• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte tükürük salgısında artış

slm ivory2 nasılsın? Hamilelik nasıl gidiyor. Uzun süre oldu merak ettim.Bende aynı sorunlar devam ediyor.Naza yazdığın son yazıda kızda 9 ay sürebileceğini erkekte 4-5 ay sürdüğünü yazmışsın. Onu nerde okudun ben bilmiyordum.İlk kez senden duydum.Benim bebeğimin cinsiyeti belli oldu erkek bebek bekliyorum. Umarım sorunumda biter artıl 17 haftalık olucammm... görüşmek dileğiyilee...

slm ivory2 nasılsın? Hamilelik nasıl gidiyor. Uzun süre oldu merak ettim.Bende aynı sorunlar devam ediyor.Naza yazdığın son yazıda kızda 9 ay sürebileceğini erkekte 4-5 ay sürdüğünü yazmışsın. Onu nerde okudun ben bilmiyordum.İlk kez senden duydum.Benim bebeğimin cinsiyeti belli oldu erkek bebek bekliyorum. Umarım sorunumda biter artıl 17 haftalık olucammm... görüşmek dileğiyilee...

Sinamis yeniden merhaba,
Aynı sıkıntıyı yasayan bır akrabamdan duydum. O da ogluna hamıleyken 4-5 ayda gecmıs kızında 9 ay surmus. Benım de oglum olucak ve 16. hafta ıcıne gırdım. Sankı ıkı gundur azalma var gıbı ama psıkolojık mı degıl mı bılmıyorum. Dilerim kısa zamanda geçer. Öyle ya da böyle katlanıcaz bebişlerimiz için :) Allah sana da bana da bu durumda olanlara da yardımcı olsun canım.

Sinamis yeniden merhaba,
Aynı sıkıntıyı yasayan bır akrabamdan duydum. O da ogluna hamıleyken 4-5 ayda gecmıs kızında 9 ay surmus. Benım de oglum olucak ve 16. hafta ıcıne gırdım. Sankı ıkı gundur azalma var gıbı ama psıkolojık mı degıl mı bılmıyorum. Dilerim kısa zamanda geçer. Öyle ya da böyle katlanıcaz bebişlerimiz için :) Allah sana da bana da bu durumda olanlara da yardımcı olsun canım.

ahhh,ah, sevgili sinamis ve ivory,
bende sizle aynı durumdayım.şuanda 17+2 haftalığım ve benimki kız ben napıcam şu durumda :((
aynen bende sizin gibi konuşamaz oldum tükürmekten ve bulantımıda tetikliyor malesef.
kızlar benim için de dua edin lütfen.inşallah Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın arkadaşlar,
en kötüsü bu olsun,bunun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadan yavrularımıza kavuşalım inşallah.
sevgiler.

ahhh,ah, sevgili sinamis ve ivory,
bende sizle aynı durumdayım.şuanda 17+2 haftalığım ve benimki kız ben napıcam şu durumda :((
aynen bende sizin gibi konuşamaz oldum tükürmekten ve bulantımıda tetikliyor malesef.
kızlar benim için de dua edin lütfen.inşallah Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın arkadaşlar,
en kötüsü bu olsun,bunun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadan yavrularımıza kavuşalım inşallah.
sevgiler.

Amin Jupim,
Bebişlerimiz için katlanıyoruz, Allah yardımcımız olsun. Ne mutlu sana ki yolun sonuna yaklasmıssın, bebeğini kucagına almana az kalmış.

Tarihi yanlış okumuşum :) seninle aynı dönemdeyiz :)))

Slm İvory2 ve Jupim.
Bu durumda olan herkese allah yardım etsin gerçekten çok zor. Zaman ilerledikçe azalma olduğunu hissediyorum. ama yinede bitmediği için sıkıntı. Bu arada sizde boğaz ağrısı oluyor yanma oluyor. Bu sizdede var mı? Bazen bu durumdan çıldırasım geliyor. Görüşmek dileğiyle kızlarrr..

selamlar,
bu konuya cozum onerisi getiren oldu mu? bircok arastırma yapıp doktorlara sordum ancak en ufak bir öneride bile bulunamadılar.çalısan biri oalrak cok zor durumda kalıyorum gercekten hayattan sogutan bir olay nasıl basa cıkabilecegimi bilmiyorum 2 haftadır cok yogun bir sekilde yasıyorum.

selamlar,
bu konuya cozum onerisi getiren oldu mu? bircok arastırma yapıp doktorlara sordum ancak en ufak bir öneride bile bulunamadılar.çalısan biri oalrak cok zor durumda kalıyorum gercekten hayattan sogutan bir olay nasıl basa cıkabilecegimi bilmiyorum 2 haftadır cok yogun bir sekilde yasıyorum.

Slm icedwings bu sorunu ortalama 4 aydır yaşıyorum. hamileliğimde 22. haftada ve halen devam ediyor. Bende çalışırken çok zorlanıyorum. Elimde hep köpük bardak var. Son zamanlarda tükrük bezlerimin boğaza yakın olanları çalışmamaya başladı sürekli tükürme isteği olduğundan boğazım sürekli ağrıyor ve ve yara. İnan doğum için gün sayıyorum. Üzülerek söyleyeyim bu sorun doğum sonrası bitecek bende hastane de çalışan biri olarak olarak sürekli doktorlarla içiçeyim ama onların tek dediği sabret doğurunca herşey bitecek.

Slm ivory nasılsın uzun zamandır iletişimde bulunamadık nasıl gidiyor? Kaçıncı haftaya girdin? Benim aynı sorunlar devam ediyor hatta kusmalarım arttı.Allahtan doğuma az kaldı . Görüşmek dileğiyle ivory hoşçakal....

Merhaba Sinamis, benim şikayetlerim neredeyse geçti diyebilirim, yaklasık bır haftadır belirgin şekilde azalma hissediyorum. İnşallah senin de geçer. Benim oğluşum 19 haftalık oldu. Kızlar umarım hepiniz de kısa zamanda kurtulursunuz. Bebeğimin hareketlerını daha ıkı uc gundur hıssetmeye basladım 3 ayda hısseden de varmıs :) heyecan verici.

selamlar,

İcedwings merhaba,
Keşke bir çözümü olsa, sinamisle çok araştırdık ama çaresiz katlanmak zorundayız. Öyle zor bir durum ki, sadece yaşayan anlayabilir. Bu durumu kime söylesem anlamakta zorlanıyor. Benim size göre tek avantajım hamile kalmadan önce işten ayrılmış olmam. Kendimce çözümü sürekli ağzımda birşeyler çiğneyerek (asla sakız değil), özellikle tatlı meyveler ve ayva yiyerek buldum. İşe yarıyor ama gaza sebep oluyor. Dışarıya çıkmam gerektiğinde yanıma ya tuzlu çerez, ya ayıkladıgım nar poşetini, ya da patlamış mısır aldım. Geceleri uyku bile uyuyamamak, konuşamamak, çok zor. Bazen çaresizliğime oturup ağladıgım bile oldu. Ama geçiyor, sabret, bebişini düşün. Onun için katlanıyoruz tüm bu sıkıntılara. Yeterki onlar saglıklı olsun. Bebeğinin sevgisi sana güç vericektir canım.

saol ivory umarım hepimizin en kısa surede geçer demekten baska şansım yok sanırım.
bende işyerinde surekli dondurma, patlamış mısırla idare etmeye calısıyorum ama tabiki nafile sureklide birseyler yenmiyor :)
bazen diyorumki kendime bu konuda kısa çöpü çekenlerdeniz umarım daha çekilmesi gelmez başımıza.

ben yandım o vakit daha 8 haftalıgım :( 5. haftanın basında baslamıştı saymakla gunde bitmezki şimdi

Slm İcewings,
zaman öyle çabuk geçiyor ki merak etme belkide senin benimki gibi olmaz 16. haftada biter. benim 8. haftada başlamıştır ve şuan 22. haftadayım halen devam ediyor öyle yada böyle geçiyor çok zor bir süreç ama yapıcak bişey yok....

ben yandım o vakit daha 8 haftalıgım :( 5. haftanın basında baslamıştı saymakla gunde bitmezki şimdi

İcedwings benim de 5. haftanın başında başladı ve 18. haftada artık azalmalar oldu şimdi de tam olarak gecmedı ama en azından tükürük salgım yutabılecegım duzeye geldı. Moralini bozma, zamanı gelince geçicek sık dişini. İyiki bu forum var kızlar, bu sayede sizleri tanıdım, bu soruna çözüm bulamadıysam da en azından sizlerin varlığı ve bu problemimizi paylaşabılmek, bu sıkıntılı dönemde bana güç verdi. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın . . .

18 hafta 5 günlük hamileyim yaklaşık 10 haftadır tükürük problemini yaşıyorum ve geçecek gibi görünmüyor ütün sosyal hayatım felç oldu evden çıkmıyorum ağzımın çevresi yara içinde evin içinde kimseyle konuşmadan oturuyorum sabahtan akşama kadar çünkü bir yerden sonra sürekli gidip tükürmek yoruyor gece uyku uyuyamıyorum ağzımı silmekten birde kimse anlamıyor ya yut diyorlar yada dalga geçiyorlar bulantılarım yeni geçti reflümde var üstüne bir de bu eklenince resmen depresyona girdim herkes Allah beterinden korusun bu birşey değil diyor ama çekilecek gibi değil artık sabrım kalmadı yok mu bunun bir çaresi?

merhaba Evren,
benimde suan 14. hafta ve bende 9 haftadır elimde dışı kapalı ayran şişesi ile geziyorum. çalıştıgım için onumde herzaman 2 bardak oluyor evet haklısın kimse anlamıyor doktorlar bile ciddiyetinin farkında degiller ama ne uyutuyor ne rahat ettiriyor cok iyi anlıyorum. Ama inan çalısıp surekli toplantıya gidince cok daha zor.
bende biran once gecmesini bekliyorum. umarım daha uzun surmez.

merhaba icedwings çalışan için çok zor bir durum Allah yardımcın olsun ben işten izin aldım bulantı ve kusmam çok fazlaydı şimdi geçmesine rağmen dönemiyorum çünkü şimdi de tükürük salgısı çıktı işim gereği sürekli konuşmam gerekiyor fakat bu şartlar altında mümkün değil çaresiz evde oturuyorum inan arkadaşlarımla bile görüşmüyorum kimsenin telefonuna cevap veremiyorum kendimden soğudum şu dönemde hamileliğin sevinci bile yarım kaldı tabi farklı sorunlar daha kötü sağlık problemleri olmadığı için mutluyum ama bu da beni psikolojik olarak baya yıprattı..

çok iyi anlıyorum Evren :) bende o kadar caresiz kaldımki gercekten allah cozumsuz rahatsızlık vermesin.
dun gene arastırma içerisindeydim yurtdısında 2-3 kişiye allerji ilacı vermiş doktor. banada doktorum vermişti tukuruk için ancak işe yaramayınca bıraktım.

gene dun okuduguma gore karbonat+ılık su ile agzını surekli calkalayan bitri yazmış bende denedim tukurukte cok azalma olmasada yogunlugunda bir azalma oldu gibi sanki. ancak bende dun denemeye basladım belki sende de işe yarar denemeye değer :)

merhaba Evren,
benimde suan 14. hafta ve bende 9 haftadır elimde dışı kapalı ayran şişesi ile geziyorum. çalıştıgım için onumde herzaman 2 bardak oluyor evet haklısın kimse anlamıyor doktorlar bile ciddiyetinin farkında degiller ama ne uyutuyor ne rahat ettiriyor cok iyi anlıyorum. Ama inan çalısıp surekli toplantıya gidince cok daha zor.
bende biran once gecmesini bekliyorum. umarım daha uzun surmez.

yoksa yoksa sen :)

Back
X