Gebelikte yüksek tansiyon(preeklampsi)

evt 4.aydan itibaren yükseliyodu koldan ölçüyodum pompalılarla ben dijitallere güvenmiyorum
yok cnm ne sıkılması seni aydınlatıyorsam ne mutlu

canım çok yardımın oldu tekrar teşekkürler,inşallah bu hamileliğini çok rahat sorunsuz geçirirsin,öptüm Allah a emanet olun.:1hug:

aynı sorun bendede var malesef.21 haftalık hamileyim ve 16-8 15-9 civarıında hep tansiyonum.doktorum ölçtüğünde 18 kadar cıkıyo.işin kötü tarafı ben tansiyonumun çıktıgını hiç hissetmiyorum ve doktor bu daha kötü dedi.en azından hissetsem düşürmek iiçin bişiler yaparım.ama hiç ama hiç hissetmiyorum.sadec bebe aspirini kullanıyorum.tuzsuz yiyorum.doktorum tansiyon ilacı vermedi.tansiyon yüksekliği yüzünden bi arkadasım ölü dogum yaptı ve ben çok korkuyorum.hep diken üstündeyim.keşke biraz hissedebilseydim.caresine bakardm.muhtemelen erken doguum yapacaklardan biriyim.

canım bu kadar umutsuz olma benimde ara sıra tansiyonum çok çıkıyor ama ben umutluyum sağlıkla alacağım bebeğimi kucağıma inşallah,arkadaşının takibi iyi yapılmamıştır veya başka rahatsızlığıda olabilir iyi düşün iyi olsun burdan birbirimize moral vermeliyiz,unutma moralinin yüksek olması ve iyi dinlenmen çok önemli,geçmiş olsun.

arkadaşlar hep olumlu düşünüyordum herşey iyi yolunda diyordum fakat bugün yine sıkıntılar yakama yapıştı maşallah tansiyonum iyi derken protein atmaya başlamışım bile,24 saat protein tahlilim 203 çıktı,bu sıkıntıyı yaşayıp vaktinde doğum yapan arkadaşlar varmı özellikle idrarda protein atıp sağlıkla doğum yapanlar yazarsanız sevinirim,nasıl tedavi oldunuz kaç haftada bir tahlil yaptırdınız.

arkadaşlar başka bu sorunu yaşayan kimse yokmu

dayımın karısı 3 gün önce doğum yaptı ve hiper tansiyonla..
ayrıca astım bronşit, bel ve boyun fıtığı da var ve bu 4. bebeği :roflol: kazayla oldu tabi
hamilelik süresini her ay kontrollerle, düzenli beslenmelerle ve ilaçlarla geçirdi...
ayrıca erken doğum riski de vardı ve onun için de düzenli olarak ilaç kullanıyordu
3 gün önce normal doğumla sağlıklı bi bebişi oldu ve ikisi de gayet sağlıklı

tedavisini bilmiyorum ama kendine stres yapmamaya çalış... 35'in üzerinde olan bi kadındı kendisi ve sürekli sua ederek ve kendini bu şekilde rahatlatarak hamdolsun çok güzel bi şekilde bebişimiz dünyada

inşallah sağlıklı bi şekilde alırsın bebişini.. bol bol dua ve rahatlamak iyi gelir inşallah

canım çok teşekkür ederim böyle hikayeleri duymaya şuan o kadar çok ihtiyacım varki hergün ağlıyorum nasıl dayanırım bilmiyorum hep kötü şeylerr duydum bebeğim gelişmezse diye korkuyorum daha çok küçüksenağlama

sakın annesi sakın hiiiç kendini korkutma öyle.
insanların seni korkutmasına da izin verme, o tarz konuşmalar olunca ya konuyu değiştir ya da ortamdan uzaklaş..
Allahu Teala öyle büyük, öyle mucizeler veriyor ki, bize sadece dua etmek ve hayırlı sağlıklısını istemek kalıyor..
şu an sadece yediklerine dikkat etmen, ilaçlarını aksatmaman gerekiyor sanrım... bir de kendini üzmemen
Sen kendini ve bebişini düşünürsen ve dualarını eksik etmezsen Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz tuğçe'cim üzme kendini

bu arada, bizim için de dualarınızı esirgemeyin, bak bebek istiyoruz artık

canım sağol Allah razı olsun doğru söylüyorsun her kötü örnekte inan oturup saatlerce ağlıyorum minik kızımda vuruyo anne ağlama diye o zaman daha çok ağlıyorum zaten çok duygusalım bende kolay hamile kalmadımki 4 yıldır uğraşıyoruz inan halada bebeğime kavuştum diye düşünemiyorum onun hayaliyle yaşıyorum.başından beri sadece Allah a sığınıyorum diyorumki yüce Rabbimin izniyle neleri atlattık inşallah bunuda atlatırız Allah tan asla umut kesilmez.umut ediyorum,tamam canım dua ederim zaten msj okur okumaz ettim Allah sanada isteyen herkesede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda yavrularınıza kavuşursunuz inşallah,ayrıca bizelerede sağlıkla bebeklerimizi kucaklamayı nasip etsin yüce Rabbim.

merhaba tuğçe,
ben siteyi uzun zamandır takip ediyorum fakat yeni üye oldum,aynı durumu yaşamış biri olarak son durumunu çok merak ediyorum,inşallah iyiye gidiyordur..

merhaba tuğce,
bende hamileliğimin son haftalarında bu durumu yaşayan biri olarak sana sunları söyleyebilirim.
preeklampsi anne ve bebek için gerçekten çok riskli bir durum. ben bebeğimi kucağıma almadan 3-4 gün önce preeklampsi oldum. üstelik 21-14 tansiyonla doğuma gittim. çok şişmiştim, vucüdum sürekli ödem tpluyordu. doğumdan bigün öncede gözlerim görmeme derecesine gelmişti. ama bu durum çok nadir anne adaylarında olurmuş. sende de böyle olacak diye bişey yok. sakın kendini yıpratma ve üzme. bebein senden etkileniyor biliyorsun. ben herseye rağmen çok sağlıklı ve normal yolla kızımı dünyaya getirdim... bende çok stresli bi hamilelik dönemi gecirdim.senin suan ne yaşayabildiğini çok iyi tahmin edebiliyorum.inan kızım hamilelikte yaşadığım stresten çok etkilendi 3 ay byunca sürekli ağladı.sebepli sebebsiz... şimdi çok şükür Allaha o günleri atlattık. ne demek istediğimi anladın umarım.
msjlarının arasında göremedim ama sende çok şiştin mi acaba??
allahım umarım bu çabalarını boşa çıkarmaz, yavrunu sağlıkla kucağına alırsın.öpüyoruz cnm a.s.

canım bide yeni okudum sanırım sana daha preeklampsi teshisi konmamış. ama dediklerimi yinede göz arddı etme...

arakadaşlar merhaba bende son 3 gündür şişmeler başladı ayaklarımda ve ellerimde doktor tansiyonunu ölçtür dedi tansiyonum 13 8çıktı çok fazla olmamasına rağmen yinede dikkat et dedi sürekli ölçtür dedi cumartesi doktora gideceğim ama şiliklerim devam ediyor biraz tedirginim açıkçası tuzlu yiyen bir insan değilim zaten 3 gündür böyle aniden oldu tansiyonun yükseldiğini nasıl anlarız

canım benim çok teşekkür ederim inşallah oluşmaz şimdilik hafif ilerliyor Allah a sığındım vaktim dolsun zamanında doğum yapayım istiyorum benim tansiyonum yükseliyor,protein atıyorum ama diyet yaptığım için çok fazla kilo ve ödem yok şimdilik inşallah ta olmaz ,evet bende bir süre sürekli ağladım ama bebeğimide etkileyeceğini duyunca daha sakin olmaya karar verdim yinede korkuyla ümit arasındayım Allah a emanet.:1hug:

canım benim yükselince görmem bozuluyor net göremiyorum başımın arkası ağrıyor.kaç haftalık hamilesin

canım benim yükselince görmem bozuluyor net göremiyorum başımın arkası ağrıyor.kaç haftalık hamilesin

35 haftalık canım bugün tansiyonumu ölçtürdüm normal çıktı şişliklerim var ama cumartesi doktora gideceğim artık o söyler neden olduğunu

20.haftada preeklampsi başladı tansiyonum ilk 17-9 çıktı dr tansiyon ilacı ve tuzsuz yağsız diyet verdi az kilo almak zorundaydım tansiyon hep büyük 14.15 küçük 9-10 olarak gitti yatınca daha düşük çıkıyordu,son haftalarda iyice şişmeye başladım 2 kez hastanede yattım hamd ı senalar olsun38.haftanın içine girince tansiyon 17-12 çıktı bebeğim genel anesteziyle alındı tam olarak 37+2 idi gelişimi 37+4 gösteriyordu bebişim MAŞALLAH 3kg doğdu benim tansiyonum doğumdan sonra 6 hafta daha yükseldi şuan ara sıra hala yükseliyor,konuyu açmıştım sonucumu yazayım dedim

bu arada protein atımımda 24.haftada başlamıştı

canım bebeğini sağ salim kucağına almana sevindim.darısı tüm hamilelere inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…