Gebelikte Toxoplasma

• Konu Sahibi Konu Sahibi TK646
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar hamilelik hazırlığı için bende yaptırdım bu testleri
toxoplazma IgG LIA 3.0 IU/ml negatif ...<7.2
toxoplazma IgM LIA 3.0 IU/ml negatif ...<6.0
iki sonucun aynı çıkması şüphelendirdi beni. hayvanlarla çok haşır neşir bir çocukluk geçirdim ve her hafta çiğ köfte yerim. salamda çok tüketirim bu hastalık nasıl olduda bana bulaşmadı bunca zaman. ben testi yaptıralı 6 ay oldu nerdeyse acaba hamile kalmadan önce yenilemem gerekirmi?

merhaba toprak 28 nasıl oldun ?
bende senin durumundayımda

arkadaşlar şuan durumunuz nedir.bende 6 haftalık hamileyim ikiside pozitif çıktı.p.tesi avidite yapılacak.moralim çok bozuk.
:) bebeğim 45 günlük oldu, çok sükür cok saglıklı,
doktorlar toxoplazmadan dolayı kesin sakat olur diyorlardı.
hastalık bulaşmamıs bile.

ben anne degilim ama bu hastaliga anne karninda yakalanan biriyim annem bana 3 aylik hamileyken belli olmus ve benim tedavim ben 6aylikken yapilmis maalesef maddi sorunlar nedeni ile cok sık doktora goturulememisim ve goz ve kulagimdan rahatsizim dogustan kor ama sonra acilmis. su anda %10 goruyorum ve %90 gormuyorum. Bunada sukur diyorum. Ayrica isitme cihazida kullaniyorum ama sagir degilim cok sukur. Artik 2011 yilindayiz ebebeyinlerin daha dikkatli olmasini diliyor ve istiyorum.. Sevgilerimle

bende 13 haftalık hamıleyım testlerım pozıtıf cıktı ınsallahh beebgıme bısey olmaz...

merhaba arkadaşlar
benimde IgG ve IgM pozitif çıktı 10 haftalık hamileyim,
IgM tekrar yapıldı bu seferde sınırda çıktı spiramisin kullanmaya başladım
cuma günü avidite verdim yarın çıkacak, çok korkuyorum daha önce de düşük yapmıştım,
daha önceki senelerde aynı durumda olup olumlu sonuçlar alanları ve sağlıklı doğum yapanları gördükçe umutlanıyorum
umarım bende bu mutlu gruba dahil olurum inşallah sonucum iyi çıkar yoksa bebeğimden vazgeçmek zorunda kalacağım(
beklemekten ve dilemekten başka bişey yapamıyorum
bebeğim nolur benden vazgeçmee(((((((

bu sitede toksoplazma ile ilgili okumadığım yorum kalmadı ama hep yarım kalmış sonuç yazılmamış( ben öyle yapmamak için sonucumu yazıyorum çok şükür aviditem yüksek çıktı yani bu hastalığı hamileliğimden önce geçirmişim:))
aynı durumda olupta bi umut diye araştıranlar için diyorum ki testlere bakıp hemen karamsarlığa kapılmayın ve bir tetle kalmayın başka yerlere de yaptırın
inş dileyen isteyen herkes bebek sahibi olur,
tüm hamilelere de sağlıklı bebişler diliyorum:))

bu testte ıgm ve ıgg yapılıyor ıgg nin pozitif çıkması sorun değil ıgm nin pozitif çıkması sorun birçokinsan da zaten ikisi de negatiftir bunda önemli olan her ikisi de negatifse daha dikkatli olmak gerekiyor çiğ et ve ssebze ve meyvenin iyi yıkanması konusunda

Kizlar anlamadim negatif oluncami korkalim pozitifmi ya

canım pozitif çıktıysa eğer hastalığı daha önceden atlatmıssın demek oluyor yani korkmana gerek yok ,ama negatif çıkarsa bu hastalığı hayatında geçirmemiş oluyorsun ve yemene içmene dikkat etmelisin ,dışardaki kedi köpeği ellememilisin çiğ et ve benzeri ürünlerden uzak durmalısın ,et yiyorsan çok pişirilmiş olmasına dikkat etmelisin ..

Arkadaşlar ben hiç toxoplasma geçirmemişim. Bu ay tüp bebeğe başlıyoruz. Birisi bahçemize kedi terk etmiş. Atamadık sahiplendik Bahçede bakıyoruz. Bugün veterine aşılarını yaptırmaya götürdüm çok dikkat edin toxoplasma bulaşma olasılığı var, gebelikte çok tehlikeli dedi. Çok korkuyorum. Eşim de kediden soğudu. Bulaşanlara kediden mi bulaşmıştı? Bir de bahçeye ekim yapıyoruz. Ondan da çok huylandım.

arkdaşlar merhaba
ben bugün pazarda bi anlık dalgınlıkla yıkanmamış çileği tadımlık ısırdım.24 haftalık hamileyim.bağışıklığım yok test yaptırmıştım.çok korkuyorum bebeğime bişe olacak diye((

canım merhaba aradan yıllar geçmiş umarım görürsün mesajı merak ediyorum çocuğun nasıl yani toksoplazma herhangi bi sıkıntı teşkil etti mi? Sağlık sorunu yoktur inşallah. Cevap verirsen çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…