Geç kalma

uzunyolculuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
13
4
1
30
Ben 22 yaşındayım. Ve Makina Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Hazırlık ile 5 yıl ediyor. Hazırlığı geçmeye çalışacağım ve büyük ihtimalle geçerim de fakat yine de geriye 4 yıl kalıyor. Yani mezun olduğumda 26-27 yaşında olacağım. Bu sürede bir dil daha öğrenmek yarıca vakit bulabilirsem, yıl içinde hafta sonları tatil döneminde ise hafta içi olmak üzere çalışmayı planlıyorum. Ve bunun tek sebebi alanımda kendimi geliştirebilmek.
Yani, çok amacım var fakat yaş sorunu kafama çivi gibi çakılmış durumda. Sizce 4 yıllık bir bölüme başlamak için geç mi kaldım? Bunun yerine bir işe mi girmeliyim? Yoksa okula başlamalımıyım? Bir de yaş sıkıntı yaratır mı?

Hayır bende geç bitirdim yaşıtlarıma göre.ve benden daha büyük olanlar vardı.
28 yaşında birinci sınıf olan arkadaşlarım var :))

Bence hiç geç değil olgun düşünebiliyorsan ve ne istediğini biliyorsan yaşa takılmamalısım. İçinde kalacağına dene derim. Başarılar

Eğer herhangi tamamlanmış bir eğitiminiz veya bir mesleğiniz, beceriniz yok ise mutlaka okula baslayin. hayatınız boyunca zaten çalışacaksınız.

Yaşı hiç dert etmeyin. Zaten genelde mezun olduktan sonra düzgün bir işe girmek 25-26 yi bulur. Onun yerine siz öğrenciyken daha fazla emek sarfedip arayi kapatirsiniz. Dil konusunu okurken hallederseniz mesela büyük bir adım olmuş olur.

Bende dil sorununu halledip aradaki farkı kapatabilmek için uğraşacağım. Hazırlığı geçerim, hem kolay soruyorlar hem de çalışıyorum.
Aslında 2 yıllık okul bitirdim. Ama bununla kalmak istemiyorum. İnsanlar liseliden farklı muamele yapmıyor. Hayatımın sonuna dek insanların getir-götürünü yapmak istemiyorum ama aynı zamanda sınıfın büyüğü, yaşı sorulduğunda tuhaf karşılanan da olmak istemiyorum. O derece ki, birinciye katlanabilirim sanki.

Yaş konusunda korkunuz olmasın. Eşimin arkadaşı 28 yaşında bitirebildi okulu. Makine mühendisliğinde her yaştan insan var...

27 yaşında mezun olmanız sorun olmaz..
Dil eğitimi stajlar iş hayatı ile Birleşik bi 4 yıl sonunda gayet iyi hissedersiniz..

Makine Mühendisliğini 4 yılda bitiren biriyle tanışmadım daha :))) Eşim de Mak. Mühendisi, okulu -hazırlık sınıfıyla birlikte- 7 yılda bitirmiş... :)
Dayımın oğlu 4 yılda bitirdi :) gerçi öğretmenliği 2. Sınıfta bırakıp yeniden sınava girmişti ilk yıl katü de sonra yatay geçişle de celal bayar da bitirmişti mühendisliği..

Mezun okdugunuz okul bu okulla ilgili mi ? Yani 4 yilligini kazaninca en azindan 2. Siniftan baslaniliyor ya ondan sordum.oyle olmasa bile okuyun hic de gec bir yas degil daha cok gencsiniz

Dayımın oğlu 4 yılda bitirdi :) gerçi öğretmenliği 2. Sınıfta bırakıp yeniden sınava girmişti ilk yıl katü de sonra yatay geçişle de celal bayar da bitirmişti mühendisliği..

Helal olsun o zaman:)))

Acaba Çukurova'da mı çok zorluyorlardı bilmiyorum ama 4 yılda bitireni bulmak çok zordu.

Helal olsun o zaman:)))

Acaba Çukurova'da mı çok zorluyorlardı bilmiyorum ama 4 yılda bitireni bulmak çok zordu.
Bizimki biraz zehirdi.. hatta yurtdışındaki projelere katılıyodu sürekli.. öyle çok zorlamazdı da kendini.. benim oğlumun da onun gibi zeki ve akıllı olmasını çok isterim.. kıskanılcak derecede bi kafa var çocukta

Hayır kendinize azini layık görmeyin başkası ne diyecek diye. Benum sınıfımda 40 yaşında biri vardı. 32, 28, 25 diye yasitlariyla aynı sınıfta olmayan 40 kişilik sınıfta 7 kişi vardı. Sizin de olabilir.Hiç olmayadabilir. Kaldı ki yaş daha 22 :)
İnsanlar zaten 18-19 da liseyi bitiriyor, ilk yıllarında kazanamayanlar o yaşları buluyor. 1-2 yaş için hayalinizden vazgeçmeyin.
Makina mühendisi olup bir idealiniz var mi? Aklınızda bi şey? Bazen üniversite okumakta şartları iyileştirmiyor malesef. Bence bu konuya odaklanin yaştan ziyade. Aradığınızı bulacağınız ve emeğinizin degecegi bir planlama yapın. O zaman yaşta gözünüzde bu kadar büyümez.

Mezun okdugunuz okul bu okulla ilgili mi ? Yani 4 yilligini kazaninca en azindan 2. Siniftan baslaniliyor ya ondan sordum.oyle olmasa bile okuyun hic de gec bir yas degil daha cok gencsiniz
Hayır, pek ilgili değil. Ayrıca artık en fazla bir-iki dersten muaf ediyorlar. Neredeyse hepsi aynı bölüm olsa bile 1 den başlatıyor.

Yaşının hic birseyi yok. Gec falan kalmadin.
Ben kiytirik bir okulu 30 yasimda bitirdim.

Hic gec kaldigini dusunme. Ne ise idealin onlari yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…