Gebelikte yapılan tahliller

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
Merhaba hamişler. Hamileliğimin başından beri gerek rutin tahliller gerekse benim evhamlarım yüzünden çok sık tahlil yapıldı bana. Özellikle bu son 1 ayda toplamda 12 tüp kan alındı çünkü tam kan sayımı, 2 defa şeker yüklemesi ve toksoplazma testleri yapıldı. Bugun en son gıda zehirlenmesi yaşadığım için yine 3 tüp kan alındı enfeksiyon varmı bakmak için. Bugun kan alındıktan sonra fenalaştım gözüm karardı ve tansiyonum düştü. Vücudumdan bu kadar kan alınmasındn dolayı kanım azalmış olabilir mi ? Bu durum bebeğime zarar vermiş midir? Sizin de hamileliğinizde çok kan verdiğiniz oldu mu ? Kaç tüp verdiniz ?

Yok kiz kan azalir mi hemen yeniliyo kendini hatta daha iyi yeni taze kan uretiyo vucut. Bende kan verdim 4 kez hcg icin 1 kez 6 7 tup btn tahliller icin. Insan genclesiyo :) visne suyu pekmez fln ye ic kan yapsin toxoplazma dusuklugu ne demek bilgin varmi

Toksoplazmanın düşüklüğü dediğin ne ki ? 2 test var toksoplazmada. Biri igm biri igg. İgm aktif hastalığı gösterir. Pozitifse toksoplazma hastalığını o an geçirdiğini gösterir. Negatifse hastalığın o an sende olmadığını. İgg pozitifse bağışıklığın vardır bi daha hayatın boyunca korunursun kapmazsın mikrobu. Ama igg negatifse dikkat etmen lazım etleri çok iyi pişirmen lazım sebzeleri iyi yıkaman lazım. Benim hem igm hem igg negatif çıktı yani hastalığı hiç kapmamışım hayatım boyunca o yüzden hamileliğimde hep dikkat ediyorum yediklerime ve sürekli kan verip baktırıyorum kapıp kapmadığıma. Umarım soruna cevap verebilmişimdir canım

Benim 2side normal degerlerin altinda cikmis igg de igm de. Mesela igm 0 igg 0.1 gibi biseydi dha dr a gostermedim. Bu hıv hepatit b hepatit c de sinirin altinda dusuk çıkmış

Arkadaşlar bu konuda başka yazıcak olan yok mu ? Çok korkuyorum taktım kafama nolur bileyler yazın

Cnm seker yuklemesini de yapmissin bi sikinti yoksa bundan sonraki kontrollerinde idrar ve hemogram tahlili yaparsin sadece.

Cnm seker yuklemesini de yapmissin bi sikinti yoksa bundan sonraki kontrollerinde idrar ve hemogram tahlili yaparsin sadece.
Bundan sonra zaten kan vermek istemediğimi söylücem dikkat edicem ama şimdiye kadar zarar vermiş midir? Kanım çok azaldıysa diye korkuyorum. Vücudun kaybettiği kan hemen yenilenir mi acaba

Yoo kan vermen sikinti degil. İlaclarini duzenli kullanirsan ztn o acigi kapatirsin :) tahlil vermek sana kalmis ama kan sayimina baktirmani tavsiye ederim dusukse onlem alirsin dogumda bi baskasinin kanini almak zorunda kalmamak icin.

Yoo kan vermen sikinti degil. İlaclarini duzenli kullanirsan ztn o acigi kapatirsin :) tahlil vermek sana kalmis ama kan sayimina baktirmani tavsiye ederim dusukse onlem alirsin dogumda bi baskasinin kanini almak zorunda kalmamak icin.
Hemogram değerim 10,7 çıktı sizce çok mu düşük ? Kan alındıktan sonra daha da düşmüş müdür ?

Takmissin kan vermeye :) kan vermekle bitmis olsaydi bende kan kalmazdi
10.7 kotu degil ama ilaclarini aksatmaman lazim.

Takmissin kan vermeye :) kan vermekle bitmis olsaydi bende kan kalmazdi
10.7 kotu degil ama ilaclarini aksatmaman lazim.
Yok arksatmıyoeym zaten demir hapı ve elevit kullanıyorum.
Siz de mi çok kan verdiniz hamileyken ? Bende kan kalmazdı yazmışsınız ya?

Yok ben hamile degilim kurtaj oldum malesef. Ama bu surecte surekli tahlil yaptirmistim o acidan soyledim ki dun bile gittim kan tahlili yaptirdim :)

Yok ben hamile degilim kurtaj oldum malesef. Ama bu surecte surekli tahlil yaptirmistim o acidan soyledim ki dun bile gittim kan tahlili yaptirdim :)
Çok geçmiş olsun. Umarım siz de en kısa zamanda kavuşursunuz bebeğinize bir daha aynı şeyleri yaşamazsınız. Cevabınız için teşekkür ederim

Saol cnm ins
Sende hayirlisindan kucagina alirsin ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…