Konuşma Problemleri geç konuşan çocuğu olanlar

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Merhaba benim 27 aylık oğlumda konuşamıyor. Bazı kelimeleri söylüyor Herşeyi bu ne diye soruyor.suan özel eğitim dil terapisi ve kres e gidiyor.tabi bunlar 1 ayın içersinde oldu. İnş faydasını görürüz krese 3 gündür gidiyor.tum testleri yapıldı çok şükür konuşma dışında bir sorun çıkmadı çok akıllı maşallah bilmediği hiç birşey yok.fakat elimde değil çok kafaya takıyorum. Birde etraftakilerin söyledikleri çok etkiliyor çok moralim bozuk anlayacağınız.
Üzülüp moral bozukluğu yaratıcak hiçbirşey yok.Siz olumlu düşünüm.Herkesin çocugu farklı

Doktora gidin, ama öylesne bir doktora değil, iyi bir doktora. İstanbul da bir doktor da önerebilirim. Çocuk geç konuşabilir, panik yapacak bir şey yok ama bir doktorun muhakkak görmesi gerekiyor. Bizim akrabamızın bir çocuğu var. Herkes anneyi rahatlatmak için normal, bazı çocuk geç konuşur diyordu, ta ki 3,5 yaşına gelene kadar. Ama aynı durumu yaşamış bir arkadaşı doktor önerdi. Doktor olabilecek pek çok şey saydı, otizm değil ama sorunlar var diye.. Eğer kardeşlerinin arasında kaynar, öğrenir denseydi, çocuk için şu anda çok kalınmış olacaktı. Anne çok uğraştı, kreşe verdi, izledi, iş güç bırakıp çocuğun üzerine eğildi ve şu anda çok şey değişti. Terapiye gerek kalmadı sonunda. 3,5 yaşına kadar baba, bak, anne gibi basit şeyleri söyleyebilen çocuk şu anda 5 yaşında ve rahat rahat konuşuyor ama hala kontrollerine gidiyor. Korkmayın ama bazı çocuk geç konuşur diyerek doktora gitmeyi ihmal etmeyin. İyi bir doktora gidin. Şu anda bu bahsettiğim akrabamız, ailesindekilere beni neden devamlı rahatlatmak yerine uyarmadınız diye kızıyor .

doktorun ismini alabilir miyim?

Doktora gitmenizi öneririm. Benim kardeşim konuşamıyordu (hala tam olarak konuşamıyor) gittik ve otizmli olduğunu öğrendik. Sizinkide otizmli diye bişey yok ama ihmal edilmemeli..
Merhabalarr benimde 3.5yasinda bir oğlum var henüz on kelimeyi geçmeyecek kadar kelime söylüyor anne baba gibi anlaşılır kelimeler.. çocuk uzmanına gittim konuşur diye başından svar gibi oldu.. ne yapmalıyım. Hangi doktora bölüme gitmeluyim bu konuşma problemi için acil yardım edin ne olur

Tamm hemen bi çocuk psikolog undan randevu alicamm... Tskler.. oğlum herşeyin baş harfini söylüyor düzgün cümle kuramiyor parka pa diyo peceteye pe diyo umarım buanonce konusur

İnşallah Hatice Hn hepimiz bekliyoruz psikolog değilde psikiyatr lar teşhis koyuyor

Merhabalarr benimde 3.5yasinda bir oğlum var henüz on kelimeyi geçmeyecek kadar kelime söylüyor anne baba gibi anlaşılır kelimeler.. çocuk uzmanına gittim konuşur diye başından svar gibi oldu.. ne yapmalıyım. Hangi doktora bölüme gitmeluyim bu konuşma problemi için acil yardım edin ne olur

Dil ve konuşma terapistine danışmanizi tavsiye ederim..

Cahilligimi mazur görün konyada yaşıyorum dil ve konuşma terapisti için doktora mi gitmeliyim.. kendimce bunu düşünmüştüm.. bi kelimenin üzerine yoğunlaşınca hecelere ayırıp soyletiyorum ornegin tamam kelimesini öğretmene kadar bi kac hafta uğraştım kendimce terapiste giderse faydasını girecek dedim ama nereye nasıl hangi bölüm doktoruna gideceğini bilmiyorum

benim kızım artık çok güzel konuşuyor.özellikle son 3aydır.psikiyatr a gitmistik.6-7 ay önce .çocuk konuşuyor fakat siz anlamıyorsunuz demişti.dil gelişimi biraz yavaş zamanla düzelir demişti. ben çok üzülüyordum.bi ara otistik olabileceğini bile düşündüm.çünkü ismini söyleyince bakmıyordu.meğer işine gelmediği için tepki vermiyormuş. sizlerde benim gibi kendinizi yıpratmayın.doktora gidin .sorun yoksa bekleyin.

Aynen bende randevu aldım ve gittim psikiyatra acele etmeyin dedi bi sorun yok gibi dedi zamana akışına bırakın dedi dil bilgisi gelişimi içi. Kreş oneriyorum dedi bakalım kreş araştırıyorum krese gondericem inşallah.. aynı sorunları bende yaşadım bakalım akışına birakicam inşallah cümle sorununu hallederiz zamanla

Back
X