Geç konuşma

parsullllll

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
50
7
6
34
Merhabalar benim 27 aylık oğlum var malesef az konuşuyor anne bak baba aç demiyorda ç diyor ver yani bazen abi abla böcek bunları bir kere kulandı komutlara gelince çöpü at desem atıyor çöpe ayakabılarını getir desem getiryor parka desem anlıyor bana ver desem bişeyi veriyor oyuncaklarından çabuk sıkılıyor daha çok ablalarıyla oynamayı seviyor yerinde duramıyor sürekli hareket etmek istiyor ağzını ac desem açar gözlerini kapat desem yapar ama eliyle göstermiyor yüzünü. Suyla oynamayı sever banyo yapmayı pek sevmez çok korkuyorum acaba bişeymi var yoksa normalmi bişeyi asla zorla yaptıramam hemen hayır diyor canı istemezse asla yapmaz bende yeni doğum yaptım 1,5 aylık kardesi var onu biliyor bebe diyor ona ama aldığımda ağlıyor lütfen buna benzeyen birileri varsa abana yazın çok endişeliyim konuşacakmı dr sordum 2,5 yaşına kadar beklicez dedi fikirlerinizi yazın lütfen.

derdimi hatırlattın :) 25 aylıktı. adını soruyorlardı nıye konusmuyo bu??? neden boyle bu?? e daha kucuk derdım bızımkı 1.5 yasında konustu dıye cıkarlardı.:))) hay yarabbım. bı ıkı ay sonra dr a gıttık erkek cocukları gec konusur dedı kontrol ettı bısey yok bunda herseyınız evham dedı :))) . cumlesı 2 kelımelık cumleydı . ses cıkarmak daha kolayına gıderdı. anane dede gel gıt gıbı seylervar tabı de bebek kelımelerı yanı onlar cok da bı dagarcıgı yoktu mılletın cocugu 50 kelıme bılıyor yok 100 kelıme dıye ıcım ıcımı yerdı konusur bısıyler okurdum. 28 aylıktı heralde bı cumle kurar gıbı oldu kesıldı. ara ara farklı seylerın adını soyler oldu. 2.5 yasında bırden 1 gunde konustu desem ınanır mısın? urkutucu saskınlık ıcınde kaldım :) a a a dedım esıme sankı bı anda yuruyen bebegımızı gormusuz gııbı heycanlandık konusturmaya calıstık. cumle kurdu. 4 kelımelık mesela. ogun dılı cozuldu sankı bısıyler demeye ısaretle gosterıp adını sormaya basladı soyledım tkerar ettı. boyle kelımeler dort dortluk degıldı ama bebekce soyluyordu sonradan duzeldı 3 yasında :))bırıktırıyormus meger dedık. sımdı bıcır bıcır cok guzel konusur bı sıkıntısı yok sukur :))

Yaa çok korkuyorum sanki bazen beni anlamıyor bazen anlıyor arada bişey yok diyorum bazende var çocuğu bunalttım 3 haftadır tv bille actırmıyorum evdekilerde bana kızıyor yapma diyor ama annelik ilte öyle üzülüyorum ki bebekle ilgilenemiyorum desem inan içimi rahatlattın biraz inşallah benim oğlumda öyle konuşur çok istiyorum rabim yardım etsin

TV kesin 0 ekran . Sizde izlemeyin yanında .kelime sayısı artacak mı gözlemleyin. Çok ekrana maruz kalmakta aynı belirtiler veriyormus.

TV kesin 0 ekran . Sizde izlemeyin yanında .kelime sayısı artacak mı gözlemleyin. Çok ekrana maruz kalmakta aynı belirtiler veriyormus.
Aslında bu ara çok açmıyorum günde bir saat kadar bazen istiyor kıyamıyorum ona sürekli onu denemek yoruyor benide onuda üzülünce dudağını büzüyor başını eyiyor nasıl üzgün görünüyor kalbimi çalıyor hemen.

Haklısınız fakat bir de bunu deneyinki artacakmi Kelimeleri.Doktorada gittiğinizde bunu söylüyor ekranı sıfırlayıp bekleyelim diyor. Dışarı çıkıp kafasını dagitmayi deneyin o anlarda. Yada yeni bir etkinlik yapın. Su oyunlari , boyama kağıt makasi verin kessin kagitlari kitap okuyun alternatif sunun..

bızım evde tv de yok yok dıyorum gercekten yok yanı kucukken kepceyle operasyon yaptı benım oglum dovmus sineği D: ekran ortadan caaattırrt tamiri pahalıydı yaptırmadık. o yuzden etkısı vardır tabı de ben yalnızım evde pek cevrem de yok e konusan eden lazım cocuga sureklı bı ses. ekranımız yok ama ben yalnızlıga baglamıstım :)

bir de ananede kaldık 1 ay memlekette . yazın cok kalabalık oldu. o donem konusması kelıme secimi cok guzel gelişti değişti :) eger ımkanın varsa kalabalıga sok cocuklu ortamda kendını ıfade etmeye calıssın:)) cok ıse yarıyor sen de ugras konus ama cocuklarla daha farklı ıletısımlerı :)) hızlandı ananede cok emınım

Çok izletmiyorum ama zor inatci bi çocuk çok konuşuyorum ama işte bakalım inşallah ben de yazarım buraya konuşuyor diye okadar takıyorum ki saçlarım beyazladı şaka gibi allah kimseyi evladıyla sınamasın

Merhaba benimde 26 aylık kızım var oda banyo yapmayı sevmez çocuk işte 2 yaş sendromundan olabilir ağlamalar endişe etmeyin bence zamanla başlar konuşmaya çevremde hep çocuklar 2.5 yaşından sonra konuşmaya başladılar

Merhaba benimde 26 aylık kızım var oda banyo yapmayı sevmez çocuk işte 2 yaş sendromundan olabilir ağlamalar endişe etmeyin bence zamanla başlar konuşmaya çevremde hep çocuklar 2.5 yaşından

Konusma icin 2.5 yasa dek beklenmez, baska bir doktora goturun.

Bir bebekten 24 aylik oldugunda anlamli 2 kelimeli cumle beklenir. Bunu yapmıyorsa gelisim testine sokulur.

Gelisimsel pediatri / sosyal pediatri bolumune goturmelisiniz.

Bu arada kac cocugunuz var, ablalari ve kardesi var dediniz merak ettim?

2 ablası birtane abisi var ve yeni bi kardeşi oldu ama henüz 2,5 yasında değil dedi dr ben yurt dışında yaşıyorum

2 ablası birtane abisi var ve yeni bi kardeşi oldu ama henüz 2,5 yasında değil dedi dr ben yurt dışında yaşıyorum
Ay 5 cocukla nasil bas ediyorsunuz masallah size yahu, ben 2 taneyle cok zorlaniyorum

Bizim burada (Türkiye) konusma icin 2 yas sinir diyorlar. Yurtdisinda isler daha farkli isliyor galiba

Ay 5 cocukla nasil bas ediyorsunuz masallah size yahu, ben 2 taneyle cok zorlaniyorum

Bizim burada (Türkiye) konusma icin 2 yas sinir diyorlar. Yurtdisinda isler daha farkli isliyor galiba
Valla çok zor ama 3 tanesi büyük onlarda allaha şükür herşey yolunda işte bende doğumdan sonra taktım oğluma bilmiyorum ne olacak allah yardım etsin burda dr sordugumda 2,5 yaş beklenmeli dedi nasıl gececek bu aylar bilmiyorum oğluma çok tv izletiyordum aşırı derecede galiba acaba ondan olabilirmi bilmiyorum

Olabilir, uyaran eksikligide konusma geriligine sebeptir. Bol bol kitap okuyun kendisine, toparlarsiniz birkac ayda tabiki baska bir sikintisi/rahatsizligi yoksa.

Benim de takip ettiğim radikal bir doktor var 4 yaşına kadar tek bir kelime etmeyebilir çocuk diyor. O da Amerikada yaşıyor. Türkiyedeki doktor kafasına uymuyor ama onca takip eden soru soran 1 kişiye de rastlamadım ki bana da bunu dediniz yanlıştı hatalıydınız diye geri dönsün. Kimine göre ukala bana göre kendinden gayet emin. 39 yaşındayım, yaşıtlarım bebekken ona muayene olmuş da sağlığınıza duacıyız diyen nice anneler var şimdi bebekleri için takip eden. Benim oğlum 4 yaşına 1 ay kala ilk kelimesini söyledi, acıktım dedi.şimdi o da biriktiriyor. Kumbara ne zaman dolar da taşarsa işte bu konuşma vaktidir. Ondan önce de söz öncesi dönem denilen özellikle taklit, jest ve mimikler vb süreçlerin de ilerlemesi gerekiyor. Her şeyin bir zamanı var. Göz teması kuran ve komut alan hele de birkaç kelimesi olan çocuktan korkmayın, içiniz rahat olsun. Yavaş yavaş açılır. Demiyorum ki eliniz kolunuz bağlı bekleyin ama doktor doktor da gezmek süreci hızlandırmaz hep destek tam destek kuzucuklara.

Haklısınız sizin oğlunuzda konuşmuyor anladığım kasarıyla peki iyimi herşey yolundamı herhangi bi teşis konuldumu sizinki nasıl başladı acaba paylaşırsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…