- 4 Mart 2025
- 6
- 1
- 1
- 28
- Konu Sahibi Aysegull35
-
Kaç çıktı canım tsh benim de aynı şey geldi basıma 3.2 çıktı ama doktor iyi değerlerin dediKızlar selamlar . 6 haftalık gebeyim ve bugün tiroidlerimin az çalıstığını ve buna bağlıyo tsh değerimin iki katına cıktığını söyledi doktorum ve hemen dahiliyeye gitmemi önerdi . Araştırdığım kadarıyla cocukta zeka geriliğine ve düşük gibi bi çok probleme sebep oluyormus . Basına böyle bir durum gelen var mı cok tedirginim ve korkuyorumm
Bende de oldu, 5. Haftadan beri ilaç kullanıyorum , gebeliğin sonuna kadar ayda bir kontrol istedi doktorum, ilaçlara devam :) gebelik tiroidi denen bi şey var zaten telaşlanma erken fark edilmişKızlar selamlar . 6 haftalık gebeyim ve bugün tiroidlerimin az çalıstığını ve buna bağlıyo tsh değerimin iki katına cıktığını söyledi doktorum ve hemen dahiliyeye gitmemi önerdi . Araştırdığım kadarıyla cocukta zeka geriliğine ve düşük gibi bi çok probleme sebep oluyormus . Basına böyle bir durum gelen var mı cok tedirginim ve korkuyorumm
Kaç çıktı canım tsh benim de aynı şey geldi basıma 3.2 çıktı ama doktor iyi değerlerin dedie-nabıza henüz sonucum d
e-nabıza henüz düşmemiş ama doktor iki katı değerinde olduğunu söyledi ve ilaca baslamam gerektiğini cocuğun reflekslerinde bi sorun yaratabileceğini söyledi aşırı üzgünüm cokta yeni gebeliğim ve bir hafta önce öğrendim bugün keseyi görmeye gitmiştik oysa ..Kaç çıktı canım tsh benim de aynı şey geldi basıma 3.2 çıktı ama doktor iyi değerlerin dedi
Öyle mi diyosun içime bi nebze su serpildi geçen sene ki sonuclarıma bakıyorum bi yükseklik yok nasıl iki katına cıkabilir bebeğime zarar verir diye korkuyorum umarım benim değerlermde kontrol altına alınır ve sağlıklı ilerler sürecimBende de oldu, 5. Haftadan beri ilaç kullanıyorum , gebeliğin sonuna kadar ayda bir kontrol istedi doktorum, ilaçlara devam :) gebelik tiroidi denen bi şey var zaten telaşlanma erken fark edilmiş
İlaçlarına başlarsın hemen ,bende de benzer oldu :) hatta gebelikten önce tiroid yoktu sonra yükseldi ve betam yüksek çıkmıştı ilk öğrendiğimde erkek olma ihtimali yüksek demişlerdi bu sitede , gerçekten de erkek çıktıÖyle mi diyosun içime bi nebze su serpildi geçen sene ki sonuclarıma bakıyorum bi yükseklik yok nasıl iki katına cıkabilir bebeğime zarar verir diye korkuyorum umarım benim değerlermde kontrol altına alınır ve sağlıklı ilerler sürecim
İnsallah onunla alakalıdır sağlıkla alayımda kucağıma ☺İlaçlarına başlarsın hemen ,bende de benzer oldu :) hatta gebelikten önce tiroid yoktu sonra yükseldi ve betam yüksek çıkmıştı ilk öğrendiğimde erkek olma ihtimali yüksek demişlerdi bu sitede , gerçekten de erkek çıktıerkek bebek tiroidi yükseltiyormuş genelde , belki sende de öyle olur :)
Rica ederimİnsallah onunla alakalıdır sağlıkla alayımda kucağıma ☺ay cok teşekkür ederim beni cok rahatlattın hastaneden geldiğimden beri içim içimi yiyodu cok şükür bu süreci atlatan basına gelmiş birinin desteği bambaşka gerçekten
Canım benim cok iyi anlıyorum seni bana doktor sorun yok dememesine ragmen korkuyorum suan.. cok erken farketmişsiniz zaten ilaç kullandıkça hiçbi sorun yaşamazsın merak etme icini ferah tutÖyle mi diyosun içime bi nebze su serpildi geçen sene ki sonuclarıma bakıyorum bi yükseklik yok nasıl iki katına cıkabilir bebeğime zarar verir diye korkuyorum umarım benim değerlermde kontrol altına alınır ve sağlıklı ilerler sürecim
Amin hepimize Allah sağlık sıhhat versin bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalımRica ederimgeç kalmadan dahiliyeden ilacını alırsın Allah sana da bebişine de sağlık versin
Evet erken farkettik çok şükür umarım sorunsuz atlatırız bu süreci hayırlısıylaCanım benim cok iyi anlıyorum seni bana doktor sorun yok dememesine ragmen korkuyorum suan.. cok erken farketmişsiniz zaten ilaç kullandıkça hiçbi sorun yaşamazsın merak etme icini ferah tut
kaç çıkmıştı betanız. ben 4+3 iken TSH 3.173 çıktı endişeleniyorum. cuma kontrolüm var 15 yıl önce falan guatr ameliyatı olmuştumİlaçlarına başlarsın hemen ,bende de benzer oldu :) hatta gebelikten önce tiroid yoktu sonra yükseldi ve betam yüksek çıkmıştı ilk öğrendiğimde erkek olma ihtimali yüksek demişlerdi bu sitede , gerçekten de erkek çıktıerkek bebek tiroidi yükseltiyormuş genelde , belki sende de öyle olur :)
Canım benim 4 haftalıkken bir anda 5.1 e yükselmişti ama doktorum hemen ilaç başlattı 3 hafta içinde de normale döndü. Arada bir kan vericem, hiç korkma önlemini aldıktan sonra korkulacak birşey yokKızlar selamlar . 6 haftalık gebeyim ve bugün tiroidlerimin az çalıstığını ve buna bağlıyo tsh değerimin iki katına cıktığını söyledi doktorum ve hemen dahiliyeye gitmemi önerdi . Araştırdığım kadarıyla cocukta zeka geriliğine ve düşük gibi bi çok probleme sebep oluyormus . Basına böyle bir durum gelen var mı cok tedirginim ve korkuyorumm
İlk trimesterda 2.5 ve altı istiyor Dr lar. Eğer bu değerin üstündeyse en küçük dozda ilac başlanır.kaç çıkmıştı betanız. ben 4+3 iken TSH 3.173 çıktı endişeleniyorum. cuma kontrolüm var 15 yıl önce falan guatr ameliyatı olmuştumama geçen haftaya kadar tsh değerim gayet normaldi şimdi 1. trimestıra göre yüksek çıkmış yardımcı olur musunuz
[td][/td]
[td][/td]
teşekkür ederim allah korusun bir düşük riski teşkil etmez inşallah size ilacı kadın doğum mu başladı dahiliye mi.İlk trimesterda 2.5 ve altı istiyor Dr lar. Eğer bu değerin üstündeyse en küçük dozda ilac başlanır.
Bende ikinci trimesterda 3.16 çıktı Bir aydır ilaç kullanıyorum. 2.12 ye düştü. Endişe etme.
Kadın doğum dahiliyeye sevk etti. Orada ayrıntılı bakıldı. Sadece tsh değil, serbest t3, serbest t4 vs. de bakıldı.teşekkür ederim allah korusun bir düşük riski teşkil etmez inşallah size ilacı kadın doğum mu başladı dahiliye mi.
çok teşekkür ederim kadın doğum kontrolüm bu cuma ama ben yineden pazartesi dahiliyeye randevu aldım valla detaylı baktırayım içim rahat etsin çok teşekkür ederim.Kadın doğum dahiliyeye sevk etti. Orada ayrıntılı bakıldı. Sadece tsh değil, serbest t3, serbest t4 vs. de bakıldı.
Tsh 3 civarı korkulacak bi seviye değil. Uzun vadede bebekte gelişim geriliği olur diyorlar ama öyle birkaç günde birkaç haftada bi şey olmaz.
Merhaba canım öncelikle endişelenme ben de endişelenmiştim ilk öğrendiğimde ama çok erken bi haftada öğrenmişsin benim gibi , sevin hatta :) benim 5. Haftada 3 civarında bi şey çıkmıştı, normalde tsh ım düşüktü önceden. İşte doktor gebeliğin tsh yükseltebileceğini söyledi, gebelik tiroidi diye bi şey varmış zaten, gebelikten sonra geçiyor diyen çok oldu bana :)kaç çıkmıştı betanız. ben 4+3 iken TSH 3.173 çıktı endişeleniyorum. cuma kontrolüm var 15 yıl önce falan guatr ameliyatı olmuştumama geçen haftaya kadar tsh değerim gayet normaldi şimdi 1. trimestıra göre yüksek çıkmış yardımcı olur musunuz
[td][/td]
[td][/td]
Çok teşekkür ederim pazartesi gününe randevu aldım size hangi ilacı yazdıMerhaba canım öncelikle endişelenme ben de endişelenmiştim ilk öğrendiğimde ama çok erken bi haftada öğrenmişsin benim gibi , sevin hatta :) benim 5. Haftada 3 civarında bi şey çıkmıştı, normalde tsh ım düşüktü önceden. İşte doktor gebeliğin tsh yükseltebileceğini söyledi, gebelik tiroidi diye bi şey varmış zaten, gebelikten sonra geçiyor diyen çok oldu bana :)
İşte ben dahiliye doktorundan tiroid ilacı başladım öğrendiğim hafta , her ay düzenli baktırıyorum tsh ıma, ilaçla şu an 1lerde seyrediyor. Yani sorun yok , sen de geç kalmadan dahiliyeden ilacını al :) geç kalmadığın sürece sorun yok
Levoriton 25 ilk ile başladım, düşmüştü tekrar yükseldi sonra 50liğine başlattı doktor , onu bayadır kullanıyorum düşük tutuyor. Doktor zamanla dozu artırmamız gerekebilir mutlaka ayda bir tsh baktır dedi. Ben de öyle yapıyorum.Çok teşekkür ederim pazartesi gününe randevu aldım size hangi ilacı yazdıkaç haftalık oldunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?