Gec konusmami

parsullllll

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
65
9
6
34
Merhaba tekrar bu konuyu acmak istedim oglum suanda tam 28 aylik galiba 26 aylikken acmistim konuyu konusmuyor diye cok acayip bu durum icindeyim herkes oglunda bisey yok gayet normal diyor yigenim kres öretmeni esimin yigeni dil terapisti onlarda otizim degil diyor evet kelime haznesi az ama basaka problem yok diyorlar ama ben korkuyorum 2 aylikta kardesi var bendemi sorun yoksa oglumdami kafayi yemek üzereyim biraz bahsedeyim bu ara anne bak baba bak diyor ama bazen bana baba da diyor babasina annede diyor ben düzeltiyorum onu herseyi gösteriyor bana herseye bak diyor bi odaya cagiracak eliyle anne bak duyor anliyorum gidiyorum oyuncaklariyla amacina uygun oynuyor beni taklit ediyor kelimeleride cikariyor cani isterse ama kulanmiyor sadece hadi ver gitti bitti mama komutlari yerine getiriyor mesela disari cikacaz benimde kendininde ayakabisini alir kardesininde pusedini cikarir hadi der bazen beni anliyor bazende anlamiyor gibime geliyor yani insanlarla iletisime gecer gider oynar ama kendi kendine pek oyun oynamayi sevmez illa ben olacam yaninda babasinada pek gitmez nadir gider yemegini yedikten sonra tabagini mutfaga götürür cöpü atar ama oyuncaklarini asla toplamaz tv ben 2 aydir cok az aciyorum daha cok oyun oynuyorz ama cok cabuk sıkılıyor bişeyden bişeye atlat cok uzun yazdım özür dilerim lütfen düşüncelerinizi yazın benmi kafayı yiyorum acaba herkesin görmediğinimi görmeye çalışıyotum piskolajım bozuldu bebeğime bille sevinemedim doğumdan 2 hafta sonra bu düşünceler beni bittirdi .yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşkürler

Merhaba tekrar bu konuyu acmak istedim oglum suanda tam 28 aylik galiba 26 aylikken acmistim konuyu konusmuyor diye cok acayip bu durum icindeyim herkes oglunda bisey yok gayet normal diyor yigenim kres öretmeni esimin yigeni dil terapisti onlarda otizim degil diyor evet kelime haznesi az ama basaka problem yok diyorlar ama ben korkuyorum 2 aylikta kardesi var bendemi sorun yoksa oglumdami kafayi yemek üzereyim biraz bahsedeyim bu ara anne bak baba bak diyor ama bazen bana baba da diyor babasina annede diyor ben düzeltiyorum onu herseyi gösteriyor bana herseye bak diyor bi odaya cagiracak eliyle anne bak duyor anliyorum gidiyorum oyuncaklariyla amacina uygun oynuyor beni taklit ediyor kelimeleride cikariyor cani isterse ama kulanmiyor sadece hadi ver gitti bitti mama komutlari yerine getiriyor mesela disari cikacaz benimde kendininde ayakabisini alir kardesininde pusedini cikarir hadi der bazen beni anliyor bazende anlamiyor gibime geliyor yani insanlarla iletisime gecer gider oynar ama kendi kendine pek oyun oynamayi sevmez illa ben olacam yaninda babasinada pek gitmez nadir gider yemegini yedikten sonra tabagini mutfaga götürür cöpü atar ama oyuncaklarini asla toplamaz tv ben 2 aydir cok az aciyorum daha cok oyun oynuyorz ama cok cabuk sıkılıyor bişeyden bişeye atlat cok uzun yazdım özür dilerim lütfen düşüncelerinizi yazın benmi kafayı yiyorum acaba herkesin görmediğinimi görmeye çalışıyotum piskolajım bozuldu bebeğime bille sevinemedim doğumdan 2 hafta sonra bu düşünceler beni bittirdi .yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşkürler
anlattıklarınıza göre gayet normal gelişimi olan bir çocuğunuz var. Hiç üzülmeyin boşuna da strese girmeyin , sağlıkla büyütün evlatlarınızı 🌷

Benim kocam bile tabağını götürüp çöpünü atmıyor. Çocuk daha ne yapsın 😄 kelime haznesi az olabilir ama herşeyi normal bence. İçinizi ferah tutun
Yaa bu söylediğinize çok güldüm benim kocamda yapmıyorda işte komuşmamasına taktım galiba bide bazen anlıyor bazen anlamıyor gibi beni bundan endişe duyuyorum kitap okucam mesela elimden çekip bakıyor sonra atıyor istemiyor

Yaa bu söylediğinize çok güldüm benim kocamda yapmıyorda işte komuşmamasına taktım galiba bide bazen anlıyor bazen anlamıyor gibi beni bundan endişe duyuyorum kitap okucam mesela elimden çekip bakıyor sonra atıyor istemiyor
Her zaman bizim istediklerimiz olmaz ki. Onların da istedikleri istemedikleri var. Normal yani o an kitap okumak istemiyordur. Ya da bazen dikkati başka tarafta oluyordur siz anlamadığını sanıyorsunuzdur

Her zaman bizim istediklerimiz olmaz ki. Onların da istedikleri istemedikleri var. Normal yani o an kitap okumak istemiyordur. Ya da bazen dikkati başka tarafta oluyordur siz anlamadığını sanıyorsunuzdur
Evet haklısınız belkide bende sorun var bilmiyorum cünkü artık herkez sende sorun var demeye başadı

Bence siz birazda lohusalıktan böyle düşünüyorsunuz. Kendinizide oglunuzuda rahat Bırakın herşeyin bir zamani vardır. Eninde sonunda konuşacak. Allah bağışlasın mis gibi diğer bütün gelişim düzeyleri çok sağlıklı görünüyor. Bırakın geç konuşsun sonra susmuyorlar zaten 😂😂 komşumun çocuğu 4 yaşında hala konuşmuyor anne hı hı nennn neyy diyor. Ama onda da hiç bir sorun çıkmadı çok şükür. Yani kasmayın kendinizi bebeğinize odaklanın kendinize odaklanın😍

Siz bence suçluluk hissediyorsunuz. Ben de sizin gibi 2 yaş aralı bebek büyüttüm. Büyük çocuğun yapmadığı yapamadığı her şeyin sebebi acaba kardeşi mi düşüncesi geçiyor bilinçaltınızda. Diğer bebek doğmasaydı 2 yaşındaki için bu kadar endişelenmezdiniz. Tüm vaktinizi ona verecektiniz, aktivitelere katılacaktınız, kitapçıya oyuncakçıya kafeye ... falan gidecektiniz. Ama küçük bebeğiniz var ve ona göre hareket ediyorsunuz. Bu da sizi suçlu hissettiriyor olabilir. İki yaşa kadar iki kelime, üç yaşa doğru da üç kelimeli cümle kurması normal. Çocuktan beklentiniz fazla ve bunu hissettiriyorsunuz. Kitabı dinlemek istemiyorsa okumayın, sonra okuruz diyin.

Evde kendi gibi küçük bir canlı var ama onunla hiç konuşmuyor sadece ağlıyor gülüyor. Yaşıtı akranı olsa sosyalleşirse konuşması ilerler. Siz şimdi kreşe veya oyun grubuna vermek gerekince de mutsuz hissedeceksiniz, sanki onu istemiyoruz ondan gönderiyoruz sanacak diye ayrı dertleneceksiniz. Her çocuğumuza aynı ortamı sunamayız, biri yeni doğmuş bebek yanımızda durmalı, 2 yaşını geçmiş olan da yaşıtlarıyla sosyalleşmeli.

Siz bence suçluluk hissediyorsunuz. Ben de sizin gibi 2 yaş aralı bebek büyüttüm. Büyük çocuğun yapmadığı yapamadığı her şeyin sebebi acaba kardeşi mi düşüncesi geçiyor bilinçaltınızda. Diğer bebek doğmasaydı 2 yaşındaki için bu kadar endişelenmezdiniz. Tüm vaktinizi ona verecektiniz, aktivitelere katılacaktınız, kitapçıya oyuncakçıya kafeye ... falan gidecektiniz. Ama küçük bebeğiniz var ve ona göre hareket ediyorsunuz. Bu da sizi suçlu hissettiriyor olabilir. İki yaşa kadar iki kelime, üç yaşa doğru da üç kelimeli cümle kurması normal. Çocuktan beklentiniz fazla ve bunu hissettiriyorsunuz. Kitabı dinlemek istemiyorsa okumayın, sonra okuruz diyin.

Evde kendi gibi küçük bir canlı var ama onunla hiç konuşmuyor sadece ağlıyor gülüyor. Yaşıtı akranı olsa sosyalleşirse konuşması ilerler. Siz şimdi kreşe veya oyun grubuna vermek gerekince de mutsuz hissedeceksiniz, sanki onu istemiyoruz ondan gönderiyoruz sanacak diye ayrı dertleneceksiniz. Her çocuğumuza aynı ortamı sunamayız, biri yeni doğmuş bebek yanımızda durmalı, 2 yaşını geçmiş olan da yaşıtlarıyla sosyalleşmeli.
İşte sorunda bu zaten yaşıtlarıyla olmalı ama ondan bille korkuyorum yapamazsa diye üzülüyorum biri ona bişey der anlamaz diye endile duyuyorum inanın kardesini emzirip uyutuyorum ev işlerimide buraktım onunla ilgileniyorum ablam bugün geldi bana bu seninle top gibi oynuyor diyor sen kendini yedin bitirdin diyor çocuk gayet normal diyor ben çok araştırıyorum her hareketine anlam yüklüyorum korkumdan boş kalmasın aman yanlış hareket yapar ben yine internetten araştırım kötü olurum diye diye 9 kilo verdim kendime hakim olamıyorum berbat bi durum okadar konuşuyorum ki bazen benim bille midem bulanıyor konuşmaya başlayana kadar ben heralde bidaha sohbet bille edemicem kimseyle

İşte sorunda bu zaten yaşıtlarıyla olmalı ama ondan bille korkuyorum yapamazsa diye üzülüyorum biri ona bişey der anlamaz diye endile duyuyorum inanın kardesini emzirip uyutuyorum ev işlerimide buraktım onunla ilgileniyorum ablam bugün geldi bana bu seninle top gibi oynuyor diyor sen kendini yedin bitirdin diyor çocuk gayet normal diyor ben çok araştırıyorum her hareketine anlam yüklüyorum korkumdan boş kalmasın aman yanlış hareket yapar ben yine internetten araştırım kötü olurum diye diye 9 kilo verdim kendime hakim olamıyorum berbat bi durum okadar konuşuyorum ki bazen benim bille midem bulanıyor konuşmaya başlayana kadar ben heralde bidaha sohbet bille edemicem kimseyle
aynı benim gibisiniz halbuki rahat bıraksak kendimizi diğer anneler gibi ne güzel olacak. büyük oğlum sekiz yaşında diğeri daha 2 aylık. büyük oğlumda her hareketini izlerdim en ufak şeyde doktora giderdim internette okuduğum herşeyi kafama takardım hayatı kendimede onada zindan etmiştim. oda tek tük kelimeler ederdi sonra çok güzel konuştu ama 5-6 yaşlarında kekelemeye başladı hala da heyecan panik anlarında öyle yapar 😢 yıllarca bu sebeplerle takıntılı bir insan olduğum için çocuk doğurmadım asla da doğurmam dedim büyük büyük laflar ettim ama yıllar sonra bir sürü tedaviyle ikinciyi yaptım. şimdi yine başa sardım. evet erkek çocukları daha zor bu bakımdan malesef. size tavsiyem yormayın kendinizi Rabbim başka sıkıntı vermesin. sürekli çocuğu izlemeyin kendine bırakın bana bir çok psikolog konuşma terapisti hep böyle dedi konuşmasını düzeltme müdehale etme rahat bırak dedi. böyle yapın ki çocuğunuz gayette sağlıklı olması gerektiği gibi bence.

Benim görümcemin oglu da gec konustu. 2 yasındaydı ama cok sessiz bi cocuktu. Hatta benim cevremdekiler sormuştu cocugu konusamıyor mu diye. 3 yaşına doğru masallah sular seller gibi konusmaya basladı. Simdi 4 yasında boyundan büyük laflar ediyor. Her cocuk bir değil. Benim oglum 1 yasında konusmaya basladı mesela. Çocuktan çocuğa değişiyor. Bir de emzik kullanıyor musunuz o yüzden de gecikir cocugun konusması

Benim kızımda geç konuştu 5 yaşında söylediği kelimelerin yüzde 90 anlaşılmıyordu.Bütun testler yapıldı çok şükür hicbisey çıkmadı.Özel eğitim de dil terapistine gönderildik.Rapor çıktı.2 sene anaokuluna gitti.1.sınıfta okuma da zorlandık ama şuan okuyor özel eğitime götürüyorum.Şuan konuşması çok iyi düzeldi.Allaha çok şükür.Yalnız geç konuşan çocuklar da veya bazı harfleri çıkaramayan çocuklarda okuma zor oluyor .Biz bunu özel eğitimle hallettik.
Üzülmeyin imkanınız varsa kreşe gitsin daha çabuk konuşur.Biz ilk hastaneye gidince tüm testler bitince o zaman çok küçüktü hemen kreş dediler fakat ben göndermek istemedim.

Arkadaşım aynı durumdaydı onun oğlu 4 senedir kreşe gidiyor fakat konuşması tam oturmadı.Kızımdan 3 yaş küçük yani kreşte tam çözüm deyil. Fakat ona otizim olabilir dendi.Hatta ilk doktor hemen görünce otizim demiş başka doktora gidiyorlar o daha makul konuşmuş.Teşhis koydurmadılar aile.Direk 2 yaşından bu yana kreşe gidiyor.Fakat çocuğun içine kapanıklıgı dalgınlığı konuşmaması çocuklarla iletişiminin hiç olmaması hicbirsey bilmeyen birinin bile dikkatini çekiyor.

Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ben kızımda böyle şeyler gözlemleseydim acaba derdim ama benimki harfleri çıkaramıyordu.
Birde şuan konuşamayan o kadar çok çocuk varki.Çagimizin hastalığı gibi üzülmeyin eninde sonunda konuşacaktır.
Yalnız doktorlar ilk başta konuşamıyorsa otizimi hemen ilk sıraya koyuyorlar.Bir çok testler yapılıyor zaten doktorlar da anlıyor.

Benimkiler boyuma geldi, inanın çoğu şeyi onlardan öğrendim. Anne biz farklıyız yaşlarımız beğenilerimiz huylarımız isteklerimiz beklentilerimiz.... her şeyimiz farklı ama sen bize hep aynı davranmaya almaya yedirmeye götürmeye... çalışıyorsun u bana onlar öğretti. Anne olarak her şeyi eşit yapmalıyız fikri kafamızda sabit, olmayınca haksızlık yapıyormuşuz evlat ayırıyormuşuz gibi geliyor ama değil. Her hareketine anlam yüklemenizin nedeni diğer çocuğunuz. Kardeşi var diye mi yapıyor, kardeşini kıskandığı için mi şunu bunu yapıyor yapmıyor... Bu sadece kuruntu saplantı. 28 aylık bebekten beklentiniz fazla. Yeni doğmuş bebek olunca diğeri büyük çocuk gibi geliyor ama o da bebek. Onu yapmıyor bunu yapmıyor... Sizin kafanızda bir sistem var ve çocuk robot gibi onları yapsın istiyorsunuz. Değişik değişik davranışlar huylar fazlar geliştirecekler, her şeye böyle panik olmayın. 28 ay çok küçük daha. Siz kardeş kıskanması yaşamasın diye devamlı peşinde gezerseniz bunaltırsınız.

Boş kalmasın ne demek? Tam tersi kendi kendine de vakit geçirebilsin. İşi gücü bırakmayın planlama yapın ve çocuğunuza söyleyin. Kardeşin uyuyacak, evimizin işlerini yapacağım, istediğin yemekleri pişireceğim, seninle vakit geçireceğiz... Paylaşın onunla. Bütün her şeyi bıraktım sana geldim de bir çeşit baskı. Bir sabah çocuğunuza aklıma bir şey gelmiyor bugün ne yapalım diyin. Bir yere gidelim mi, canın değişik bir şey istiyor mu sen söyle diyip fikir sunmasını sağlayın. Oyun grubu iyi gelir. 1-2 saat de olsa yaşıtı başka çocuklarla oynar mutlu olur. Yapamazsa edemezse konuşamazsa... O zaman annecim niye öyle oldu niye böyle olmadı diye sakince sorar konuşursunuz. Daha ortada sorun yokken sorun ihtimalini konuşuyorsunuz. Yani biz ne desek ne yazsak ikna olursunuz bilemiyorum ama çocuğunuz için biraz sakin olun. Çocuk, sabır ve emek isteyen dünyanın en zor işi. Daha yolun başında bu kadar evham panik inanın safi zarar. Ben sizi anlıyorum aynı yolu geçtim, kızım 2 yasındayken kardeşi doğdu. Bu hisleri biliyorum, beni hem çocuk doktorumuz hem de eşim durdurdu sakinleştirdi.

Lütfen geri çekilin ve farklı bir yaklaşım deneyin. Sorun yok, her şey yolunda, iki bebekli hayata alışmaya çalışıyorum, oğlumun da kardeşi oldu ve O da alışmaya çalışıyor, sakince gözlemleyeceğim, konuşup konuşmamasını dert etmeyeceğim, uzmanların dediğini dikkate alacağım, çocuğuma özel ilgi gösteriyorum sanıp bunaltmayacağım... kendi kendinizi telkin edin. Bu uzun süre böyle gitmez, bir yerde fiziksel veya ruhsal vücut tepki verecektir. Sinirli olacaksınız, tahammül eşiğiniz düşecek, yüzünüzden mutsuzluk yorgunluk akacak. Yazık hem çocuğu hem kendinizi rahat bırakın.

Aklınızda şüphe varsa hastaneden çocuk ve ergen psikiyatrisine randevu alabilirsiniz. Annenin içi rahat değilse, bir uzmana görünmek hem senin psikolojin için hem çocuğun için çok iyi olur. Otizm olmasa bile, işin uzmanından duyacağın her şey yolunda cümlesi seni o kadar rahatlatır ki...

Oğlum 3 yaşında.arkadasimin oğlu ile aralarında 3 ay var.onunki normal bir şeklide konuşuyor.ilkokul çocuğu gibi benimki öyle uzun cümleler kurup konuşamaz.onun oğlu 2 yaşında kreşe başladı benimki yeni baslicak.kontrolde Dr konuşması geri ama gelişimi iyi dedi.renkleri tanıyor sayı sayiyor.mesela moata ver anne der (limonata) elim yüzüm yıkim (yikayayim) der.
Dili dönmuyor ama normal yani.
Bence çocuğun üzerine çok düşmeyin
Ayrıca adak adınız yerine getirmilsiniz sakın inutmayin

İnşallah öyledir konuşmaya başlasın kurbanlar kesecem adaklar adadım sizde dua edin lütfen.
Benim oğlumda sizin oğlunuz gibiydi bazı kelimeler anlaşılmıyordu sonra kreşe başladı bir açıldı pir açıldı simdi biraz sussun diye gözüne bakıyorum....misal dun sabah bana dediği anne ben senin karnında nasıl oldum sen beni yuttun dami ben bebek oldum dedi düşünün ne cevap vereceğimi bilemedim 🤣🤣

Bence siz birazda lohusalıktan böyle düşünüyorsunuz. Kendinizide oglunuzuda rahat Bırakın herşeyin bir zamani vardır. Eninde sonunda konuşacak. Allah bağışlasın mis gibi diğer bütün gelişim düzeyleri çok sağlıklı görünüyor. Bırakın geç konuşsun sonra susmuyorlar zaten 😂😂 komşumun çocuğu 4 yaşında hala konuşmuyor anne hı hı nennn neyy diyor. Ama onda da hiç bir sorun çıkmadı çok şükür. Yani kasmayın kendinizi bebeğinize odaklanın kendinize odaklanın😍
Yaa. Bilmiyorum bende anlamadım aslında yaptığı söylrdiği şeylerde var bakalım

Back
X