Gebelikte zofer kullananlar yardımcı olurmusunuz

Songul1360

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
33
-46
18
37
Merhabalar 9 haftalık hamileyim primal Dr geceleri iki tane alıyordum çok kötü olunca doktorum gündüzleri bir tane içmem için zofer 4 mg verdi ve biraz rahatladım ama üç dört gündür felaket kabız oldum bu ilaçlardan olabileceğini düşündüm böyle sorun yaşayanlar oldumu dayanılarak gibi değil bu ilaçları kullanan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Kus ama kullanma. Zofer bana yazılmıştı aldık almaz olaydım kötüyken daha kötü nasıl oluru yaşadım.çok ağır bir ilaç. Hamileliğim doğası zaten mide bulantısı ve kusmak yani bırak öyle olsun. Ben presp.de okuyunca anında kesip çöpe attım ilacı. Daha sonra yani 6.aydan sonra düzeldi bulantılarım. En azından kendimde iyi olup bitirdim bu durumu. Aman diyeyim kullanma

Çok haklısın valla ilaç konusunda bende bıraktım dünden beri içmedim ama bu kabızlık beni mahvetti bakalım hayırlısı bir an önce düzelirim inşallah

Zofer kullanıyordum o bile fayda etmiyordu. Serum yiyordum 3 gün beni idare ediyordu. Tüm hamileliğim böyle geçti. Kabızlık yapmadı bende benim kabızlığı demir ilacı yapıyordu ferrum. Öğürmekten boğazım kanıyordu o yüzden iyi olmak için hangi ilaç olsa içerdim. Çocuğumun cinsiyetini bile kusmaktan acilde öğrenmiştim.

Zofer ve yanında mide koruyucu ile beraber kullandim ve inanılmaz iyi gelmişti.
Kabızlığın ilaçla ilgisi olduğunu sanmam, hamileliğin başlarında bağırsaklar tembellesiyor sonra düzene girecek hepsi. Ben de çok kabizlik siskinlik çektim kayısı bile fayda etmedi sonra kefir aklima geldi ve işe yaradı
Hem doktor da bebek için cok faydali olduğunu söyledi. Probiyotik..

Evet zoferin kabızlık yapacağını sanmıuorum bende kan ilacı kullanıyordum zaten kabızdım yapıyorsa da kabız kan ilacı kullanmadan kullanan birine sormak lazım. Kabızlık içinde bol sıvı iç sulu lifli yemekler tercih et gazlı yiyecekler bi süre yiyip içme bir haftaya kalmaz düzelmezse kadın doğumcuna söyle çünkü bende hemoroide çevirmişti aman diyeyim

Cinsiyeti ne bebeğinizin :) bende aynı durumdayım ama henüz bilmiyorum cinsiyetini

7. Haftada mide bulantım başladı. Doktor zofer 4 mg yazdı. 17. Haftaya kadar günde bir kez 4 mg kullandım. Sonra mide bulantılarım yavaşladı ama bitmedi. Çalıştığım İçin mide bulantısını tolare edemiyordum ilaç kullanmadığım her gün en az 6 7 defa kusuyordum. Bı sebeple ilacın dozunu azalttım. 4mg yarısını içiyordum. Bu da mide bulantımı bastırmaya yetiyordu. 38. Haftada doğum yaptım ve doğuma kadar her gün kustum mecburen ilacı da o güne kadar hep kullandım. Bende her gün acaba cocuğuma zarar verir mi bu ilaç diye internette dolanıyordum. Açıkçası içim içimi de yiyordum ama mecburdum çalışırken sürekli rapor almak göze batıyordu. Çok şükür rabbime sağlıklı bir evlat dünyaya getirdim. Doktorunuzu iyi seçin ve içinize düşen tüm kurtları onunla paylaşın. Bu geçici bir süreç.

Ya böyle net konuşmayın bence doktor veriyorsa vardır bir bildiği.ayrica herkesin bulantısı bir değil. Mutfağa girmeyi bırakın mutfaği görünce öğürüyorum ben.ve 1bucuk yaşında karnını doyurmam gereken bı bebeğim var. Nasıl kusa kusa atlatabilirim ki?nasıl bekleyebilirim ayalarca geçmesini.sadece kus ve rahatla olayı olsa yine halledilebilir belki ama bulantı ileri derecede olup hayatı tamamen etkileyebiliyor insanlar kilo veriyor günlerce hastanede serum alıyorlar karnındaki bebek beslenebilsin diye.yani öyle net konuşulacak bir durum değil bu.sakin içme o ilacı sakin kullanma bu ilacı diyip hamileleri korkutmayin zaten çok tedirgin bir süreç. Bırakın herkesin kendi doktoru karar versin neyi kullanacağına.siz deneyimlerinizi paylaşın yeter.işe yaradı yaramadı vs diye..

Ben kullandım hiçbir yan etkisi olmadı çocuğum da çok şükür Sağlıklı ben mide bulantısı çekmeyi doğru bulmuyorum açıkçası niye kendine zehir edesin ki o günleri

Y
Ben kullandım hiçbir yan etkisi olmadı çocuğum da çok şükür Sağlıklı ben mide bulantısı çekmeyi doğru bulmuyorum açıkçası niye kendine zehir edesin ki o günleri
YA inanın perişanım iki haftadır.kafami kesseler sesim çıkmayacak. O yüzden doktorun verdiği ilacı kullanırım yani mecburum. İlk gebeliğim de sabah bulantım olur biterdi.birde çok ağır kokularda olurdu. O zamanlar bende kucumserdim bulantıyı ilacsizda geçirdim.. Ama bu seferki bambaşka ölüp ölüp diriliyorum gün boyu. Ve çocuk doyurmak zorundayim. Çok zor çok.. umarım geçer hemen herkesin zor günleri.

Evet ya tahmin ediyorum bende öyle olmustum ilkinde inanın kaç hafta kafamı kaldıramadım ta ki zofer alana kadar o gün kendime gelmiştim zaten bulantıdan kusmaktan karnıma vurmaya başlamıştım istemiyorum ben bu çocuğu alsınlar diye psikolojim de bitikti ama kendime gelince hayata yeniden döndüm suan ikinciye hamileyim prilamla idare edebiliyorum şükür

Prilam hiç denemedim zofer içiyorum günlerdir. Bilgi verebilir misin etkiisi ve nasıl kullanıldığıyla ilgili. Bir de doktor receteleyebiliyor mu yoksa zofer gibi özel bir ilaç mı? Çünkü prilam çok karşıma çıktı ama denemedim. doktora sormayı da unuttum belki ise yarayacktir bende de

Zofer gibi değil reçete ediliyor gece yatmadan iki tane içiyorsun geçmezse sabah bir öğleden sonra 1 tane daha en fazla 4 kere içebiliyorsun yan etkisi uyku halsizlik bunlar ama zofer kadar etkili midir bilemem ara ara bulantılarım yine oluyo gün içinde halsizlikte var tabi

Denemekte fayda var.teşekkür ederim

prilam bende hıcbır ıse yaramadı ılacı ıctıgımde kusmaya baslıyodum .. zofer 8mg sabah yarım aksam yarım alıyorum . evet yıne bulantım oluyor ama bıseyı gordugumde kusasımgelmıyor calsııyorum cok zor . bu yuzden doktorum kullan dedı .. 6 kılo vermısım su ıctıgım an kusmaya baslıyorum vucut susuz kaldı mecburen yanı kullanmak zorundayım hastaneye yatmaktansa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…