geç döllenme/geç gebelik

okyanus1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
94
4
36
Nevşehir
merhaba arkadaşlar.. daha önce geç döllenme yaşayıp hamile kalan var mı? bu konuda tecrübeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim bi de sormak istediğim bikaç bişey var.. geç gebelik ve normal gebelik belirtileri arasında fark var mıdır yani geç gebelikte bu belirtiler ne zaman başlar?

bu konuyu bende merak ediyorum aslında. geç döllenme olayını. yani yumurtlamamı geç oluyor. yoksa zamanında yumurtlama oluyor ve yumurta bekleyip mi dölleniyor.

adet döngüsü geç ve düzensiz olan kadınlarda yumurtlama 14. gün değilde 21. gün olabiliyor.. yani adet gününe yakın hamile kalıyosun adet olmuyosun ama ilk 1 haftalık gecikmede kanda gebelik çıkmıyor.. ilişkiden 12 sonra görülebiliyor.. yani böyle bişey..

adet döngüsü geç ve düzensiz olan kadınlarda yumurtlama 14. gün değilde 21. gün olabiliyor.. yani adet gününe yakın hamile kalıyosun adet olmuyosun ama ilk 1 haftalık gecikmede kanda gebelik çıkmıyor.. ilişkiden 12 sonra görülebiliyor.. yani böyle bişey..

çok teşekkür ederim canım

Bende de geç döllenme olmuş.Son adetim 3 hazirandı.Adetlerimde düzenlidir.Ayın 6 sında yaptığım testte o kadar silik bir çizgi çıktıki varla yok arası.9 unda kan yaptırdım 330 çıktı yani baya düşük 21 de yumurtlamış olmam gerekiyordu normalde.14 de kese için gittim görülmedi.Enson 24 de alttan bebekle keseyi gördük.Doktor tam 1 hafta geç döllenmiş yumurtlama geç olmuş dedi.Bende 21 de yumurtlayacam diye 2 gün sonrası korunmayı bırakmıştım yumurta gitmiştir diye meğer gitmemiş.Hiç belirtimde olmadı arada çok hafif kasığımda sızı oluyodu başkada bişey olmadı.Bu 2.gebeliğim ilkindede hiç belirtim olmadı ama o hemen görüldü vaktinde oluşmuş yani.

ahh..ahhh... ne olacak bizim bu halimiz her ay aynı şey.. olmuşmudur acaba.., yoksa değil mi aslında belirtilerde var gibi ama.. hcg negatif yoksa geç döllenme mi, bu kanama yerleşme kanaması olabilir mi... gelişmemiş yumurtalıklar ne demek.. adetim neden gecikti.. idrar testinde silik çizgi çıkar arkasından kan testi yaptırırsın negatif çıkar... her doktor başka bişey söyler.. kimi adam yerine koyup hiç bişey söylemez... ve yine hüsran yine hüsran..... son 10 gündür psikolojim allak bullak.. bütün bunların sonucunda aslında bugün gittiğim yine o eşsiz doktorlardan biri test yaptı değerler normal... fsh 5.5 pko ile ne alakası var bu değerin.. ben niye kendimi bu hallere soktum.. bilmiyorum...ve artık böyle bir durumda doktora gitmemeye karar verdim.. sağlık ocağında yaptır testlerini sonucuna kendin bak en güzeli... herşeyi bulabiliyorsun internette zaten...
arkadaşlar size tavsiyem lütfen benim yaptığım gibi yapmayın.. sabırlı olun bekleyin, zamanı geldiğinde ne olduğunu öğreniyosun zaten.. sonrasında hayal kırıklığı yaşamamak için ve ruh sağlığı açısından fazla önemsememek zamanını beklemek sessizce, takıntı yapmadan, acaba deyip durmadan en güzeli... kendimize zarar veriyoruz... hem ben öğrendim artık o geleceği günü biliyor.. ben ne yapsam ne kadar istesem uğraşsam nafile.. gereğini yap ve bekle... biliyorum allah en doğru en güzel zamanda nasip edecek anne olmayı.. sanırım biraz teslim olmak gerek.. allah tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bebeklerini kucaklarına almayı...

Back
X