiyorum bu çok iimiş beklettikten sonra durulayıp tekrar duru suda bekletiyorum defalarca yıkıyorum aman kızlar sizde bunalrı yapın dikkat edelim kendimize onlara bişi olursa biz ne yaparızz((

bu nerden çıktı yaaa
ilk defa duyuyorum
şimdi korktum valla :1shok::1shok::1shok:

barcli çok doğru söylüyorsun.ben enfersiyona karşı bağışıklığım olmasına karşın hala tüm sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletiyorum.

gerek kırmızı et gerek beyaz et (balık hariç) yerken düdüklüde uzun süre pişiriyorum.pişmiş mi diye tadına bakmıyorum.etle temastan sonra ellerimi sabunla yıkıyorum.

dışardan asla sebze,meyve veya et içerikli besin tüketmiyorum.

özellikle bağışıklığı olmayanlar bunlara çok dikket etmeli.şakası yok.

evet cnm gerçekten şakası yok..çok dikkat etmek gerekiyo ben misafirliğe gittiğimde meyve falan getirdiklerinde yememeye çalışıyrm çünkü nasıl yıkadıklarını bilemem ki..hem yıkamayı bırak sirkeli suda bekletmek gerekiyo ve insanlar ben yemediğimde bu kadar üstüne düşme sakınan göze çöp batarmış diyolar benden başka kimse ne kadar büyük bi sorun olduğunu kendi başlarına gelmediği için anlayamıyolar benim eşim bile böle sölüyo allah korusun ona bişi olduğunda ben kendimi suçlu hissederim allah bebeğimi ve beni korusun ya rabbimm

TOXOPLAZMA
Toxoplazma gebelik sırasında nadir görülmekle birlikte oldukça önemli bir problemdir. Toxoplazma hastalığına neden olan parazit sıcka kanlı bazı hayvanlarda, kedi pisliğinde, mikrobun bulaştığı sularda ve çiğ veya az pişmiş ette bulunabilir. Toxoplazma enfeksiyonunun en önemli nedeninin kediler olduğu düşünülmekle birlikte, evde kedi bulundurma ile enfeksiyon sıklığı arasında bir ilişki bulunamamıştır. Parazit plasentadan bebeğe geçerek bebekte enfeksiyona neden olmaktadır. Enfeksiyonun şiddeti

ve dolayısı ile bebekte oluşabilecek anomaliler hastalığın görüldüğü dönemdeki gebelik yaşına bağlı olarak değişmektedir. Gebeliğin ilk aylarında enfeksiyonun bebeğe bulaşma oranı düşük olmakla birlikte, bulaştığı zaman şiddetli anomalilere neden olmaktadır. Tam tersine gebeliğin son üç ayında enfeksiyon daha çok bulaşmakta, ancak genellikle daha hafif şidette anomalilere neden olmaktadır

Toxoplazma hastalığı Toxoplazma gondii adı verilen parazite bağlı bir enfeksiyondur. Enfeksiyonun insana bulaşması genel olarak 3 yolla olabilmektedir:

1-Kuru kedi pisliği ile direk temas veya bu pisliğin bulaştığı toprak veya suyla temas sonucunda parazitin spor formları insana bulaşabilmektedir.
2-Çiğ veya iyi pişirilmemiş et ile parazitin kist formları bulaşabilmektedir.
3-Anne karnında plasenta yolu ile çocuğa bulaşabilmektedir.

Canım çok geçmiş olsun düzen labarotuvarları çok iyidir ben izmirde otururum burulardaki labarutuvarlardaki yapılamayan bütün testler oraya gider ankaraya orda yapılır.Ama dediğin gibi bildiğimiz labarotuvarların test sonuçlarına bende nedense pek güvenmem aynı şeyi bende kızamıkcık bağışıklığım varmı yokmu onu araştırırken anladım bir yerde var çıkdı bir yerde bağışıklığım yok çıkdı nerdeyse aşılanacakdım sonra üniversite hastanesinde bakdırdığım zayıf bağışıklığım var çıkmışdı.Allah kimseye yürek korkusu yaşatmasın.

merhaba ,geçen sene ekimde kese bozukluğu sebebiyle bebek karnımda ölmüştü.su anda 11+1 günlük gebeyim
TOKSOPLAZMA IgM POZITIF 0.99 Indeks NEGATIF< 0.55 POZITIF>=0.65
TOKSOPLAZMA IgG POZITIF >300 IU/ml NEGATIF< 2 POZITIF>=3

TOKSOPLAZMA IgG AVIDITE TESTI 0.216 T.V.
Dusuk avidite <0.200 T.V.
Sinirda avidite 0.2000.300T.V.
Yuksek avidite >0.300 T.V.

en son yaptırdığım toxoplazma testleri bunlar. diğer bebeğimin ölüm sebebide bu olabilirmiş. doktorum bebeği almak istedi izin vermedim. antibiyotik tedavisine başladılar.

Kızlar günaydın ben de 5 haftalık hamileyim ve bende de toksoplazma çıktı.Hem IGG hem de IGM pozitif çıktı.ılaç tedavisine başladık...ılerleyen aşamalarda tekar testler yapılacak allah korusun ona göre ne yapacağımıza karar vermek zorunda kalabilirşiz.Ben 3. tüp bebek tedavisinde hamile kaldım , bundan sonrada kısmetimizde ne varsa onu yaşayacağız...

kızlar bende hazıran 10 gıbı 6 7 tane cig köfte yemistım.sonra bu hastalıgı ogrenıp korktum ve dun tahlil verdım.doktorum srn yok dedi.bu hastalıgın ne kadar zaman sonra kanda tespit edıldıgını bılıyomusunuz.korktugum sey su acaba erken mı verdım test ya hastalık varsa ve henuz kanda cıkmamıssa coooooook supheci oldm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…