29 haziran son adet tarihim. Şuan 11 ağustos. 1 hafta önce hem evde testte hem kanda testte pozitif çıktı ama ultrasonda kese 6.haftayla uyumlu olmamasına rağmen, kesede bebek gözükmüyor. Geç döllenme ya da boş gebelik olabilir dedi dr. Bir hafta bekleyelim dedi dr. Böyle bişey yaşayıp sonradan bebeği gören var mı acaba? Boş gebelik diye çok stres yapıyorum
bunu maalesef ki yaşadım. 8. haftada ultrasonda bebek görüntüsü görenlerin yanında ben hala kese büyür mü içinde bebek görünür mü umuduyla 8. haftaya kadar progestan ilacı aldım. ilaç almama rağmen 4 gün kahverengi kanamam dursa 3 gün devam ediyordu. ne olacaksa olsun artık dedim sabah ilacı içmedim akşamına kese düşmüştü. kese gelişimi 1 hafta kadar geriden geliyordu. kahverengi kanamam var diye 1 gece hastanede yatmıştım, fitil vermişlerdi. orada da geç döllenme olabilir denmişti ama dediğim gibi ilacı içmediğim günün akşamı düştü. sizde de ara ara kahverengi kanama oluyor mu? bir de bende mide bulantısı olmamıştı. her şeyimle normaldim, kendimi hiç hamile gibi hissetmiyordum. tek belirtim göğsüm inanılmaz şişmişti üzerine yatamıyordum. başka da belirtim yoktu hamileliğe dair.
bunu maalesef ki yaşadım. 8. haftada ultrasonda bebek görüntüsü görenlerin yanında ben hala kese büyür mü içinde bebek görünür mü umuduyla 8. haftaya kadar progestan ilacı aldım. ilaç almama rağmen 4 gün kahverengi kanamam dursa 3 gün devam ediyordu. ne olacaksa olsun artık dedim sabah ilacı içmedim akşamına kese düşmüştü. kese gelişimi 1 hafta kadar geriden geliyordu. kahverengi kanamam var diye 1 gece hastanede yatmıştım, fitil vermişlerdi. orada da geç döllenme olabilir denmişti ama dediğim gibi ilacı içmediğim günün akşamı düştü. sizde de ara ara kahverengi kanama oluyor mu? bir de bende mide bulantısı olmamıştı. her şeyimle normaldim, kendimi hiç hamile gibi hissetmiyordum. tek belirtim göğsüm inanılmaz şişmişti üzerine yatamıyordum. başka da belirtim yoktu hamileliğe dair.
Bugün hala 6+1 hamileyim. Ama keseden ve beta hcg den başka birşey yok. Çok fazla belirtim vardı, karın ağrılarım, aşırı meme hassasiyeti, mide bulantısı, iştahsızlık.. 6. Hafta itibari ile belirtilerin hepsi kesildi. ama kanamam ya da lekem hiç yok.
Ne yaşıyorum anlamadım ki.. geç döllenmede bebek sonradan gelişir mi ki?
Size de çok geçmiş olsun, yorucu süreçler
Bugün hala 6+1 hamileyim. Ama keseden ve beta hcg den başka birşey yok. Çok fazla belirtim vardı, karın ağrılarım, aşırı meme hassasiyeti, mide bulantısı, iştahsızlık.. 6. Hafta itibari ile belirtilerin hepsi kesildi. ama kanamam ya da lekem hiç yok.
Ne yaşıyorum anlamadım ki.. geç döllenmede bebek sonradan gelişir mi ki?
Size de çok geçmiş olsun, yorucu süreçler
teşekkür ediyorum, maalesef çok kötü günlerdi doktora gidiyorum geliyorum kese içinde bir şey yok oturup deli gibi takvim hesabı yapıyordum nasıl 1 hafta geriden geliyor diye. o aralar geç döllenmeyi de hesaplamıştım. o olay şöyle sanırım geç yumurtlanıyor. yani beklenen adet tarihinden 14 gün önce değil de 5 gün önce yumurtlamış oluyorsun gibi bir şey. geç döllenme ona deniyormuş. ben de geç gelişiyor zannediyordum da öyle değil. o da çok düşük bir ihtimal oluyormuş ya ayda iki defa yumurtlamış olacaksın ya da baya düzensin bir yumurtlama takvimin olacak. beklenen adet tarihinden birkaç gün önce ilişkiye girmemişsen o ihtimal kafadan atılıyor şahsen ben direkt o ihtimali kafamdan silmiştim de doktorlar geç döllenme olabilir dedikçe hadi bakalım dedim bir umut ama maalesef. bir de benim her şeyim düzenliydi, adetlerim ve adet günlerim vs. her şeyiyle düzenli olunca geç döllenmeye çok az ihtimal veriyordum. sizin ki de aynısı olacak değil ama ihmal edilmemesi takip edilmesi gereken bir durum. inşAllah kese içinde bebiş görürsünüz