- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 703
- 43
- 35
- Konu Sahibi Zencefill90
-
Toksoplazmanın düşüklüğü dediğin ne ki ? 2 test var toksoplazmada. Biri igm biri igg. İgm aktif hastalığı gösterir. Pozitifse toksoplazma hastalığını o an geçirdiğini gösterir. Negatifse hastalığın o an sende olmadığını. İgg pozitifse bağışıklığın vardır bi daha hayatın boyunca korunursun kapmazsın mikrobu. Ama igg negatifse dikkat etmen lazım etleri çok iyi pişirmen lazım sebzeleri iyi yıkaman lazım. Benim hem igm hem igg negatif çıktı yani hastalığı hiç kapmamışım hayatım boyunca o yüzden hamileliğimde hep dikkat ediyorum yediklerime ve sürekli kan verip baktırıyorum kapıp kapmadığıma. Umarım soruna cevap verebilmişimdir canımYok kiz kan azalir mi hemen yeniliyo kendini hatta daha iyi yeni taze kan uretiyo vucut. Bende kan verdim 4 kez hcg icin 1 kez 6 7 tup btn tahliller icin. Insan genclesiyo :) visne suyu pekmez fln ye ic kan yapsin toxoplazma dusuklugu ne demek bilgin varmi
Benim 2side normal degerlerin altinda cikmis igg de igm de. Mesela igm 0 igg 0.1 gibi biseydi dha dr a gostermedim. Bu hıv hepatit b hepatit c de sinirin altinda dusuk çıkmışToksoplazmanın düşüklüğü dediğin ne ki ? 2 test var toksoplazmada. Biri igm biri igg. İgm aktif hastalığı gösterir. Pozitifse toksoplazma hastalığını o an geçirdiğini gösterir. Negatifse hastalığın o an sende olmadığını. İgg pozitifse bağışıklığın vardır bi daha hayatın boyunca korunursun kapmazsın mikrobu. Ama igg negatifse dikkat etmen lazım etleri çok iyi pişirmen lazım sebzeleri iyi yıkaman lazım. Benim hem igm hem igg negatif çıktı yani hastalığı hiç kapmamışım hayatım boyunca o yüzden hamileliğimde hep dikkat ediyorum yediklerime ve sürekli kan verip baktırıyorum kapıp kapmadığıma. Umarım soruna cevap verebilmişimdir canım
Yani hepsi negatif. O zaman sıkıntı yok canım.Benim 2side normal degerlerin altinda cikmis igg de igm de. Mesela igm 0 igg 0.1 gibi biseydi dha dr a gostermedim. Bu hıv hepatit b hepatit c de sinirin altinda dusuk çıkmış
Ilk gordugumde kotu sandim odum kopmuştu. Sen kac haftalik hamissinYani hepsi negatif. O zaman sıkıntı yok canım.
28. Hafta bitti canım :) senin kaç oldu ?Ilk gordugumde kotu sandim odum kopmuştu. Sen kac haftalik hamissin
Ooo snn az kalmis ben yolun basndayim daha 7. Hftama giriyorun28. Hafta bitti canım :) senin kaç oldu ?
Bundan sonra zaten kan vermek istemediğimi söylücem dikkat edicem ama şimdiye kadar zarar vermiş midir? Kanım çok azaldıysa diye korkuyorum. Vücudun kaybettiği kan hemen yenilenir mi acabaCnm seker yuklemesini de yapmissin bi sikinti yoksa bundan sonraki kontrollerinde idrar ve hemogram tahlili yaparsin sadece.
Hemogram değerim 10,7 çıktı sizce çok mu düşük ? Kan alındıktan sonra daha da düşmüş müdür ?Yoo kan vermen sikinti degil. İlaclarini duzenli kullanirsan ztn o acigi kapatirsin :) tahlil vermek sana kalmis ama kan sayimina baktirmani tavsiye ederim dusukse onlem alirsin dogumda bi baskasinin kanini almak zorunda kalmamak icin.
Yok arksatmıyoeym zaten demir hapı ve elevit kullanıyorum.Takmissin kan vermeye :) kan vermekle bitmis olsaydi bende kan kalmazdi
10.7 kotu degil ama ilaclarini aksatmaman lazim.
Çok geçmiş olsun. Umarım siz de en kısa zamanda kavuşursunuz bebeğinize bir daha aynı şeyleri yaşamazsınız. Cevabınız için teşekkür ederimYok ben hamile degilim kurtaj oldum malesef. Ama bu surecte surekli tahlil yaptirmistim o acidan soyledim ki dun bile gittim kan tahlili yaptirdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?