geç döllenme ve geç yumurtlama aynı şey midir

kiricisiniz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
557
378
23
arkadaslar merhaba geç yumurtlama adetten 14.gün yumurtlama değil de yumurtanın daha geç çatlaması bunu biliyorum geç döllenme de bu demek sanıyordum ama burda birkaç kiside okudum ikisi farklı şeyler yazmıslar. geç döllenme sperm ile döllenen yumurtanın rahime geç tutunması yazmıslar doğru mu bu mümkün mü? yani diyelim ayın 5inde yumurta sperm ile döllendi rahime 15inde tutundu böyle bir şey mümkün mü

Hayir gec dollenme gec yumurtlama demek ,ne zaman yumurtlarsaniz 24 saat icinde dollenme ya olur yada yumurta yok olur dollenme olmaz , dollenme oldugundan itibaren embriyo tüp te hem ilerler rahme dogru hemde hucre cogalmasi baslar, genelde doktorlar adetin ilk gununu baz alip 14.gun dollenme oldu diye hesaplarlar ama kimisi 14.gun degil 20.gun veya polikistik over olur 40.gun dahi yumurtlayabilir o zamanda ultrasonda cikan hafta baz alinir cunku gec dollenme olmustur

Hayir gec dollenme gec yumurtlama demek ,ne zaman yumurtlarsaniz 24 saat icinde dollenme ya olur yada yumurta yok olur dollenme olmaz , dollenme oldugundan itibaren embriyo tüp te hem ilerler rahme dogru hemde hucre cogalmasi baslar, genelde doktorlar adetin ilk gununu baz alip 14.gun dollenme oldu diye hesaplarlar ama kimisi 14.gun degil 20.gun veya polikistik over olur 40.gun dahi yumurtlayabilir o zamanda ultrasonda cikan hafta baz alinir cunku gec dollenme olmustur
yani aynı şeydir. aslında sormak istedigim şey şu benim esimle ilişkim 3nisanda oldu geç döllenme ihtimali yok o zaman o ilişkiden gebe kaldım doğru tarihte yumurtam çatlamış zaten o gün dogurgan günümdü. ancak birkaç kiside geç döllenme farklı şey atıyorum 3nisanda yumurta döllendi ama rahime 20sinde tutundu ve gebelik geriden gelir diye okudum. benım suan geriden geliyor ben geç döllenme ihtimalini elemiştim tek ilişki diye böyle okuyunca da acaba 3ünde döllendi yumurta 13ünde mi tutundu diye düsündüm ama dediginiz gibi hemen döllenince ilerliyor arkadaslar yanlıs biliyor sanırım

Yok dollendigi
yani aynı şeydir. aslında sormak istedigim şey şu benim esimle ilişkim 3nisanda oldu geç döllenme ihtimali yok o zaman o ilişkiden gebe kaldım doğru tarihte yumurtam çatlamış zaten o gün dogurgan günümdü. ancak birkaç kiside geç döllenme farklı şey atıyorum 3nisanda yumurta döllendi ama rahime 20sinde tutundu ve gebelik geriden gelir diye okudum. benım suan geriden geliyor ben geç döllenme ihtimalini elemiştim tek ilişki diye böyle okuyunca da acaba 3ünde döllendi yumurta 13ünde mi tutundu diye düsündüm ama dediginiz gibi hemen döllenince ilerliyor arkadaslar yanlıs biliyor sanırım
Anda embriyo gelismeye basliyor,tupteki surec 7 ile 10 gun arasi eger tupten rahme inmesi gecikirse tupte büyür ve ilerleyemez dış gebelik olur, sizin ne kadar geriden geliyor

Yok dollendigi
Anda embriyo gelismeye basliyor,tupteki surec 7 ile 10 gun arasi eger tupten rahme inmesi gecikirse tupte büyür ve ilerleyemez dış gebelik olur, sizin ne kadar geriden geliyor
ne kadar geride demedi doktor 6+5de kese 9 mm geldi haftana göre küçük 15gün sonra gel dedi bebek falan da yok tabı ultrasonu ekledim

Eklentiler

• 0BFAA427-09DB-41B2-AF89-11F8F6126FE1.webp
    0BFAA427-09DB-41B2-AF89-11F8F6126FE1.webp
    86,7 KB · Görüntüleme: 150
ultrason

Eklentiler

• E324D469-181D-454A-9ADE-7541D91CA41E.webp
    E324D469-181D-454A-9ADE-7541D91CA41E.webp
    86,7 KB · Görüntüleme: 110
arkadaslar merhaba geç yumurtlama adetten 14.gün yumurtlama değil de yumurtanın daha geç çatlaması bunu biliyorum geç döllenme de bu demek sanıyordum ama burda birkaç kiside okudum ikisi farklı şeyler yazmıslar. geç döllenme sperm ile döllenen yumurtanın rahime geç tutunması yazmıslar doğru mu bu mümkün mü? yani diyelim ayın 5inde yumurta sperm ile döllendi rahime 15inde tutundu böyle bir şey mümkün
Yumurta spermle buluşunca 1 haftalık süreçte rahime yolculuğu baslarms cnm uzun süren süreç bu işte burda rahme tutunca döllenme başlamaz mi ztn bnmde kafam karıştı 😃

Yumurta spermle buluşunca rahme yolculuğu uzun surermis cnm aslında ztn rahme tutunca döllenme orada olmuyor mu benimde beynim yandı 😃

5inde yumurta sperm ile döllendi rahime 15inde tutundu böyle bir şey mümkün mü
Geç döllenme beklenen tarihten geç yumurtlamak demek diye biliyorum.
Döllendikten sonra rahme doğru yol alıyor. Bu da 9-10 gün sonra rahme gelmesi demek. (Ortalama süre)
Yumurtanın çatlamasının 10.günü pozitif görenler var. Yani döllenmenin 10.günü aynı zamanda.
Yani kısaca geç döllenmenin rahme gelme süresiyle alakası yok. Tamamen geç yumurtlamak demek.
Benim mesela döngülerim 28 gündür,14.günde yumurtam çatlar.
Ama geçen ay 35.günde oldum adet. Çünkü 21.gün pik görmüştüm ovülasyon testinde. Beklenenden geç yumurtladım. Eğer hamile kalsaydım doktorum geç döllenme diyecekti.

ne kadar geride demedi doktor 6+5de kese 9 mm geldi haftana göre küçük 15gün sonra gel dedi bebek falan da yok tabı ultrasonu ekledim
Geç döllenme beklenen tarihten geç yumurtlamak demek diye biliyorum.
Döllendikten sonra rahme doğru yol alıyor. Bu da 9-10 gün sonra rahme gelmesi demek. (Ortalama süre)
Yumurtanın çatlamasının 10.günü pozitif görenler var. Yani döllenmenin 10.günü aynı zamanda.
Yani kısaca geç döllenmenin rahme gelme süresiyle alakası yok. Tamamen geç yumurtlamak demek.
Benim mesela döngülerim 28 gündür,14.günde yumurtam çatlar.
Ama geçen ay 35.günde oldum adet. Çünkü 21.gün pik görmüştüm ovülasyon testinde. Beklenenden geç yumurtladım. Eğer hamile kalsaydım doktorum geç döllenme diyecekti.
Canım merhaba. Tamda aradığım sorunun cevabı sende sanırım:) benim bu ay yumurtlamam geç oldu. 1-2 mayıs pik günü 3 mayıs çatlamada oldu. Normalde yumurtlama günü 24 nisandı. Haliyle şimdide 7 gün geçti adet olmadım. Acaba yumurtlama geç oldu diye mi. Yoksa gebe olma ihtimalim var mı

ben anlamadım valla 3nisan ilişki tarihim doktor gebelik 1hafta geriden geliyo geç döllenme olmustur dedi ama tek ilişki öncesi sonrası yok bunu belirtmeme rağmen geç döllenme olmustur dedi yani

Canım merhaba. Tamda aradığım sorunun cevabı sende sanırım:) benim bu ay yumurtlamam geç oldu. 1-2 mayıs pik günü 3 mayıs çatlamada oldu. Normalde yumurtlama günü 24 nisandı. Haliyle şimdide 7 gün geçti adet olmadım. Acaba yumurtlama geç oldu diye mi. Yoksa gebe olma ihtimalim var mı
Yumurtlama geç oldu diye.
Yumurtlamanın üzerine 14 gün ekleyin
Adet tarihiniz odur.
3 mayıs çatlama ise 17 mayıs beklenen adet tarihiniz

Yumurtlama geç oldu diye.
Yumurtlamanın üzerine 14 gün ekleyin
Adet tarihiniz odur.
3 mayıs çatlama ise 17 mayıs beklenen adet tarihiniz
Anladım canım. Peki yumurtlamadan 12 gün geçti. Kan testi verdim şimdi. Negatif çıktı. Acaba erken mi diye. En erken ne zaman çıkar ki sonuç :(

Anladım canım. Peki yumurtlamadan 12 gün geçti. Kan testi verdim şimdi. Negatif çıktı. Acaba erken mi diye. En erken ne zaman çıkar ki sonuç :KK43:
Valla burada 12.günde pozitif çıktığını okudum ben henüz yaşamadım gebelik :( ama adetin gelmediği sürece umut vardır 🙏🏼 biraz daha bekle

Back
X