Gec odenen prim ve maas bakarmisiniz lutfen

mltmgksl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
1.931
83
83
Merhaba kizlar,

Suan ben calismiyorum ama arkadasim kurumsal bir firmada yaklasik 3 yildir calisiyor ama gelim gorun ki bu firma belge ustunde kurumsal.
Maaslar gec yatiyor ayin 15inde falan primler ise cok gec veriliyor bazrn hic verilmiyor.
Isin ozu su aslinda bu firmanin sahibi akrabalarini almis ise muhasebe finans vs.tum bolumlerde akrabalari var ve diger calisanlarin (akrabasi olmayan) kazanmis oldugu prim vb.haklar verilmiyor kendi aralarinda paylastiriliyor maas bordrosu verilmiyor yol ucreti vs yuksek gosteriliyor ama yol ucreti yok ! ve bu goz gore gore yapildigi icin sikayet etmek istiyorlar ama calisanlarin tamami akrabasi oldugu icin kimseye bisey denilmiyor ve primleri elden verdikleri icin ispat edilemiyor bi makbuz vs.yok.
Sizce ben bu arkadaslara nasil yardimci olabilirim ne sekilde sikayet edebiliriz nereye sikayet edebiliriz.
Yaptirimi ne olabilir bilen arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Yardim edecek kimse yok mu

elde bi kanıt olmadan haklarını savunamazlar...
işkura gidip ordan görevlilerle konuşsunlar onlar daha iyi yönlendirir

Kesinlikle şikayet etsin bence, ne demek yani emek hırsızlığı resmen! Muhtemelen sigortaları da asgari ücret üzerinden gösteriliyor, asgari kısmı banka hesabına yatıyor üstünü de elden alıyorlardır. Bu durumda öncelikle SGK'ya şikayet etmek gerek çünkü bildiğim kadarıyla dolandırıcılığa giriyor ve öyle sağlam ceza veriyorlar ki akılları başlarına geliyor. Maaş ve prim ödemesi için çalışma bakanlığının bir iletişim hattı vardır muhakkak, ordan arayıp bilgi alabilirsiniz.

Evet aynen o sekilde oluyor asgari ucretten yatiyor digerlerini elden aliyorlar ama makbuz yok simdi sikayet etseler ispat edemezler cunku digerleri akrabasi oyle bisey yok vs derler cunku primleri ve diger haklari onlar aliyor.

elde bi kanıt olmadan haklarını savunamazlar...
işkura gidip ordan görevlilerle konuşsunlar onlar daha iyi yönlendirir

Tamam iskuru soyliyim gidip konussunlar insallah bi ise yarar haklarini alabilirler

Tamam iskuru soyliyim gidip konussunlar insallah bi ise yarar haklarini alabilirler

Bu arada elden aldıkları ücretin elbet bi kasa çıkışı vs. vardır.
onun resmini falan almaya calışsınlar. güzel bi delil olur

Bu arada elden aldıkları ücretin elbet bi kasa çıkışı vs. vardır.
onun resmini falan almaya calışsınlar. güzel bi delil olur

Soz konusu olan primler her ay oluyor ama bunlar belki 6 ayda bir anca aliyorlar onuda en yogun zamanda veriyorlarmis.
Bir kere sahit olmustum arkadasimin yanina gitmistim bulusucaktik cikmasini bekliyorum bizim primler ne zamam verilecek dedi hemen muhasebeci prim ucretleri gelmedi dedi.
Koskoca firmaya 6 aydir prim ucreti gelmiyormus nereden geliyorsa artik.
Isten cikmak istiyor ama tazminati var o yuzden bi sekilde hem kendi hemde diger arkadaslarinin hakkini almak istiyor.

yaptıkları satıştan prim elde ediyolar sanırım calışanlar...
primi satış yaptıkları kişiler ödeyemicegine göre... iyi sacmalıyolar...
ihlas firması falanmı ya bu firma:26:

yaptıkları satıştan prim elde ediyolar sanırım calışanlar...
primi satış yaptıkları kişiler ödeyemicegine göre... iyi sacmalıyolar...
ihlas firması falanmı ya bu firma:26:

Hayir otomotiv sektorunde bide satis degil :)
Musterinin sorunu halledildimi memnun ayrildimi aracinda sikinti varmi vb.seyler.
Daha sonra musterlere anket yapiyorlar her ay puanda yuksek geldigi icin prim hakediyorlar.
Musterinin anket tablosu geliyor ama prim ortada yok.
Bende o sektore yeterince uzak oldugum icin belki bilen vardir diye buraya yazdim.
Cunku ciddi anlamda emeklerini caliyorlar akraba sirketi paralar cepte ama vermiyorlarr.

primlerin ücretleri varda yok... allahım yaaaa. şu aziz mübarek günlerde ıslah etsin.
emek hırsızı cok...
en kısa sürede gitsinler işkura. ordakiler daha iyi ve sonuc alıcakları şekilde yönlendirir onları.

Insallah.
Cook saol aksam yanlarina gidicem konusurum iskuru onu denerler iyi bi sonuc alirlar umarim.

İş mahkemesinde dava açması gerek arkadaşının canım . Ve kanıtları olması gerek bunlara dair. gec odeme sureklılık arz edıyorsa, alıskanlık halıne gelmısse , haklı sebep olur bu durum. İş sözleşmesi varmı arkadaşının

ALO170 şikayet hattı tatlım eski çalıştığım yerde tazminat geciktiği için bir işçi çalıştığım firmayı şikayet etmişti. hemen evrak uyarı göndermişlerdi.

Var sozlesmesi ama makbuz vb kanitlari yok bidr akrabalari calisiyor herseyi kilifina uydururlar diye bisey yapamiyorlar

ALO170 şikayet hattı tatlım eski çalıştığım yerde tazminat geciktiği için bir işçi çalıştığım firmayı şikayet etmişti. hemen evrak uyarı göndermişlerdi.

Ama maaslari asgari ucret uzerinden yattigi icin primleri elden veriyorlar makbuzda yok sikayet etseler yinede ise yarar mi?

Ama maaslari asgari ucret uzerinden yattigi icin primleri elden veriyorlar makbuzda yok sikayet etseler yinede ise yarar mi?

aslında prim şirket statüsü yani verilmesi zorunlu bir sey olmadığından bilemedim. eğer mesai yada agi deseydin ispata gerek yok şikayet edilebilir derdim. yinede arayıp danısabilirsiniz.
bizim şirket mesai kalanlarını elden verip resmiyette göstermiyordu işçi mesaisini almasına rağmen resmiyet yok die şikayet etmişti..

Var sozlesmesi ama makbuz vb kanitlari yok bidr akrabalari calisiyor herseyi kilifina uydururlar diye bisey yapamiyorlar

Arkadaşın Maaşların ve primlerin geç ödenmesi nedeniyle sözleşmesini feshedeceği gün, hala ödenmemiş-gecikmiş ücret alacağı varsa, o hakkını kullanıp sözleşmenizi belirttiğiniz bu nedenle feshedebilir (haklı fesih)ve kıdem tazminatını talep edebilir canım .
Ödemezse, ödenmesi için yapması gereken 2 şey var biri işvereni ödemesinin kendi açısından daha hayırlı olacağına ikna etmek,
diğer yol ise, iş mahkemesinde dava açıp, fesih tarihinizde hala ödenmemiş alacağınız olduğunu ıspatlayıp veya gerçek ücretinizin sgk ya bildirilenden daha yüksek olduğunu ıspatlayıp davayı kazanmasıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bi soyliyim hepsi ayni seyi yapmayi dusunuyor cunku belki cogunluk oldugu icin isleri daha kolay olur.

Zorunlu olmasa bile prim tablosunu gonderiyorlar ama akrabalari aralarinda paylastiriliyor madem vermiceksin tabloyuda gondermeki adamlar anlamasin bile bile yapiyorlar kendilerine cok giveniyorlar sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…