- Emoji Skoru
- 7.606
- Puanlar
- 398
- Konu Sahibi uzunyolculuk
-
Hayır kendinize azini layık görmeyin başkası ne diyecek diye. Benum sınıfımda 40 yaşında biri vardı. 32, 28, 25 diye yasitlariyla aynı sınıfta olmayan 40 kişilik sınıfta 7 kişi vardı. Sizin de olabilir.Hiç olmayadabilir. Kaldı ki yaş daha 22 :)
İnsanlar zaten 18-19 da liseyi bitiriyor, ilk yıllarında kazanamayanlar o yaşları buluyor. 1-2 yaş için hayalinizden vazgeçmeyin.
Makina mühendisi olup bir idealiniz var mi? Aklınızda bi şey? Bazen üniversite okumakta şartları iyileştirmiyor malesef. Bence bu konuya odaklanin yaştan ziyade. Aradığınızı bulacağınız ve emeğinizin degecegi bir planlama yapın. O zaman yaşta gözünüzde bu kadar büyümez.
Ben 22 yaşındayım. Ve Makina Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Hazırlık ile 5 yıl ediyor. Hazırlığı geçmeye çalışacağım ve büyük ihtimalle geçerim de fakat yine de geriye 4 yıl kalıyor. Yani mezun olduğumda 26-27 yaşında olacağım. Bu sürede bir dil daha öğrenmek yarıca vakit bulabilirsem, yıl içinde hafta sonları tatil döneminde ise hafta içi olmak üzere çalışmayı planlıyorum. Ve bunun tek sebebi alanımda kendimi geliştirebilmek.
Yani, çok amacım var fakat yaş sorunu kafama çivi gibi çakılmış durumda. Sizce 4 yıllık bir bölüme başlamak için geç mi kaldım? Bunun yerine bir işe mi girmeliyim? Yoksa okula başlamalımıyım? Bir de yaş sıkıntı yaratır mı?
Neden peki? Ben epey seviyorum iş alanıda geniş.Yas sıkıntı degilde bölüm sikinti bence . Verdigin emege deymez
Makine Mühendisliğini 4 yılda bitiren biriyle tanışmadım daha :))) Eşim de Mak. Mühendisi, okulu -hazırlık sınıfıyla birlikte- 7 yılda bitirmiş... :)
Olsun zaten 1 yil farkedecekti. sen devam et cok guzel bir isin ve kariyerin olur daha cok gencsinHayır, pek ilgili değil. Ayrıca artık en fazla bir-iki dersten muaf ediyorlar. Neredeyse hepsi aynı bölüm olsa bile 1 den başlatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?