• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Vitamin Kullanımı ve kilo artışı sorunsalı!

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Sizlere bir konu danışmak istiyorum.Onceki iki gebeliğimde de 9 ay elevit kullandım ve feci kilo aldırmıştı.Aynı zamanda demir ve kan ilaçlarıda kullandığım için iştahım aşırı acıktı.90 kılolarla doğum yaptım.Şimdi 16 haftalık hamıleyım 68 kiloyla hamile kaldım.Değerlerim de çok iyi.Gayet sağlıklyım.Çok şükür.Bugün bebek hemşiresi olan bir arkadaşımla ayak üstü sohbet ettik.Ona danıştım vıtamın kullanmak zorunlumu diye?Kesinlikle hayır dedı.Bazı doktorlar gerek yoksa vermıyor bıle dedi.Kendısıde hiç kullanmamış.Benim çocuklarımın doktoru aynı doktor sürekli ilaç kullandırıyor.9 ay devam diyor.Suan folik+d3+b12+magnezyum ve kan ilacı kullanıyorum daha 16 haftadayız.Vıtamin kullanmak istemiyorum.Fikir ve görüslerinize talibim.Teşekkürler

Valla benim doktorum da verdi kullanıyorum sonra keşke kullansaydim dermiyim diye düşünürüm diye net birşey yok galiba bu konuda ben de çok kilo aldım :(

bu konudan ben de cok rahatsizim ya. benim doktorum da surekli hersey icin vitamin veriyor. degerlerim aslinda normal ama o yuksek ciksin istiyor diye surekli veriyor. almiyorum ben. bi gun demir bi gun multivitamin felan o sekilde aliyorum. zaten agir gelenleri (mesela elevit, gyno ferro fln cok dokundu bana) degistirdi hafif olanlari verdi onlari da dedigim gibi gun asiri kullaniyorum. bebegimin gelisimi de gayet iyi hatta onde gidiyor.. ben kendimce boyle bisey yapiyorum ama tabiki doktorlarin da vardir bi bildigi..

Ben vitamin yeeine saglikli ve dengeli besenme taraftariyim. Kanim 12 13 arası henuz kan ilacina bile baslamadim. Ilkinde kanim düşüktü kullanmıştım. Ama vutamin hic kullanmadim. Bol sebze meyve protein ve bol su..

Ben vitamin kullanmaktan kilo alindigini dusunmuyorum ilk gebeligimde doktorun verdigi her vitamini kullandim normal beslenerek 9 kg alarak gebeligimi tamamladim simdide kullaniyorum vitamin henuz 2 kg aldim gebelik onceside 3 aydan fazla folik asit kullanmistim

Merhaba arkadaşlar
Sizlere bir konu danışmak istiyorum.Onceki iki gebeliğimde de 9 ay elevit kullandım ve feci kilo aldırmıştı.Aynı zamanda demir ve kan ilaçlarıda kullandığım için iştahım aşırı acıktı.90 kılolarla doğum yaptım.Şimdi 16 haftalık hamıleyım 68 kiloyla hamile kaldım.Değerlerim de çok iyi.Gayet sağlıklyım.Çok şükür.Bugün bebek hemşiresi olan bir arkadaşımla ayak üstü sohbet ettik.Ona danıştım vıtamın kullanmak zorunlumu diye?Kesinlikle hayır dedı.Bazı doktorlar gerek yoksa vermıyor bıle dedi.Kendısıde hiç kullanmamış.Benim çocuklarımın doktoru aynı doktor sürekli ilaç kullandırıyor.9 ay devam diyor.Suan folik+d3+b12+magnezyum ve kan ilacı kullanıyorum daha 16 haftadayız.Vıtamin kullanmak istemiyorum.Fikir ve görüslerinize talibim.Teşekkürler
Hamilelikte vitamin kullanma sebebi sadece senin sagligin icin. Sonucta bebek senin depondan beslenir almasan bile. AMA eger vitamin kullanmazsan gebelik sonunda butun depolarin bosalmis olur ve Sen cok cekersin. o yuzden vitamin kullanip kullanmamak bir nevi Sana kalmis bisey. AMA dogum sonrasi dis sorunlari sac dokulmesi bagisiklik sisteminin iyi olmamasi sebebiyle hastaliklarla ugrasirsin. AMA demir hapinda eger kansizlik da varsa almama gibi bir luksun yok. O zorunlu. Bir de vitaminin kilo aldirdigini dusunmuyorum. Vitamin hapi nasil kilo aldirabilir ki? Eger meyva sebze protein agirlikli beslenirsen cok kilo almazsin canim.

Ben gebelik öncesi folik asit alırken diğer vitaminleri de almak için Solgar vm 75 kullandım. Günlük hayatımı kolaylaştırıyor daha dinç hissediyordum kendimi.
Hala devam ediyorum. Kilo alımı yapmadı bende. Hatta gebeliğe karar verdiğimde Bi arkadaşım şimdi folik asit kullanacaksın o da çok kilo yapacak demişti çok sinir olmuştum. Ona inat kilo almamış olabilirim:KK70:

Ben gebelik öncesi folik asit alırken diğer vitaminleri de almak için Solgar vm 75 kullandım. Günlük hayatımı kolaylaştırıyor daha dinç hissediyordum kendimi.
Hala devam ediyorum. Kilo alımı yapmadı bende. Hatta gebeliğe karar verdiğimde Bi arkadaşım şimdi folik asit kullanacaksın o da çok kilo yapacak demişti çok sinir olmuştum. Ona inat kilo almamış olabilirim:KK70:
ben iki yildir hamile kalamadim 2yildir duzenli folik asit kullandim bazi gunler cok istahmi aciyor du doymuyordum sonra gece yatmaya yakin icmeye basladim daha iyi oldu. su an 5. haftamdayim vitamin icme taraftariyim ilk ultrasondan sonra doktorumla konusup basliycam.. rabbim saglikla sihhatle kucagimiza almayi nasip etsin darisida isteyenlere olsun ins. tez zamanda .

Ben vitamin yeeine saglikli ve dengeli besenme taraftariyim. Kanim 12 13 arası henuz kan ilacina bile baslamadim. Ilkinde kanim düşüktü kullanmıştım. Ama vutamin hic kullanmadim. Bol sebze meyve protein ve bol su..
dengeli beslensenizde ekstra bir canli var icinizde yetmez o yuzden ek takviye her zaman onemli derim.

Canm bana da doktorum vermedi vitamin ben zaten kendi istediğimi değil bebek için gerekli olanları tuketiyorum günlük keçiboynuzu pekmezi 3 4 porsiyon süt ürünü 3 4 porsiyon meyve sebze fındık ceviz karaüzüm et bol su maden suyu vb. Bebegimde haftasıyla uyumlu bende sağlık sorunu yaşamadım 3. Hamileligim bundan öncede kullanmamıştım gerekli olsa doktorum verirdi diye dusundum

Şöyle birşey var tatlım sende bilirsin ki bebek bizden besleniyor ve vitamin takviyesi çok onemli kan hapı vs ..
Evet bütün doktorlar vermiyorlar ama bebek bizim depolarımızdan aldığı için bir süre sonra bizim depolarımizda tükeniyor haliyle o zaman hem bizim için hemde karnımızdaki bebek için sorun olmaya başlıyor bu yüzden kullanmanı tavsiye ederim..
Bende senin gibi ilaç kullaniyorum 6 aylık hamileyim ve sadece 1 kilo aldim 51 ile hamile kaldım 52 kiloyum şuanda..

Back
X