Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Geç emekleme geç diş çıkarma geç yürüme

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Tucemirkan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
12
1
1
33
Bebeğim 10aylık olucak ama hala emekleme yüğrğme diş çkarma belirtisi yok kemkleri çok güçsüz mamayla büyüdü sadece iki ay anne sütü alabildi şu aralar doktrada gidemedk salgndan dolayı çok endişeliyim.

Mamayla büyüyenlerin kemikleri gelişmemiş olmuyor korkmayın. Biz mama kullanmadık hiç 23 aylık halen anne sütü alıyor ama kemikleri çok güçlüdür vs gibi kesin bişey diyemem yoğurt, süt, peynir gibi şeylerde kalsiyuma yüklenin biraz daha.

Kaldı ki her çocuk 10-12 ay arası yürücek diye bişey yok oğlum 13 aylık emeklemeye başladı taaa 19 aylık yürüdü çevre baskısı ve psikolojik durumdan çok yıprandım öyle ki yürüyünce şunu yapcam diye adak adadım (çok şükür yaptımda hamdolsun)
Örneğin oğlum 5.5 aylık diş çıkardı yine anne sütü veren arkadaşımın kızının ilk dişi 13 aylık çıktı yani bazı şeylerin üzerinde durmanıza gerek yok kendiliğinden oluyor 🤷🏻‍♀️

Sizi çok iyi anlıyorum aynı durumdayım şuan yazdıklarnzdan biraz içim rahatladı doktra gttinzmi peki bu knuda

Sizi çok iyi anlıyorum aynı durumdayım şuan yazdıklarnzdan biraz içim rahatladı doktra gttinzmi peki bu knuda
Nerelere gitmedik ki 😂 ahh inanın anlatsam münasip yerinizle gülersiniz başıma gelenleri 😂

Maceramız önce sağlık ocağındaki doktor ve hemşirelere sormakla başladı sordum normal dediler 18 aya kadar yolu var dediler her çocuk emeklemiyor dediler neyse zaman geçti emekledi tam rahatladık derken de bu sefer de bu çocuk aylarca neden emekliyor yürümüyor diye kafayı yedik.

Ortopedi uzmanına götürdüm Kalça ultrasonu vs çekildi yine bir sorun yok tamamiyle kendisi istemiyor yürümüyor denilen çocuk hiç basmıyor sizinki ellerinden destekleyince yürüyor zamanla olcak annesi dedi.

Yetmedi hemşire teyzem var çocuğun yürümesiyle ilgili son dönemde kafayı yemişti o da benden çok o taktı hatta bazen 😂 bizi zorla gelişim testine götürdü kuzenim için gittiğimiz düğün zamanı (ayrı şehirdeyiz) sağlıklı çocuklar polikliniği diye bir şey varmış ona gittik onu bile o zaman öğrendim 😂 o da gelişimi gayet normal ince motor gelişimi üst seviyede ama kaba motor gelişimi 14 aylık düzeyde dedi (18 aylıktı gittiğimizde ve tutuna tutuna yürümeye başlamıştı)

sonra 1 ay oldu olmadı bir baktık yürüyor cesareti yokmuş yani anne baba karşılıklı gece gündüz ellerini bıraktırıp adım attırmaya çalışıyorduk asla bırakmıyordu korkuyordu bu sefer onun bırakmasını bekledik öyle öyle aştık çok şükür 🤲🏻 Darısı başınıza 😂

Emeklese bn razıyım. Beklemeye:) kasları o kadar güçlü deil aslnda güçlendikçe yeni hareketler yapıyo bn mama verdiğim için kendimi suçlu hissettm anne sütü alsa bole olmıcakmş gbi geldi hep doktrada gdemiyruz malum hastalıktan dolayı

Tabiki erken ama tutunarak trmanma srunme yada emekleme bnlardan bahsediyorm yürümek için erken ama bnlar olmadanda bi üst aşama ya geçemiyruz

Tabiki erken ama tutunarak trmanma srunme yada emekleme bnlardan bahsediyorm yürümek için erken ama bnlar olmadanda bi üst aşama ya geçemiyruz
Hepsi olur inanın ne diyorum size oğlum 13 aylık emekledi 13 aydan 18 aya kadar böyle devam etti 19 ayda kendine güveni geldi kalktı yürüdü

Bebeğim 10aylık olucak ama hala emekleme yüğrğme diş çkarma belirtisi yok kemkleri çok güçsüz mamayla büyüdü sadece iki ay anne sütü alabildi şu aralar doktrada gidemedk salgndan dolayı çok endişeliyim.
Mama ile ilgisi olacağını sanmıyorum benim bebeğim de 1 yaşında ve emeklemiyor. İlk dişini 11 aylıkken çıkardı. Ben de önceden çok kafaya takıyorudm ama sanırım takmamak lazım. Ben ve diğer kardeşlerim de emeklememişiz bazı bebekler emeklemeden yürüyor. Diş işine gelince 15. Ayında çıkaranı gördüm 😊 biraz daha bekleyin

Back
X