• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç dönen arkadaş (telefonuma)

Bazı insanlar insanı dert tahtası olarak görüyor. En küçük şeyi başkasına boşaltıp rahatlıyor ve sırf bunun için kullanıyor. Mesela annem. Arkadaşlıkların hepsi dert anlatmaya dayalı. Yaşadığı bir olumsuzluğu anında arkadaşlarını arayıp uzun uzun anlayıp içinden boşaltıyor. Arkadaşlarını kullanıyor resmen. Onlar anlatmaya kalksın olayı yine bir şekilde kendine döndürüp kendi derdini anlatıyor. Eğer siz de böyleyseniz arkadaşınızın böyle davranması çoook doğal.

Aynısını yasiyorum desem.Yani yillardir dinliyorum.Dehset yogun gunler yasadigimi bildigi halde ayni tripleri yiyorum suan.Vaktiniz mi bol anlamiyorum ki.Dilerim ayni yogunlugu yasadiginda arkadasimda salisede bana donebilir.

Nasilsin diye yazdim.Iyiyim sen,Sıpadayım.demis.Harf hatalariyla dolu bir kelime o da.Bende yogun herhalde diye dusundum.

İşte yıllarca kahrımi çektiği için hatırını sayıp uzaklasmayayim diyorum ama bir yandan da şeytan diyor ki sen de aynısını yap.
Beni istemedigine ve biktigina zerre kızmıyorum, sorgulamiyorum bile ama o yaptığı bahane ile dalga geçiliyor ve anlamamis gibi oluyorum, düşünsenize siz bana mesaj atıyorsunuz,, ben 1 hafta evde otururken yazmıyorum, günler sonra halama gidiyorum o zaman diyorum ki margarikotin, halama geldik dönücem, iyi de gitmeden önce nerdeydin,işte bahaneler canımı sıkmaya başladı,
Aslında anlamanız için kadın hiç inanılmayacak bahaneler sunmuş ama siz anlamazlıktan gelmeyi tercih etmişsiniz. Dalga geçmek değil bu kibarca uzaklaştırmak aslında. Siz anlayıp ona göre davranmalıydınız. Sizin uzaklaşmayayım diyecek bir durumunuz yok şu an, kadın sizden uzaklaşmış zaten.

Bir de şu dikkatimi çekti , doğum zamanımda nasıl açıyordu telimi doğumumu merak ediyordu , mesaj atıyordu , kanka sen artık müsait olamayacak mısın vb, hatta iş yerinde bile açmıştı telimi, doğumu anlatmıştım, şimdi ikinci doğumda da hatta annemi aranis sanırım , annem benim döneceğimi söylemis mutlaka, neyse işte konuştuk doğumu yine . Bikac guncuk sora bana diyo ki kızımı okula da yazdirdim artık bundan sora hep musaitim kanka, iyi de ben şimdi iki çocukla müsait olamam diye mi yapıyor, Allah'ım ya, hazır o musait diilken ben de müsait olma hakkımı kullanayım misali 😬😬 ki müsait olmadığı daha inandırıcı olsun 🤨🙄

ya koca koca kadılarsınız biriniz 2 çocuk sahibi diğerinin hele taaa okula gidecek kadar büyümüş ama hala şimdi müsaitim den müsait değilsin hehöhögşsldşlddlfhdfhdsfjk mı yapıyorsunuz birbirinize inanın anlamadım.
Okurken hadi 23 24 falan maksimum dedim yaşlar ama hepiniz çoluklu çocukluymuşsunuz inanın şaşırdım.

Arkadaşlıklar frekans uyumudur ve bu uyum sonsuza dek sürmez ilk günki gibi .Sekillenip ,degisebilir .Kiminde 3 senede kiminde 10 senede hatta cocukluk arkadasinda bile.. Bu sekilde size davranan biri sizinle arkadaslik yapmak istemiyordur net yani bu.Ben olsam ,asla bi daha adim atmazdım. Bakin,birine en cok iki kere gidin,sonra size gelmesini bekleyin ,gelmiyorsa bi daha gitmeyin.

Yani sizinle konuşmak görüşmek istemiyor belli ki. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Aramayın mesaj atmayın bu kadar basit :)

Selam kızlar, çok da dert değil ama fikirlerinizi almak istiyorum yine de...
20 yılı aşkındır süre gelen bir arkadaşlığımız var (kız)
Sevgililik dönemlerimde olsun bayağı kahrımı çekmiştir sağolsun , arayıp dakikalarca kafasını sisirirdim, ki böyle tipler sevilmezler hakli olarak. Yıllardır bana geç dönerdi mesajlarıma. Son zamanlarda bahane gibi söylemlerinden benden biktigini düşünüyorum. Ki cidden binde bir dert anlatıyorum 5_6 yıldır.hemen konuya gireyim. Artık söyle bir yol çizmiş, ben ona mesaj atıyorum ya,nerdeyse 2 hafta sonra dönüp , şu tarz yazıyor bakın. Halamlardayim dönücem (iyi de komple orada değildi ki) ya da hastaneden yaziyor, hastanedeyiz dönücem,iyi de 10 gün ,1 hafta hastanede değildin ki,
Sorum şu;sizce bende mi öyle yapsam yoksa yıllardır sustu dinledi beni diye aynı tip yapıp dolaylı tepki yapmayayım mi ?
###not:bi kere (5-6 sene önce) ben telde derdimi anlatırken telefonu kulağından uzak tutup kardeşime, üff bıktım tarzı birşeyler demiş.
Karar alip 2 3 ay hiç yazmayin aramayin.bakalim sonuç ne olacak

Sizin gibi bir arkadaşım vardı.
Asla beni dinlemezdi,hem akıl isterdi verirdim kendi kafasının dikine giderdi.
Tahammülsüzleşmiştim artık ona karşı.
Bir gün sesi gelmiyor yine onu dinliyorum.
Sesin gelmiyor dedim hala sabırlıyım ama."Sende bi boku duymuyon" gibi bir cümle kurdu kendi kendine ve ben bunu duydum.
Suratına kapattım telefonu daha da bitti benim için.
Bir kere olsun sen nasılsın,hayatın nasıl gidiyor,iyi misin dediğini duymadım.
Hayat zaten zor herkesin kendine göre dertleri var.

Sevgililik dönemlerimde olsun bayağı kahrımı çekmiştir sağolsun , arayıp dakikalarca kafasını sisirirdim, ki böyle tipler sevilmezler hakli olarak. Yıllardır bana geç dönerdi mesajlarıma. Son zamanlarda bahane gibi söylemlerinden benden biktigini düşünüyorum. Ki cidden binde bir dert anlatıyorum 5_6 yıldır.hemen konuya gireyim. Artık söyle bir yol çizmiş, ben ona mesaj atıyorum ya,nerdeyse 2 hafta sonra dönüp , şu tarz yazıyor bakın. Halamlardayim dönücem (iyi de komple orada değildi ki) ya da hastaneden yaziyor, hastanedeyiz dönücem,iyi de 10 gün ,1 hafta hastanede değildin ki,
Sorum şu;sizce bende mi öyle yapsam yoksa yıllardır sustu dinledi beni diye aynı tip yapıp dolaylı tepki yapmayayım mi ?
###not:bi kere (5-6 sene önce) ben telde derdimi anlatırken telefonu kulağından uzak tutup kardeşime, üff bıktım tarzı birşeyler demiş.
Valla bazen ablam o kadar çok konuşuyor ki
Bende uff bıktım diyerek Telefonu masaya koyup uzaktan dinliyorum, biktirmayin o zaman

Yorulmuş ve bıkmıştır. Üstüne gitmeyin, o ararsa yazarsa falan konuşun.
Bende ünide sizin gibi bir arkadaşımdan uzaklaşmak için baya zorlamistim. İyi niyet falan bir yere kadar. İnsan bıkıyor artık, ağlama duvarı miydim ben, derdi bana yükleyip o hayatına bakıyordu. Hayır bi de çözümler sunuyorum beğenmiyordu

Gec dollenen arkadas diye okudum 🤣

Iki yol var
-bir arkadasinla konusup neden boyle yaptigini sormak
-Iki iliskiyi kesmek

canım,bence arkadaşın bıkmış dert dinlemekden🤷‍♀️hepimizin derdi var sonuçta,yine dert anlatcağını sanıyordur.eğer arkadasını seviyorsan arada mesaj at iyimisin sesini duymak için aradım de,özledim de,iyiki varsın de ve o ararsada dert anlatma kıza☺️

Benimde vardı öyle arkadaşım. Sürekli konuyu kendine getiren. Atıyorum 40 yılın başı bi dert anlatıcam. Mesela dedem öldü ,başın sağolsun ya off benimde 2 sene önce ölmüştü hatta o öldüğünde şöyle şöyle olmuştu diyip yarım saat boyunca dedesi öldüğünde neler olduğunu anlatmıştı. Bende artık uğraşmıyorum arada bi mesaj atıyor 3 gün sonra dönüyorum kısa bir cevapla. Görüşelim diyor bahane sıralıyorum çünkü sıktı. O da sizin yine dert anlatacağınızı zannedip kaçıyor şu an.

bence siz hala sadece kendinizi düşünüyorsunuz.
oysa arkadaşınıza açıkça yıllarca sana şöyle şöyle davrandım, sıkıntı verdiğimin farkındayım, özür dilerim, sana değer veriyorum da diyebilirsiniz.
ama siz bu durumda da hala önce kendi duygularınızı düşünüyorsunuz.
Haklısınız
Seninle konuşurken ufff bıktım dediğini biliyorsun,soruyu hala neden soruyorsun ki?
Arama, belli ki istemiyor seninle konuşmak. Elzem mi tüm derdini onu anlatman? Arkadaşlık bağın bozulsun istemiyorsan bir gün evine kahve içmeye git bebeğinle, eski günleri yadedin,Gülün eğlenin... Ama bu sekse arayıp da darboğaz etmeyin kimseyi

arada bir sen nasılsın, hayat nasıl gidiyor diye sorup iki dk nefes alsaydınız bunlar olmazdı. kadın haklı. benim de sizin gibi yakın bir arkadaşım vardı, varsa yoksa o ve onun incir çekirdeğini doldurmayacak dertleri. saatlerce konuşurduk. ama asla ben,m anlattıklarımla ilgilenmez, hal hatır sormazdı. bir şey anlatacak olsam ya o değl de geçen ben.....diye başlardı. tabii ki iletişimi kestim yavaş yavaş. bu tür tek taraflı ark ilişkileri bitmeye mahkum.

Bazı insanlar insanı dert tahtası olarak görüyor. En küçük şeyi başkasına boşaltıp rahatlıyor ve sırf bunun için kullanıyor. Mesela annem. Arkadaşlıkların hepsi dert anlatmaya dayalı. Yaşadığı bir olumsuzluğu anında arkadaşlarını arayıp uzun uzun anlayıp içinden boşaltıyor. Arkadaşlarını kullanıyor resmen. Onlar anlatmaya kalksın olayı yine bir şekilde kendine döndürüp kendi derdini anlatıyor. Eğer siz de böyleyseniz arkadaşınızın böyle davranması çoook doğal.

Aynısını yasiyorum desem.Yani yillardir dinliyorum.Dehset yogun gunler yasadigimi bildigi halde ayni tripleri yiyorum suan.Vaktiniz mi bol anlamiyorum ki.Dilerim ayni yogunlugu yasadiginda arkadasimda salisede bana donebilir.

Nasilsin diye yazdim.Iyiyim sen,Sıpadayım.demis.Harf hatalariyla dolu bir kelime o da.Bende yogun herhalde diye dusundum.
:(
Aslında anlamanız için kadın hiç inanılmayacak bahaneler sunmuş ama siz anlamazlıktan gelmeyi tercih etmişsiniz. Dalga geçmek değil bu kibarca uzaklaştırmak aslında. Siz anlayıp ona göre davranmalıydınız. Sizin uzaklaşmayayım diyecek bir durumunuz yok şu an, kadın sizden uzaklaşmış zaten.
Evet
Ben olsam açık açık sorarım benimle görüşmek istemiyor musun diye. Sormaktan çekinmeyin

ya koca koca kadılarsınız biriniz 2 çocuk sahibi diğerinin hele taaa okula gidecek kadar büyümüş ama hala şimdi müsaitim den müsait değilsin hehöhögşsldşlddlfhdfhdsfjk mı yapıyorsunuz birbirinize inanın anlamadım.
Okurken hadi 23 24 falan maksimum dedim yaşlar ama hepiniz çoluklu çocukluymuşsunuz inanın şaşırdım.
Valla haklısınız
Arkadaşlıklar frekans uyumudur ve bu uyum sonsuza dek sürmez ilk günki gibi .Sekillenip ,degisebilir .Kiminde 3 senede kiminde 10 senede hatta cocukluk arkadasinda bile.. Bu sekilde size davranan biri sizinle arkadaslik yapmak istemiyordur net yani bu.Ben olsam ,asla bi daha adim atmazdım. Bakin,birine en cok iki kere gidin,sonra size gelmesini bekleyin ,gelmiyorsa bi daha gitmeyin.

Sizin gibi bir arkadaşım vardı.
Asla beni dinlemezdi,hem akıl isterdi verirdim kendi kafasının dikine giderdi.
Tahammülsüzleşmiştim artık ona karşı.
Bir gün sesi gelmiyor yine onu dinliyorum.
Sesin gelmiyor dedim hala sabırlıyım ama."Sende bi boku duymuyon" gibi bir cümle kurdu kendi kendine ve ben bunu duydum.
Suratına kapattım telefonu daha da bitti benim için.
Bir kere olsun sen nasılsın,hayatın nasıl gidiyor,iyi misin dediğini duymadım.
Hayat zaten zor herkesin kendine göre dertleri var.

Siz arkadaş degilmissiniz ki. O sizin terapistinizmiş. Kim bilir yillardir ne kadar düşürdünüz kadinin enerjisini. Ben şiştim burada okurken.

Valla bazen ablam o kadar çok konuşuyor ki
Bende uff bıktım diyerek Telefonu masaya koyup uzaktan dinliyorum, biktirmayin o zaman

Yorulmuş ve bıkmıştır. Üstüne gitmeyin, o ararsa yazarsa falan konuşun.
Bende ünide sizin gibi bir arkadaşımdan uzaklaşmak için baya zorlamistim. İyi niyet falan bir yere kadar. İnsan bıkıyor artık, ağlama duvarı miydim ben, derdi bana yükleyip o hayatına bakıyordu. Hayır bi de çözümler sunuyorum beğenmiyordu

Gec dollenen arkadas diye okudum 🤣

Iki yol var
-bir arkadasinla konusup neden boyle yaptigini sormak
-Iki iliskiyi kesmek
😂
canım,bence arkadaşın bıkmış dert dinlemekden🤷‍♀️hepimizin derdi var sonuçta,yine dert anlatcağını sanıyordur.eğer arkadasını seviyorsan arada mesaj at iyimisin sesini duymak için aradım de,özledim de,iyiki varsın de ve o ararsada dert anlatma kıza☺️

Benimde vardı öyle arkadaşım. Sürekli konuyu kendine getiren. Atıyorum 40 yılın başı bi dert anlatıcam. Mesela dedem öldü ,başın sağolsun ya off benimde 2 sene önce ölmüştü hatta o öldüğünde şöyle şöyle olmuştu diyip yarım saat boyunca dedesi öldüğünde neler olduğunu anlatmıştı. Bende artık uğraşmıyorum arada bi mesaj atıyor 3 gün sonra dönüyorum kısa bir cevapla. Görüşelim diyor bahane sıralıyorum çünkü sıktı. O da sizin yine dert anlatacağınızı zannedip kaçıyor şu an.
Çok doğru, teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar 🥰

kadin sizin derdinizi dinlemekten bikmis .dahada arayip israrci olmayin .yuzyuze ne siklikla gorusuyorsunuz her gorusmede tatli bir sihbet yerine hep dert anlatiyorsaniz bikar.baska insanlarin sorunlarini dinlemek bazen moral bozucu ve yorucu olabiliyor .daha anlatmayin

Ben olsam artık ilişkimi keser arasa dahi açmadım

Back
X