• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geç kalmışlık hissi hiçbir şey yapmak istememek ve hevessizlik....

hemifrithemperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2023
2.259
3.033
48
27
Merhaba. son günlerde maalesef ki yaşadığım hisler bunlar. her şeye geç kalmış hissediyorum. üniversiteden 2020 yılında mezun oldum. Hep geçmişi düşünüyorum. Belki daha iyi liseye gitseydim, belki mezuna kalsaydım daha iyi bir yerde olurdum demeyi bırakamadım.

mezun olur olmaz işe girdim. zaten staj yaptığım yerdi. iyi güzel çalışayım pandemi var başka iş bulamam dedim ve çalıştım. ama kendimi mesleki olarak yetersiz görüyorum. çalıştığım yerleri beğenmiyorum. sürekli kendimi kariyer olarak başkaları ile kıyaslıyorum. fesat biri değilim ama başarılı insanları çok kıskandığımı fark ettim. görüyorum birisi yurtdışına gitmiş kıskanıyorum. iyi bir işe girmiş kendimi kötü hissediyorum. onların kötülüğünü istiyor değilim ama keşke orada olsaydım diyorum.

Erasmusa okurken gittim staj için de gidecektim. ama pandemiye denk geldiği için gidemedim. okulumu uzatmamak için çabaladım ortalamam 2.70 kaldı. dönemimde 3 kişi mezun olabildik sadece. Belki daha yüksek olsaydı yurtdışında burs bulabilirdim.

öyle böyle hayalim hep akademi olduğu için bu sene 26 yaşıma girerken yüksek lisansa başlayabiliyorum. Onda da hevesim sıfır insanın içinde hiç mi heyecan olmaz? kpssye hazırlanayım diyorum içimde yine istek yok. aynaya baktığım zaman yüzümü çökmüş görüyorum sanki aniden yüzüm çöktü. Herkesin hayatı yolunda bi benim böyle gibi geliyor artık:( şimdi de çalışmıyorum. üniversitede full çalıştım. az biraz birikimim var ama hazıra dağ dayanmıyor. evlilik aşamasındayım ona bile isteğim yok. nişan bile yapmak istemedim.

Sizle ilgili bir durum değil ki herkes böyle. Hiç bir hedef ulaşılabilir değil. Her şey çok zor. Para biriktirip bir şey edinmek varmıs eskiden kredi çekerek edinmeye döndü. Şimdi o bile yok. Her şey o kadar muamma ki. Çocuk yapıp oturayım bari dedim ona bile 2 sene uğraştım. Her şeyimiz sağlığımız psikolojimiz her şeyimiz bitti.

Sizle ilgili bir durum değil ki herkes böyle. Hiç bir hedef ulaşılabilir değil. Her şey çok zor. Para biriktirip bir şey edinmek varmıs eskiden kredi çekerek edinmeye döndü. Şimdi o bile yok. Her şey o kadar muamma ki. Çocuk yapıp oturayım bari dedim ona bile 2 sene uğraştım. Her şeyimiz sağlığımız psikolojimiz her şeyimiz bitti.
evet benim sevgilim de çocuk yapmayı çok istiyor. görüyorum bebeklere bakarken içi gidiyor ama ben çocuk yapmak istemiyorum bakabilecek gücüm olduğunu düşünmüyorum. aslında yaşım fa küçük değil ama ben kendimi 18-19 yaşında sanıyorum hala. sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslayıp duruyorum. ekonomi zaten artık insanı kahreder düzeyde. eskiden bursumla yaşadığım hayatı maaşla yaşayamaz hale geldim

evet benim sevgilim de çocuk yapmayı çok istiyor. görüyorum bebeklere bakarken içi gidiyor ama ben çocuk yapmak istemiyorum bakabilecek gücüm olduğunu düşünmüyorum. aslında yaşım fa küçük değil ama ben kendimi 18-19 yaşında sanıyorum hala. sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslayıp duruyorum. ekonomi zaten artık insanı kahreder düzeyde. eskiden bursumla yaşadığım hayatı maaşla yaşayamaz hale geldim
Dün xte biri bi hesap çıkarmış öğrenci evindeki menüyü mutfak masrafını ve şimdi çalışan haliyle alabildiklerini filan kıyaslamış fıkra gibi resmen.

Bebek konusunu kesinlikle evlenmeden netleştirin. Ortak karar alınana kadar iyice korunun. Maddiyat kadar çok ciddi fedakârlık gerekiyor gerçekten her konuda.

Kıyaslama yapmayın. Yani nasıl yapmazsınız bilmiyorum ama kimse bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi hayatımıza hatta onda da içinde bulunduğumuz ana bakmalıyız.

Bölümünüz ne? Belki tavsiye veren çıkabilir. Ama asıl çocuk istememe ve nişanlınızın istemesi kısmına takıldım. Bence evlenmeden önce böyle önemli bir konuyu açıklığa kavuşturun. Bizde de benzer bir durum var, eşim istiyor ben istemiyorum, gerçekten zor bir durum🥲

Bölümünüz ne? Belki tavsiye veren çıkabilir. Ama asıl çocuk istememe ve nişanlınızın istemesi kısmına takıldım. Bence evlenmeden önce böyle önemli bir konuyu açıklığa kavuşturun. Bizde de benzer bir durum var, eşim istiyor ben istemiyorum, gerçekten zor bir durum🥲
kimya mühendisiyim. konuştuk zaten tabii ki biliyor istemediğimi. elbet bir gün istersin diyor. ya istemezsem diyorum. istemeyeceğinin de garantisi yok diyor. bebekleri çok seviyorum ama kendim bebek yapmak istemiyorum. söyledim konuştuk zaten biliyor ihtimali.

Dün xte biri bi hesap çıkarmış öğrenci evindeki menüyü mutfak masrafını ve şimdi çalışan haliyle alabildiklerini filan kıyaslamış fıkra gibi resmen.

Bebek konusunu kesinlikle evlenmeden netleştirin. Ortak karar alınana kadar iyice korunun. Maddiyat kadar çok cidddn fedakârlık gerekiyor gerçekten her konuda.

Kıyaslama yapmayın. Yani nasıl yapmazsınız bilmiyorum ama kimse bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi hayatımıza hatta onda da içinde bulunduğumuz ana bakmalıyız.
işte onu yapamıyorum gördükçe o kadar üzülüyorum ki. onlar başarmış bir şeyler yapmış kendi hayatlarını yoluna koymuş. ben 26 yaşındayım 28te yüksek lisansa bitecek. onların doktoraya başladığı yaşta yüksek lisans yapıyorum. bu arada da kariyerimi boş bırakıyorum. zaten özel sektörde ne kadar ilerlenir orası boş. memur olsam o da beni mutlu etmez herhalde. çok büyük hayallerim var sanırım hayallerim için yetersiz olduğumu kabul etmem gerekiyor. belki çocukken daha farklı yönlendirilmiş olsaydım böyle şeyler olmazdı. zaten ben ekonomiyi düşünmeyi artık bıraktım oluruna. olduğu kadar harcarım yapacak bir şey yok.

Hayaliniz nedir nereye ulaşmak istiyorsunuz? Akademik kariyerse çok da geç kalmış değilsiniz başlamışsınız bile. Özel sektörde kariyer ve yüksek bit maaşsa memlekette hiçbir mesleğin böyle bir imkanı kalmadı sizin suçunuz değil yani

Hayaliniz nedir nereye ulaşmak istiyorsunuz? Akademik kariyerse çok da geç kalmış değilsiniz başlamışsınız bile. Özel sektörde kariyer ve yüksek bit maaşsa memlekette hiçbir mesleğin böyle bir imkanı kalmadı sizin suçunuz değil yani
yurtdışında yüksek lisans orada bir iş hayatı aslında. daha çok bilimle uğraşacağım bir iş. fabrikada gidip üretim şefi olmak ne bileyim pazarlama yapmak bunları istemiyorum. yüksek lisansa dair de umudum yok torpilim yok. e evleniyorum bir yandan. diyorum kendi işimi kurayım en büyük hayalim bu aslında. ona da maddi imkanım yok. ailem kpss çalış memur ol ilerde pişman olacaksın diyor. ama ben ders çalışamıyorum o kadar zorlanıyorum ki. 12 saat çalışan insanlar dolu her yerde. 80 aldım atanamadım. bundan daha da üstünü alamam. diğer arkadaşlarım iyi yerlerde çalışıyorlar ama. savunma ya da büyük şirketlerde. iyi maaşlar alıyorlar. ben beceremedim maalesef

Back
X