Geç de olsa anladım....

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
güzel günlerin kıymetini bil geriye bakıp üzülme allah bebeğinize sağlıklı ve güzel bir ömür nasip etsin inşallah hep mutlu olursunuz

a.s.

Canım beniim gerçekten anlattıgın kadarıyla üzücü şeyler ama onları yok sayma bak ne diceeemİ
“. . . . .” Buraya Onun Adını Yazsana o seni çok üzen kişilerin annenin babanın abinin ablanın mesela ayse diyeliim annenin ismi;
"AYSE" öldü.Yok artıık.bir daha bulamıyacaksın onu çok uzaklardada olsa hiç görmesen bile sonucta o senin ailen o kadar üzmelerine ragmen gözünden yas gelmicekmi onun ölüm haberini aldıgında pişman olursun ama çok geç oluurr kin tutma o aramasada sen ara sen sorr
annen diyelim o ne kadar kötüde olsa ne kadar eziyette verse seni dogurdugu andaki hakkını nasıl ödersin belki seni dogurmaya bilirdi kürtajla aldırabilirdii veyaa ne biliyiim...
nesee canımm ailenin degerini biiil deyim baska bişey demeyim sana bak bana bi annem(annannem) ve benn kaldık kala kala Allah'a şükür dedemin şirketi vardı ordan geçiniyoruz para sıkıntısı çekmedik hiç ama sevdiklerinin hayatta olmamasıda en büyük sıkıntı oluoo ...nese basınızı agrıttıysam özür
Allah devamını erdirsin eşin ve çocugunla birlikte mutluluklar dilerim:nazar:

Sonraki yazılarımı okumadın sanırsam...Ama teşekkürler desteğin için canım.Allah hepimize mutlu sağlıklı ömürler nasip etsin

canım çok üzüldüm ama sende yakında anne olacaksın inş. bebişini kucağına alınca dünyaya bakışın değişecek bende 2 ay önce ikinci kez anne oldum ne olursa olsun annenin yeri başkadır. sana eşin ve bebişinle uzun mutlu bir hayat diliyorum fazla düşünmemeye çalış eskiyi bebeğin için onuda fazlaca etkiliyorsun inş.herzaman gülmeni temenni ediyorum

size ailenizle mutlu uzun ömürler diliyorum...
zaman herşeyin ilacı derler...hatalılar hatalarını birgün elbette anlayacaklar,umarım herşey için geç olmaz...
sevgiler...

sana ve gelecek olan ASYAM DIYOSUN kızına ve esıne sonsuz mutluluklar..allaha havale et canım ne bılırse mevla bılır.....

canım öncelikle seni kesinlikle anlayabildiğimi söylemek istiyorum.Kimsenin gücüne gitmesin,ama gerçekten ne anne babalar var demekki Allah sizi iyilerle karşılaştırmış.onun için vefadan bahsediyorsunuz.Ama bu hayat dedikleri yol var ya ben en büyük darbeyi babamdan yedim babamdan.Hani anlatsam burda yemin ederim küçük Emrah filmlernden daha dokunaklı hayat hikayem var.Söyler misiniz bana bizim çocuk olarak ne günahımız vardı hayatımızın en güzel yılları zindan gibi geçti senağlamaherkes anne herkes baba inanın olamaz.doğurursun büyütürsün bunların hakkı ödenemez ama herşey demek doğurmak ya da büyütmek değil işte biz çok birşey istemiyoruz ki sadece bizim bir ailemiz olsun bizi babamız sevsin iyi-kötü günümüzde yanımızda olsun istiyoruz.Allah biliyor ya hep derdim ömrümün sonuna kadar bakarım babama diye gerekirse evlenmem ama bakarım,ama o ne yaptı beni açlığa terketti açlığasenağlamasenağlama
şimdi siz kalkıp el oğlu için aileni silme diyorsunuz,yaşamayan bilemez arkadaşlar bunun ne demek olduğunu o el oğlu dediğiniz size herşeyden çok değer veriyorsa sevgiyi aitlik duygusunu onda yaşıyorsanız gerisi boş...
canım ardeşim sakın takma kafana bunları.sen sadece bebeğine eşine ve bundan daha güzel geçireceğin günlere odaklan.Rabbim seni yuvanda tüm kötülüklerden korusun ne mutlu ki sana sen kötüyü gördüğün için kendi çocuğuna nasıl sahiop çıkacaksın öyle değil mi?kötüyü gören iyinin ne demek olduğunu da bilir...

canım çok haklısın. aranmamak sorulmamak destek görmemek hele hele hamileyken. abinin yaptıkları da hoş değil ablanın ki de. anne ve babana gelince sen onları arıyormuşsun evlatlık görevini yapıyorsun. bu güzel bir şey. umarım torunlarını kucaklarına alınca herşey değişir. eşinle bebeğinle sana sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür dilerim. annen ve baban yaptığı hatayı anlayacaktır. a.s.

Yok canım ya..Kesinlikle elin oğlu için değil..herkesin annesi babası kardeşi gibi yada ne biliyim onların yarısı kadar olsaydı keşke benimkilerde.Elin oğlu onlar için çok mücadele etti..Neler neler yaptı onlar için...ya ben 7 yıl ablamın evinde yaşadım..annem babam 22 yıldır ayrı zaten.7 yıl evini kendi evim çocuklarını kendi çocuğum gibi gördüm.Hatta ufak yiyenim bana anne dedi ilk,alın terimi getirdim eline verdim.Çeyizim için aldığım beyaz eşyalarım hala evinde kullanıyo.helali hoş olsun herşey.Ama ağırıma gidiyo işte.Hizmetçi gibi kullanmış beni.9 aydır evliyim 8 aydır hamileyim daha kapımı çalmadı 1 gün..1 bardak suı vermedi.elimde serum şişeleriyle gezdim ilk 4 ayımda.gelip bi tozunu almadı masamın.eşim 4 ay makarna haşladı yedi,1 tabak yemek getirmedi.hergün gezip tozdu alışveriş yaptı...daha neler var...Ağbim dersem hayatımın kazığını attı bana..eşime dünyanın kredi borcunu takıp yurtdışına evine gitti..10 ay oldu daha bi telefon açmadı..ne zorluklar yaşadık o kredi yüzünden...hala faizde.evlendim aramadı,hamile kaldım aramadı.annem zaten başka alemlerde.Babam desen ben kendi kendime yetiyorum diye umursamadı,uzaktan baktı hep.hiçbişeye değil de en çok eşime yaptıkları haksızlıklar zoruma gidiyo.Ya o ablam abim için neler yaptı yaaa...bi teşekkür bile etmediler..off yaa off..
Ya hamilelekten midir nedir çok duygusalım bu aralar..ağlama nöbetleri geliyo valla tutamıyorum.eşime belli etmiyorum ama.evden çıkınca başlıyorum ağlamaya.çok zor çokkkkk

Bunu üstüne Allah sizi birbirinizden ayırmasın Mutluluğunuz daim olsun
okuyunca inanamadım

canım öncelikle seni kesinlikle anlayabildiğimi söylemek istiyorum.Kimsenin gücüne gitmesin,ama gerçekten ne anne babalar var demekki Allah sizi iyilerle karşılaştırmış.onun için vefadan bahsediyorsunuz.Ama bu hayat dedikleri yol var ya ben en büyük darbeyi babamdan yedim babamdan.Hani anlatsam burda yemin ederim küçük Emrah filmlernden daha dokunaklı hayat hikayem var.Söyler misiniz bana bizim çocuk olarak ne günahımız vardı hayatımızın en güzel yılları zindan gibi geçti senağlamaherkes anne herkes baba inanın olamaz.doğurursun büyütürsün bunların hakkı ödenemez ama herşey demek doğurmak ya da büyütmek değil işte biz çok birşey istemiyoruz ki sadece bizim bir ailemiz olsun bizi babamız sevsin iyi-kötü günümüzde yanımızda olsun istiyoruz.Allah biliyor ya hep derdim ömrümün sonuna kadar bakarım babama diye gerekirse evlenmem ama bakarım,ama o ne yaptı beni açlığa terketti açlığasenağlamasenağlama
şimdi siz kalkıp el oğlu için aileni silme diyorsunuz,yaşamayan bilemez arkadaşlar bunun ne demek olduğunu o el oğlu dediğiniz size herşeyden çok değer veriyorsa sevgiyi aitlik duygusunu onda yaşıyorsanız gerisi boş...
canım ardeşim sakın takma kafana bunları.sen sadece bebeğine eşine ve bundan daha güzel geçireceğin günlere odaklan.Rabbim seni yuvanda tüm kötülüklerden korusun ne mutlu ki sana sen kötüyü gördüğün için kendi çocuğuna nasıl sahiop çıkacaksın öyle değil mi?kötüyü gören iyinin ne demek olduğunu da bilir...

Beni en iyi anlayan sensin arkadaşım..çok ama çok haklısın...Çok teşekkürler desteğin için.kendine çok iyi bak canım:nazar:

Tüm sayfaları okuyamadım üşendim ama benim anlamadığım siz kaçarak flan mı evlendiniz??? Yani normal bi evlilik yaptıysanız niçin ablanız evinize ayak basmıyor,ya da abiniz aramıyor? Hadi abla kötü olsa abi de mi aynı şekilde,bunlar üvey kardeşleriniz mi yoksa? Yani ailenizdeki herkes birden mi kötü çok saçma geldi ama eğer öleyse Allah yardımcınız olsun,eşinize size ve bebeğinize sağlık uzun ömür versin ne diym a.s.

Evlenene kadar o kadar yalnızmışım ki,,o kadar kullanılmışımki en yakınlarım tarafından;ancak evlenince anlayabildiğim o kadar kalabalıkta yapayalnız olduğumu...Allahın bana verdiği en büyük hediye eşim...Kimsem yok artık ondan başka..zaten hiç yokmuş...Bebişimde geliyo 15-20 güne kadar....Telefon numaralarımı da değiştirdim..Başka kimseyi istemiyorum Aile olarak..Biz bize yeteriz Allaha şükür..

Elbet Devran Dönücek.......

canım benim yaa boşwer düşünme bunları her ailede wardır böyle sivri zekalarr boşwerrr seninki kullanılmak değil insanlık sen içini ferah tut onlar utansınlarr biz nasıl yaratıklarız diee....sen sakın kendini üzmee yapman gerekeni yapmışsın gayet sevecen we samimi şekldee aynen eşinde öylee bırak onlar yaptığını,werdiğin değeri anlasınlar yada anlamasınlarr hayatta herseyin mükafatı wardır bunu unutmaa!...allahta eşini sana mükafat olarak wermişş:1closedeyes:sen artık aileni kurmuşsunn eşin ve gelmek üzere olan bebişinnkaydirigubbakcemilesen aileni öyle düzenlekii senin ailende bu anlattıkalrın yasanmasınn allah mutluluğunuzu daim etsinna.s.
böyles eyler içinde hamiş hamiş kendini üzmee:CüvCüv:bebişini düşünn kucağına aldığın anıı babasına wereceğin anıı mutlu aile tablonuzuuu:1hug:sevgiyle kall

Tüm sayfaları okuyamadım üşendim ama benim anlamadığım siz kaçarak flan mı evlendiniz??? Yani normal bi evlilik yaptıysanız niçin ablanız evinize ayak basmıyor,ya da abiniz aramıyor? Hadi abla kötü olsa abi de mi aynı şekilde,bunlar üvey kardeşleriniz mi yoksa? Yani ailenizdeki herkes birden mi kötü çok saçma geldi ama eğer öleyse Allah yardımcınız olsun,eşinize size ve bebeğinize sağlık uzun ömür versin ne diym a.s.

Gayet normal bi evlilik yaptık canım....Hatta evlendiğim güne kadar eşimle sık sık görüşür,kendi işleri için yardım isterlerdi,"maddi" ve manevi her ihtiyaçlarında arar sorarlardı.Ablama ağbime dünyanın desteğini verdi...dur kopyalıyım sonrasını da doğrusunu anla canım..
Yok canım ya..Kesinlikle elin oğlu için değil..herkesin annesi babası kardeşi gibi yada ne biliyim onların yarısı kadar olsaydı keşke benimkilerde.Elin oğlu onlar için çok mücadele etti..Neler neler yaptı onlar için...ya ben 7 yıl ablamın evinde yaşadım..annem babam 22 yıldır ayrı zaten.7 yıl evini kendi evim çocuklarını kendi çocuğum gibi gördüm.Hatta ufak yiyenim bana anne dedi ilk,alın terimi getirdim eline verdim.Çeyizim için aldığım beyaz eşyalarım hala evinde kullanıyo.helali hoş olsun herşey.Ama ağırıma gidiyo işte.Hizmetçi gibi kullanmış beni.9 aydır evliyim 8 aydır hamileyim daha kapımı çalmadı 1 gün..1 bardak suı vermedi.elimde serum şişeleriyle gezdim ilk 4 ayımda.gelip bi tozunu almadı masamın.eşim 4 ay makarna haşladı yedi,1 tabak yemek getirmedi.hergün gezip tozdu alışveriş yaptı...daha neler var...Ağbim dersem hayatımın kazığını attı bana..eşime dünyanın kredi borcunu takıp yurtdışına evine gitti..10 ay oldu daha bi telefon açmadı..ne zorluklar yaşadık o kredi yüzünden...hala faizde.evlendim aramadı,hamile kaldım aramadı.annem zaten başka alemlerde.Babam desen ben kendi kendime yetiyorum diye umursamadı,uzaktan baktı hep.hiçbişeye değil de en çok eşime yaptıkları haksızlıklar zoruma gidiyo.Ya o ablam abim için neler yaptı yaaa...bi teşekkür bile etmediler..off yaa off..
Ya hamilelekten midir nedir çok duygusalım bu aralar..ağlama nöbetleri geliyo valla tutamıyorum.eşime belli etmiyorum ama.evden çıkınca başlıyorum ağlamaya.çok zor çokkkkk

İyi ama ablanıza sormadınız mı abla niçin evime gelmiyorsun,niçin aramıyorsun sen ne biçim ablasın demiyor musunuz? bişeye flan mı kırıldı alındı acaba? bu durum çok anormal,yani zamanla arkadaşlık komşuluk ilişkiler nedensiz yere incelir kopar biter ama bu kardeş yani asla öle durup dururken bitmemeli bitemez,bana çok mantık dışı geliyo allahallah yaa

cok uzuldum ama sen sımdı hamılelık stresıyle daha cok uzuluyosun
yapma uzulme dusunme bak kocanla mutlusun ne guzel kocana sahıp cık
bebegıne odaklan
bılıyorum sen cabaladın sonunda yanlız kaldın bundan acı bıseyok ama napcaksın ınsanlar nankorler uzme tatlı canını bebısını

İnsan yaşamadan tam anlatamıyo sıkıntılarını canım ama dediğin gibi annemle bamama karşı saygıda kusur etmiyorum.Hissettirmiyorum pek.Ara sıra sitem ediyorum ama dayanamayıp..Ama ablamla ağbimi...aslaaaaaaaa affetmiycemmm

canım sen yaşadığın için sen daha ii bilirsin .
hakkında hayırlısı olsun sıkma canını yerimseniben
Rabbim eşin ve çocuğunla sağlıklı ve huzurlu hayat nasip etsin. a.s.

İyi ama ablanıza sormadınız mı abla niçin evime gelmiyorsun,niçin aramıyorsun sen ne biçim ablasın demiyor musunuz? bişeye flan mı kırıldı alındı acaba? bu durum çok anormal,yani zamanla arkadaşlık komşuluk ilişkiler nedensiz yere incelir kopar biter ama bu kardeş yani asla öle durup dururken bitmemeli bitemez,bana çok mantık dışı geliyo allahallah yaa

banada mantık dışı geldiği için ağırıma gidiyo zaten..mantıklı bi tarafı olsa anlarım hak veririm...dediğin gibi sordumm neden böle yaptın abla insan bi kapımı damı çalmaz dedim..hiçbişey diyemedi..benimde bi sürü sorunum var dedi..halbuki ben onu hep denizde alışverşte pastanelerde kahvaltıda görüyodum..off canım off...zoruma gidiyo be yaaa..valla yazarken bile şunları gözlerim doluyo..kimsenin başına vermesin allahım

Hmmm evet çok ilginççç,ilk defa böle bişi duyuyorum,öz ablanız ve evinize gelmio üstelik hamilesiniz,canınızdan bi parça yani ve öz kardeşinin evine hiç gelmio onun yerine gezio tozuyo,bi sebepten ötürü sizinle görüşmek istemiyor kesinlikle bu çok bariz ama nedir ben anlamadım,evinizi flan mı kıskanıyor acabaa maddi durumunuz çok mu ii? ya da eşin çok mu yakışıklı? ya insan kardeşini özlemez mi,gelmez mi görmez mi insan yeri gelio bi arkadaşıyla 1 sene hiç görüşmüo vefasızlık yapıo ama bu kardeşler için asla geçerli olmayan bi durum,ilk defa böle bişi duyuyorum ben,valla çok şaşırdım pes :1shok:
bence siz de çıkarın hayatınızdan ablam yok diyin üzülmeyin de ne hali varsa görsün,valla ben olsam yetiş bacım ölüyom dese yüzüne bakmam bundan kelli :1closedeyes:
Ama bu davranışının altında kesinlikkkkle bişey var,asla sebepsiz olamaz bu durum,elbet bi gün çıkar kokusu

Hmmm evet çok ilginççç,ilk defa böle bişi duyuyorum,öz ablanız ve evinize gelmio üstelik hamilesiniz,canınızdan bi parça yani ve öz kardeşinin evine hiç gelmio onun yerine gezio tozuyo,bi sebepten ötürü sizinle görüşmek istemiyor kesinlikle bu çok bariz ama nedir ben anlamadım,evinizi flan mı kıskanıyor acabaa maddi durumunuz çok mu ii? ya da eşin çok mu yakışıklı? ya insan kardeşini özlemez mi,gelmez mi görmez mi insan yeri gelio bi arkadaşıyla 1 sene hiç görüşmüo vefasızlık yapıo ama bu kardeşler için asla geçerli olmayan bi durum,ilk defa böle bişi duyuyorum ben,valla çok şaşırdım pes :1shok:
bence siz de çıkarın hayatınızdan ablam yok diyin üzülmeyin de ne hali varsa görsün,valla ben olsam yetiş bacım ölüyom dese yüzüne bakmam bundan kelli :1closedeyes:
Ama bu davranışının altında kesinlikkkkle bişey var,asla sebepsiz olamaz bu durum,elbet bi gün çıkar kokusu

Canımın eşimin maddi durumu ablamla abim bizi dolandırıp sömürene kadar yani biz nikahi kıyana kadar çok iyiydi ve eşimlede benlede görüşürlerdi sık sık...Ama onlar yüzünden çok sıkıntıya düştük ve aramayı da kestiler.Yoksa hergün ararlardı eminim yani...anladım ben dertleri ne...benide saf sanıyo bu arada..ya biz bunla ilgilenmesek aramasak bile bu küsmek nedir bilmez,gönlünü alrım diye düşündüler ama yanıldılar işte..insan bi yere kadar dayanıyo..taşmıyım ben..daha doğrusu aptalmıyımm..eşimde bende sildil attık artık..Allaha havale ediyoruz

Bebeğim bi doğsunnn artık hiçbirini takmıycam kafama...
ne halleri varsa görsünler..şimdi evin içinde hamile hamile uğraşıcak bişi bulamadığımdan kafamda sürekli onlarla ilgili kareler var...kabus gibi..rüyalarımda bile nolar var..geceleri nefes nefese uyanıyorum..yıktılar benii...sabır:Saruboceq:

9-10 gün sonra sezaryanla doğum yapıcam ve eşimden başka bana yardım edicek kimsem yok ailemden...İzine ayrılıcak doğum zamanında bitanem..bi arkadaş var oda işinden izin alabilrse 1 gün gelicek doğumun ertesi günü..düşündükçe çıldırıyorum..herkes doğum hikayelerini yazmış ne güzel..ablam geldi kardeşim geldi annem geldi,görmcem kaynanam filan geldi diye..benneyaptımki eşimin annesi alanyadaydı dün ama merak edip uğramadı bile..sanki karnımda şey.. töbe töbeeee...ablamın umrunda değil..halbuki ben onun ikinci doğumunda başında nöbet tuttum..o yiyenimi resmen ben büyüttüm..eve gelen arkadaşları benden için külkedisi yinemi mutfaktasın diye takılırlardı..ağrıma gidiyo be yaaabenneyaptımki Allah büyük şu mübarek günlerde yardımcımız olur inşallah

Back
X