Gebelikte yüksek prolaktin sorun oluşturur mu?

Seval9393

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2021
106
49
18
Kızlar merhaba. Gebelikte yüksek prolaktin sorun oluşturur mu? Doktoruma yazdım ama daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa onlardan da cevap almak isterim. 5 haftalık daha çok yeni ve prolaktinim 74 çıktı. Referans aralığı 12.haftaya kadar en yüksek 84müş. Biraz telaş yaptım.

Yani referans değeri dışında değil anladığım kadarıyla ama prolaktin süt üretimini tetikleyen hormon muydu emin olamadım. İnternette bi bilgi yok mu?

Yani referans değeri dışında değil anladığım kadarıyla ama prolaktin süt üretimini tetikleyen hormon muydu emin olamadım. İnternette bi bilgi yok mu?
Evet süt hormonu. Sadece gebeliğin başında bu değerlere ulastiysa 12.haftada ne olur diye korktum. Doktorum da daha yazmadı. Şubat ayında da 78 çıkmıştı hormonun. İlaç kullandım dustu ve martta hamile kalmıştım. Ama devam etmedi ne yazık ki. Şimdi bu ay nasip oldu yine yüksek olunca işte stres

Stres yapma bence bebeğe de zararlı dicem ama pek etkili olmaz eminim ki. İnş normal bir durumdur ama benim şu ana kadar hiç prolaktin seviyeme bakılmadı mesela. O kadar sorunlu bir şey olsa bakarlar herkese diye düşünüyorum

Haklısın sen de. İnşallah bu sefer güzel ve sağlıklı ilerler. Sen de sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebegini :)

Haklısın sen de. İnşallah bu sefer güzel ve sağlıklı ilerler. Sen de sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebegini :)

Merhaba son durumunuz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…