Gebelikte yüksek tansiyon(preeklampsi)

ah kızlar aman dikkat edin bu öyle bi hastalık ki en azından sizin tanınız erken konulmuş vede tedavi altındasınız bende 30 haftalıkken 28 haftaya uyumlu bebek dünyaya getirdim ve zor günler geçirdim doktor ihmali vardı bütün belirtiler varken kendisine söylediyimdeyse herşey gayet iyi yolunda dedi bana son haftalarda nefesim daralıyodu ağlama krizine giriyodum artık ölecem ben diye mide bulantıları şişmeler çok fazla akıntı tabiri caizse su gibi resmen bu tabir hoş olmadı farkındayım ama nasıl tanımlayacağımı bilemedim şimdi düşündükçe çok üzülüyorum erken teşhis konulsaydı bende daha geç haftalarda doğururdum kızımda kuvözde yatmaz bende manevi açıdan bu kadar çökmezdim

kızlar benim de idrarda protein çıktı.tansiyon takibi verdi doktorum.3 gündür ölçüyorum hep 11-6 12-6 falan çıkıyor.benim hep düşük çıkar küçük 5 falan çıkar.hiç yükselmez.başka neden olur idrarda protein atımı bilen var mı.32. haftadayım.

canım protein atımı tansiyon yükseliğiyle ve böbreklerle ilgili bir durum diye biliyorum,ama belli bir orana kadar da normal hamile olmayan insanlarda da protein atımı olur mesela gün boyunca toplanmış 24 saatlik idrarda 200 e kadar protein atımı normal kabul ediliyor,tansiyonunu hep oturarak ölç bir süre öğle bak yatarken tansiyon benimde düşük çıkıyordu preeklampsi olmama rağmen oturur durumdaykende düşük çıkıyorsa bence preeklampsi değilsindir ama takibini hep yaptır derim ne olur ne olmaz dikkat et canım İNŞALLAH sağlıkla kucağına alırsın bebişini.

arkadaşlarım paylaşmak istedim.dün biz üniversitede perinatoloğa gittik.ben endişelerimi o da riskleri anlattı tekrarlama riski yüzde elli ama siz oğlunuza kardeş istiyorsanız ben hayır diyemem sanırım biz 2. bebek olayını kapattık allahım isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin...

bende aynı sorunları yaşadımm 24 haftalık bebeğimi kaybettım ve şuan tekrar hamıleyım ve 20. haftadayım şuan hiçbi problem yok allaha şükür amaa zaman ılerledıkçe dahada korkuyorumm

17.haftamdayım.ve kronik tansiyon hastasıyım.erken doğum durumu benide cok tedirgin ediyor.ama küçük bir tavsiyem var sonuçta müslümanız eğer bu cocuk sağlıklı bir şekilde doğması yazılmışsa kadere doacaktır yada.... bol dua etmek insanı rahatlatıyor. allah hepimizin yardımcısı olsun dualarım sizinle.

merhaba bende 20 haftamdayım bende tansiyon sorunu yaşıyorum tuzsuz diyet yapıyorum ilaç kullanıyorum tansiyon takibi yapıyorum hakkımızda allahtan hayırlısı allah hepimize yardım etsin

gebelik hipertansiyonunda tamamen tuz kısıtlaması hatta bazen azaltmak bile ölümlere yol açabiliyor. bu yüzden normal beslenmeye devam. belki protein alımı arttırılabilir sadece. allah hepimize kolaylık versin.

tuğçe senin için de çok sewindim. çok güzel büyütmüşsün bebeğini karnında.

maviege idrarda protein atımı böbrek rahatsızlıklarının yanında uzun süreli şeker yükselmelerinde de görülür. ama hiç bişey seni tansiyon kdr korkutmasın. tabi böbrekle ilgili sıkıntıların da tansiyonu etkileyebileceğini unutmamak lazım. ancak şuanki tans. prot. atılımını açıklamaz. zira gayeet iyi.

egenilcim, umarım şuanda kontrollü gidiyodur tansiyonun. hangi ilaçları kullanıyosun? senin için durum farklı ama diğer arkadaşlar için söylüyorum: literatür gebelik hipertansiyonunda tuz kesmenin fetal mortaliteye yani anne karnında ölümlere yol açtığını söylüyor allah korusun. ben de 31. haftamdayım 30+2de tansiyon problemim çıktı. bigün kalktığımda ellerim ve ayaklarım şişmişti kontrol ettiğimde ta: 150-110 çıktı. hemen dideral başladık 2x1. ama 1 hafta içinde yetersiz kaldı ve adalat eklendi. tabi yükseklik nedeniyle bebeğimin gelişimi de yavaşladı. 2-3 günde bir dr.uma kontrole gidiyorum. mümkün olduğu kdr onu karnımda büyütmeye çalışıyoruz ama ilaçlar onu nasıl etkiliyor düşüncesi ve sürekli hareketlerini takip etmek çok yıpratıcı. moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama bu çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun. dua etmekten ve dikkat etmekten başka yapacak bişi yok.

merhaba, bende ilk hamileliğimde preeklemsi rahatsızlığı yaşadım ve 26 haftalık bebeğimi 15 gün önce kaybettim. benim birde plesanta yani eş tutunamaması yani bozuk dopleer gibi bir sorunum oldu ve bebeğim geriledi ben zehirlendim.idrardaki protein kaçağım, doğumdan 1 gün önce 5600 çıktı ve acil müdahale edildi.doktorlar daha önce anlayamadılar. doğumdan sonra 5 gün yoğun bakımda kaldım. zehir bütün iç organlarıma tamamen yerleşmiş. şimdi dahiliyeye gidiyorum zehrin ne oranda vücuttan atıldığını izliyorlar. kadın doğum doktorum ilk gebelikle %90 riski attığımı, her gebe gibi %10 riskimin olduğunu, ikinci gebelikte yakın takiple sorunsuz doğurabileceğimi söyledi....

Gebelikle birlikte bende yüksek tansiyon ortaya cıktı,başta kontrollerime giderken 14/9 çıkan tansiyonumu heyecandan diye düşündüm fakat aynı değerler devam edince dr kronik yüksek tansiyon dedi..
belirtileri dayanılmaz baş ağrısı ve ayağımda aşırı şişmelersenağlama
şimdi 19 haftalık hamileyim ama endişe ve korkular hiç geçmiyor:1no2:

merhabalar 5 yıl önce şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr ağırlığında kızım oldu 2.5 ay küvezde kaldı çok zor günler geçirdik.Kızım 5 yaşında kardeş istiyor 2.bebekte tekrarlama riski varmış.Bilmiyorum çok kararsızım.

arkadaşlar ben daha önce buraya yazmıştım.Busene 26 haftalık bir bebeğim oldu.2 Ay kuvezde kaldı.Bu hastalığın tek çaresi iyi bir hekim ve çok sıkı takip.Geçirdiğim günleri allah kimsenin başına vermesin.840gr doğdu. şuan 9 aylık ve çok zor günler atlattım. tansiyon olayım 2,5 aylıkken başladı ve yarım başladığım hapı 6 tane yapmalarına rağmen tansiyonum durmadı.25\15 le acil doğuma alındım.ilk hamileliğimde 8aydan sonra başlamışve doktorumun anlamaması sonucu 9aylık karnımda öldü bebeğim.Daha sonraki hamileliğimde hiç bir problemim olmadı ve sağlıklı bir oğlumzamanında oldu.fakat bu hamileliğimde çok erken bir zamanda tekrar oldu.6,5 aylık kızım oldu. ölen bebeğimde kızdı.Profösörlerin demesi bende kız bebeklerde preklemsi oluyormuş.tuza dikkat edin soda dahi içmeyin.Ben artık gördüğüm hamilelere allah zamnında ve sağlıklı versin diyorum.he birde şunu söyliyeyim doğumdan sonra bitiyor fakat eğer tansiyon ilacı kullanıyorsanız hemen bırakmayın ben yarım içiyordum 1 oldu 2 oldu 4 çıkardılar enson günde6 tane içiyordum.YAVAŞ YAVAŞ YÜKSELTİLEN SIRAYLA BIRAKIN.Beni birden bıraktırdılar ben komaya girdim.allaha şükür şuan kızımda ve bende hiç bir problem yok.Allah herkeze hayırlı ve sağlıklı doğum versin

ben de ilk hamileliğimde 31. haftada preklemsiye yakalandım...tansiyonum 16-11 17-12 lerde gezdi hep...vücudum inanılmaz ödem toplamıştı, ayağıma göre bırakın ayakkabıyı terlik bulamaz hale gelmiştim...protein atılımım da vardı tabi...aldığım tüm protein miktarlarını iki katına çıkarmamıza rağmen bebeğimin gelişimi yok denecek kadar azalmıştı...iki farklı doktor da bebeğimin gelişiminde birtakım problemlerin olduğunu söyledi...doğuma kadar takip altındaydım ama yaşadıklarımı bir ben biliyorum bir de Rabbim...37.haftada alındı bebeğim genel anestezi ile...normal doğum düşünmem imkansız olmuştu zaten...gözümü ilk açtığımda bebeğimi gösterdiler ve annemin "kızın çok tatlı ve sağlıklı" dediğini hayal meyal hatırlıyorum...kızıma bir öpücük attım :) ve o huzurla hemen kafam yastığa düştü ve uyumuşum...şimdi kızım 3 yaşına çok yaklaştı ve çok şükür doktorların söylediği hiçbir sorun yok maşallah oldukça sağlıklı...ikinci bebeği düşünüyoruz ama faaliyete geçemiyoruz...eşim de ben de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyoruz...çünkü ikinci hamilelikte tekrar olasılığı yüksek...hayırlısı...

Merhaba bende 4aylik hamilerim bendede tansiyon başladı ilaca başladıktan sonra tansiyonum normal seyr etti ama sürekli doktorum olumsuz konuşuyor ve bu beni üzüyor bebeğin gelişiminde şimdi iyi genellikle beşinci ayda başlıyormuş benimki biraz erken başlamış senin yaşadıklarını okuyunca ban aımız oldu açıkcası biraz moralle ihtiyacım var

Merhaba canim.brnde sen gibi kronik hipertamsiyon hastasiyim yasim 27 i ve tansiyonum baya yukseliyor.bama tecrubelerini paylasirmisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…