• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte tükürük salgısında artış

çok iyi anlıyorum Evren :) bende o kadar caresiz kaldımki gercekten allah cozumsuz rahatsızlık vermesin.
dun gene arastırma içerisindeydim yurtdısında 2-3 kişiye allerji ilacı vermiş doktor. banada doktorum vermişti tukuruk için ancak işe yaramayınca bıraktım.

gene dun okuduguma gore karbonat+ılık su ile agzını surekli calkalayan bitri yazmış bende denedim tukurukte cok azalma olmasada yogunlugunda bir azalma oldu gibi sanki. ancak bende dun denemeye basladım belki sende de işe yarar denemeye değer :)

Merhaba karbonatlı su gerçekten işe yaradı mı merak ediyorum.Benim bu sorunum halen devam ediyor..

merhaba sinamis,
ne yalan soyliyim sadece 2 gun deneyebildim ama cok yaradı diyeyemem o iki gundede. bunun dısında doktorum bitkisel bir ilaç verdi bulantı için gerci benim bulantım yoktu ama onuda 5 gun kullandım bıraktım oda herhangi bir sekilde salgıyı azaltmadı. suan 15+5 im ve halen aynı sorundan muzdaripim. senin kacıncı hafta oldu? ümidim 18. hafta :)

Merhaba bende 11+2 haftalık hamileyim 6. haftamdan buyana tükürük salgım çok arttı. aynı zamanda mide bulantısı ve kusma şikayetlerimde oldu7 kilo verdim ama mide bulantısı şikayetlerim azalsada tükürük tam hızıyla devam ediyor ve çaresi olmamasına çok üzülüyorum tükürük yüzünden bazen kusuyorum. hamilelikten hiç birşey anlamıyorum. hastalıklı bir insan gibi dolaşıyorum. çalışırken çok zorlanıyorum. dakika geçmeden tükürüyorum.Allah bu durumda olan herkese yardım etsin sıkıntılarından kurtarsın.

üzülme kuzucum en azından sağlıklısınız, sağlık problemi nedeniyle zor durumda olanlar ne yapsın :) Buna şükür deyip geçmek lazım..

arkadaşlar umudunuzu yitirmeyin ama 2o hafta 5 günlük hamileyim ve tükürük tam gaz devam ediyor artık geçmeyeceğine kanaat getirdim mümkün olmadıkça evden çıkmıyorum sadece doktora ya da zorunlu olduğum yerlere çıkıyorum hamile değil hasta gibi hissediyorum herkese çok basit gelen bu olay beni resmen depresyona soktu yapacak birşey yok bebeklerimiz sağlıklı olsun yeter...

Sinamis selam
Sanirim aramizda once sen dogum yapicaksin. Senden cok ama cok buyuk bir ricam var :)) biliyorumki dogumdan sonra cok mesgul olucaksin ancak bize dogum yapar yapmaz tukuruk olayi gecti yazarmisin. :)))) umidimizi o yone tasimaktan baska bi sansimiz yok sanirim. Tesekkurler

sinemis senin ne kadar oldu hamileliğin ve evet bende en çok bunu merak ediyorum lütfen ilk doğum yapan bizimle paylaşsın bizim de umudumuz olsun...

GEBELİKTE FAZLA TÜKÜRÜK OLMASI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM İlk haftalarda tükürük salgısı çok ender olarak artabilir. Ama bu da zararsızdır ve genellikle gebeliğin 3. ayından sonra bu fazla tükürük salgılama da normale döner. Aşırı tükürük salgılanmasının önüne geçmek için adaçayı içmek tavsiye edilmektedir. Yine doktorunuzun size tavsiye edebileceği bir ilaç ya da gargara tükürük salgısını keser ya da şiddetini hafifletebilir.

Adaçayını denemeyi düşünüyorum arkadaşlar.Deneyen varmı acaba

Arkadaşlar tükürük sorunu biten, azalan ,bitecek gibi olan yokmu yaaa biraz umutlanmak istiyorum. yeter artıııııık bıktım yaaa.hiçbirşey yapamıyorum bir elimde poşet bir elimde peçete günder 5-6 rulo peçete bitiriyorum..... sizin hala devam ediyormu Allah aşkına cevap verin...

17. Haftadayim azalma/ bitme herhangi bir duzelme olmadi. Naneli seker agzinda oldugu surece salgiyi cok azaltiyor fakat bitince gene basliyor. Suan yeni gozdem polo delikli naneli seker :)

Sinamis selam
Sanirim aramizda once sen dogum yapicaksin. Senden cok ama cok buyuk bir ricam var :)) biliyorumki dogumdan sonra cok mesgul olucaksin ancak bize dogum yapar yapmaz tukuruk olayi gecti yazarmisin. :)))) umidimizi o yone tasimaktan baska bi sansimiz yok sanirim. Tesekkurler

Arkadaşlar ben 32 haftalık oldum benim tükrük salgısınla birlikte kusmamda vardı. Vardı diyorum çok şükür azalma var. Ben hastanede çalışıyrm. Bi gün işyerinde her zamanki gibi midem bulanıyordu tanıdığım bir doktor tesadüfen yanıma geldi biraz konuştuk. Bana kusmalarımda yardımcı olabileceğimi söyledi.4 kez akapunktur iğnesi yaptı. ve kusmalarım bir anda durdu mide bulantımda bunlar yok olunca tükürük salgısında da azalma oldu. Mesela şuan sadece akşam üzeri bir kaç saat tükürük salgısı geliyor.Ama önce ki alışkanlığımı kaybetmem gerekli çünkü tükürüğümü yutmayı unutuyrm o kadar alışmışım ki yutmamak için çabalıyrm sanki, Eğer kusmalarınız varsa akapunktur yapılıyor herkesin bilgisine arkadaşlar... Allah yardımcımız olsunnn

sevgili Sinemis nerede yaşıyorsun hangi hastanede yaptırdın akapunkturu uygunsan daha detaylı yazar mısın hiçbir zararı yan etkisi var mıymış? bana da söylediler akapunktur yaptırabilirsin diye ama pek duymadığım için araştırmadım biraz da iğne fobim var lütfen daha detaylı yaz bize yardımcı ol lüüütfeeen...

benim bulantım yok ancak akupuntur bilgilerini alabilirim denemekten bir zarar cıkmaz sanırım eger ki salgıyı azaltıcaksa herseyi denerim :)

Mide bulantısı için akapunktur uygulandığını bir kaç kişiden duymuştum.İşede yarıyormuş , ama benim mide bulantılarım çok azalmasına rağmen tükürük devam ediyor. Deneyen olursa bizede haber versin ne olur.... gerçekten çok az sayıda kişiyiz burada bu sıkıntıyı çeken. Kime söylesem, kim görse psikolojik diyor. ama hiç ilgisi yok. asıl bu yüzden psikolojimiz bozuluyor. 6 yaşında kızım var onu bile öpemiyorum. çok üzülüyorum.:((((

sevgili Sinemis nerede yaşıyorsun hangi hastanede yaptırdın akapunkturu uygunsan daha detaylı yazar mısın hiçbir zararı yan etkisi var mıymış? bana da söylediler akapunktur yaptırabilirsin diye ama pek duymadığım için araştırmadım biraz da iğne fobim var lütfen daha detaylı yaz bize yardımcı ol lüüütfeeen...

MRB evrend_21 ben İstanbulda yaşıyrm akapunkturun yan etkisi, zararı yok ama sadece mide bulantısı ve kusmada yapılan bişey bu. biraz insanın canı yanıyor ama ben herşeye razıydım. Şükür şuan iyi sayılırım.

Sinamis çok teşekkür ederim bir şey daha sorucam tükürük için yapılıyor mu akapunktur işlemi uygun olduğunda yazabilir misin lütfen? benim pek bulantı problemim kalmadı ama bu tükürük bitirecek beni..

Sinamis çok teşekkür ederim bir şey daha sorucam tükürük için yapılıyor mu akapunktur işlemi uygun olduğunda yazabilir misin lütfen? benim pek bulantı problemim kalmadı ama bu tükürük bitirecek beni..

Ne yazık ki tükürük için yapılmıyor sabretmeye çalış benim hamilelik dönemin berbat geçti allah kimseye yaşatmasın. HErkes bu dönemi mutlu olarak geçirirken benim ki çok kötüydü.Hatırlamak istemeyeceğim bir dönem yani.Allah sabrını veriyor bi şekilde.

Back
X